שלום לכם

pushonit

New member
שלום לכם../images/Emo9.gif

שוב אני כאן, מחפשת את חוות דעתכם המקצועית,
יש לי כמה מדליות ומטבעות שאני רוצה לדעת מה ערכם...אם יש כזה...אז ברשותכם אעלה כמה תמונות...רציתי לדעת בכלל אם יש מישהו שאוסף את הדברים האלה... תודה מראש

pushonit

New member
והצד השני שלה

וזהו בינתיים... ממש מקווה שתוכלו להאיר את עיני ומקווה שזה יהיה בסדר אם אעלה עוד תמונות להתייעצות בהמשך... שבוע טוב לכולכם

pushonit

New member
../images/Emo12.gifמה אף אחד לא יודע להגיד לי

כלום על התמונות שהעליתי? גם אם הן לא שוות כלום (דבר שאני בהחלט לוקחת בחשבון) לפחות קצת הסברים?

® רן

New member
קצת הסברים...

קודם כל, ההבדלים בין מטבעות ומדליות: מטבע יכול להיות מונפק רק ע"י גוף ריבוני, והוא נושא ערך נקוב במטבע של המדינה שהנפיקה אותו. בארץ רק בנק ישראל יכול להנפיק מטבעות והם נושאים ערך נקוב בלירות, שקלים או ש"ח בהתאם לשנה שבה הונפקו. מדליות יכול להנפיק כל אדם או גוף שחפץ בכך. כך שאת מייד יכולה לראות שכל התמונות שלך הם של מדליות ולא מטבעות. מבין המדליות, יש מדליות ממלכתיות (מכל מיני סוגים) שמונפקות ע"י החברה הממשלתית למדליות ומטבעות, ויש מדליות פרטיות של כל מיני ארגונים שונים. המדליות הממלכתיות מופיעות בקטלוגים ויש תיעוד מסודר של מתי הונפקו ובאיזו כמות, ולכן גם יש להן שווי פחות-או-יותר ידוע. לגבי המדליות הפרטיות, אין רישום כזה, ומבחינת שווי הרבה תלוי בלמצוא את האספן המשוגע-לדבר שמחפש דווקא את המדליה של (דוגמא היפותטית) 50 שנה לייסוד אולם הביליארד בהוד השרון המזרחית, ומוכן לשלם עליה כסף רב. מבין אלו שלך, המדליות בקופסאות הן ממשלתיות והשאר נראות לי פרטיות. את שווי המדליות הממשלתיות תוכלי למצוא באתר: http://www.commem.com/prod17.htm זו חנות שמוכרת אותם בארה"ב - בארץ בטח אפשר לקנות יותר בזול (ולמכור עוד יותר בזול), אבל זה יתן לך מושג. לגבי הפרטיות, אני לא יכול באמת לעזור לך, אבל רוב הסיכויים שהן לא שוות כלום (פיתון, תזכיר לי על מה דיברנו?)

ran lir

New member
שאלה לרן../images/Emo39.gif

אתה יודע מה הסיפור שמאחורי המחיר של מדלית רובינשטין שמחירה 500 $ באתר של אותה חנות.למה ומדוע ועל איזה סוג חומר מדובר.

® רן

New member
תשובה לרן../images/Emo142.gif

שים לב טוב לכיתוב: מדליה אחת:
Rubinstein Piano Competition. Issued to commemorate the International Competition held in Jerusalem. Tombac. 59mm. 98gm. Mintage 6,218.​
שווי: $10 המדליה השניה:
Rubinstein Piano Competition. Trial Strike. An incuse Profile on the front. Dated 1973 on reverse. Tombac. 59mm. 98gm. Rare. (25 Known.)​
שווי: $500 כלומר, המדליה השניה שמוצעת שם היא הטבעת נסיון (או דוגמא מוקדמת שנפסלה) שהונפקה בכמות של 25 יחידות בלבד, ומכאן המחיר. המדליה הרגילה מאותה הסדרה נמכרת ב $10 בלבד.

ran lir

New member
יחי ההבדל הקטן../images/Emo39.gif

עכשיו שמתי לב!!! וגם למחיר המצחיק של מדלית הכסף 15 $

רק לבינתיים...

אינני מומחה ולא בנו של מומחה למדליות, אבל - התמונות שהעלית הן של מדליות שהונפקו על ידי החברה הממשלתית למטבעות ולמדליות, כפי שהבנת בעצמך מהאריזות שלהן. בעבר היה מאוד נפוץ לאסוף את המדליות האלו, והיו הרבה אספנים שהיה להם מנוי, כמו לשרות הבולאי. בשנים האחרונות (בהרבה השנים האחרונות) הנוהג הזה חדל ועבר מן העולם, וכיום יש מעט מאוד אספנים שעדיין קונים, וגם הם - בעיקר את המדליות המונפקות בכסף וזהב, ששומרות תמיד על ערכן, בגלל מחיר המתכת. לא ראיתי בין המדליות שלך כאלו העשויות מכסף או זהב, וממילא אינני יודע לתת לך הערכת מחיר. יש קטלוגים למדליות האלו, ויש מחיר קטלוגי - אבל אני בספק אם תצליחי למצוא מישהו שירצה לשלם עבורן. הייתי מצפה למחירים קטלוגיים בסביבות עשרות ש"ח לכל מדליה. אם תמתיני בסבלנות לאחד החברים שמחיקים קטוגים, תוכלי לקבל גם תשובה מספרית.

ran lir

New member
לצערי לא שווים הרבה../images/Emo39.gif

רן ואריק נתנו הסבר מדויק על מהות וערך האוסף.האתר של החברה למדליות מציע מדליות ומטבעות מארד וכסף במחירים מצחיקים וחוץ מזה שההשקעה במדליות החברה לא הוכיחה את עצמה כמשתלמת כלכלית חוץ ממספר בודד של מדליות זהב שגם אותן אפשר לספור על יד אחת.

pushonit

New member
טוב, אז מה כדאי לי לעשות איתן עכשיו

ואיפה אני מוצאת מישהו שאוסף דוקא כאלה? זה בסדר אם אעלה עוד כמה להערכתכם? יש לי כמה מטבעות ומדליות מגרמניה...אבל אני לא רוצה להציק יותר מידי

פושונית - את לא מציקה.

אנחנו משתתפים כאן בפורום אספנות, ואם קראת את דברי המבוא לפורום את מבינה שיש כאן במה לכל אחד. אנחנו גם לומדים מכל הודעה, ומרחיבים את דעותינו הרחבות ממילא, כך שאת יכולה להרגיש חופשי, להעלות תמונות של כל מה שאת רוצה, בלי להרגיש אשמה. איפה את מוצאת מישהו שאוסף דווקא כאלה? תנסי אולי בפורום אספנים באינטרנט...

nissim60

New member
פושונית-

ברוכה הבאה לפורום. א. יש לך התחלה נאה לאוסף - פשוט תתחילי את לאסוף. ב. אם את מעונינת להיפטר מהן - המדליה של קציני ים עכו מעניינת אותי. נמשיך במסרים.

למעלה