שלום לכם

The Other Me

New member
שלום לכם ../images/Emo9.gif

אני קוראת את הפורום כבר כמה זמן, ומאד נהנית, אז חשבתי להצטרף...
קראתי מאמר על תרבות האינרנט (syberculture), ואני לא יודעת מה זה Usenet, ומה זה multi-user domain או מה שנקרא MUD... מישהו יכול להאיר את עיניי? ובוקר טוב גם כן

אני מניח שהתכוונת ל NewsNet

בשורה אחת זה מה זקדם לפורומים של ימינו. מדובר בשרת שמכיל הרבה מאוד קבוצות דיון בנושאים שונים. אנשים שולחים הודעות ותגובות של הודעות שנשמרות על השרת והמשתמשים יכולים להוריד את ההודעות האלו למחשב האישי שלהם. כיום בגלל האופי הטכני שנדרש לשימוש בקבוצות דיון ומצד שני בגלל העלות האפסית של שרות כזה משתמשים בהם בעיקר שתי קבוצות שונות של משתמשים אחת לדיונים טכניים והשניה לשיתוף תמונות (בעיקר פורנוגרפיה). אם יש לך אאוטלוק או אאוטלוק אקספרס תחפשי איך מגדירים שרת קבוצות דיון. לרוב שם שרת קבוצות הדיון יהיה news.provider-name לדוגמה בקווי זהב שם שרת הדיון הוא news.012.net.il MUD הם שרתים שמאפשרים משחק תפקידים רב משתמשים. אני חייב להגיד שאין לי ממש הרבה מושג או נסיון בנושא מעבר לזה, אז אני אשאיר את ההסבר למישהו אחר. עכבר

Aisha

New member
news net זה לא בעצם news groups

הרבה לפני שהייתי פעילה ב פורמים האלה הייתי פעילה בכמה ניוז גרופס שזה די דומה לפורמט הפורמים רק שיותר בין לעומי ואין שם כלכך מודרייטורז moderators . לכן היה שם הרבה זבל או spam

ailag

New member
קוראים לזה יוזנט - Usenet

אני דוקא משתתפת בקבוצות ביוזנט שיש בהן דיון.. domain מבחינת רשת פנימית הוא קבוצת שרתים. אבל בהקשר האינטרנטי domain name הוא החלק בין www ל-/ הראשון. למשל, לתפוז ה domain name הוא tapuz.co.il . ל-www ולשאר הדברים שבאים במקומו (forums.tapuz.co.il למשל, או blog.tapuz.co.il) קוראים subdomain.

ailag

New member
אה סליחה

קראתי ברפרוף, מילה כן מילה לא עזבו, ההסבר לא היה במקום. לא ראיתי שהיא פירשה את ראשי התיבות MUD.

simplex

New member
בעבר קראו לזה גם NetNews

כיום השם Usenet הרבה יותר נפוץ. ה- Usenet לא יושב על שרת אלא ההודעות מופצות דרך המון שרתים שכל אחד מהם מחזיר את ההודעות במשך זמן מה, ואח"כ מוחק אותן. בחלק מהשרתים גם אין את כל קבוצות הדיון (הידועות בשמן Newsgroups). למעשה באף שרת אין את כולן אבל הנפוצות מופצות בהמון שרתים. יש ארכיון של ההודעות בגוגל תחת groups.

למעלה