שלום לכם

נוריתהה

New member
שלום לכם ../images/Emo63.gif../images/Emo63.gif

בהסכמת המנהלת, אני אגיע מידי פעם להמליץ לכם על ספרים. אני מנהלת קומונת ספרים (סגורה) בתפוז וגם בלוג שכולו על טהרת ביקורות ספרים. מקווה שתהנו. הספר הראשון שעליו אני ממליצה הוא של זפרן אילנה - סיפור וורוד הוצאה : מפה עמודים : 160 סוג : ספר מצוייר סיפור ורוד הוא לא ספר רגיל. מכל הבחינות הוא לא רגיל. קודם כל זהו סיפור בתמונות. בדיוק כמו "פרספוליס". (וגם בצילומים) בעטיפה פנימית רשום "ספר ייחודי זה נועד לסקור ולתעד, באופן מילולי וחזותי, את ההוי והתרבות הישראלית ואת השגיה של החברה המודרנית בישראל בעשורים האחרונים ביחס לסוגיית הזהות המינית, המיגדרים השונים והשוויון ביניהם. כספר מחקרי, נעשה בו שימוש בתמונות, בצילומים, באיורים ובציטוטים שהפכו לסמלי תרבות מוכרים, ומתוך כך גם חלק מעולמה התרבותי-חברתי של מחברת הספר." אילנה היא תאומה. גדלה בארץ ברחובות ובאשקלון. שרתה בצבא, למדה באוניברסיטה. כביכול בחורה רגילה. אבל זהו - שלא. אילנה מחפשת את הזהות המינית שלה. אילנה עושה את זה תוך כדי כתיבת ספר. ספר מאויר , מצוייר , מצולם. גדוש עובדות על המאבק ההומוסקסאלי בארץ ובעולם. דרך הקמת תנועות, דרך האנשים שקמו ואמרו "לא עוד". דרך ההומופוביות. אחד בדברים הבולטים בספר, על כל הומו או לסבית הרכיבה אילנה זוג קרניים. בהחלט ספר מומלץ. למדתי משם ש.........(וממש היה לי קשה להאמין) * בארץ, בשנת 48 , אימצו נבחרינו את החוק המנדטורי שלפיו אדם צפוי לעונש של 10 שנות מאסר על משכב זכר. בשנת 64 מסכלת הממשלה את ניסיון של משרד המשפטים לביטול החוק האוסר על משכב זכר. רק בשנת 1988 (!!!) עובר בכנסת הצעה לביטול חוק זה. * בשנת 83 בפקודות המטכ"ל מתפרסמות הוראות קבע המפלות ומגבילות חיילים הומואים. חייל הומו לא יכול לשרת בתפקיד סודי ואף לא בתפקידי פיענוח והצפנה. חייל הומו חייב להשלח לבדיקת קב"ן. חייל הומו חייב לעבור תחקיר של בטחון שדה. חייל הומו יהיה תחת פיקוח ביטחוני בעת שירותו. חיילים שהלשינו עליהם שהם הומואים הורדו בדרגה. בשנת 93 , ברק מבטל את רוב פקודות האלה. בשנת 98 מבטלים את הביטול ואת ההתיחסות בכלל. הרבה חומר למחשבה. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=894453

princhipeta

New member
../images/Emo24.gif ברוך הבא!

ותודה לנוריתהה! מוזמנים להגיב ולדון בחופשיות!

למעלה