שלום לכם

V a r d i t

New member
שלום לכם ../images/Emo42.gif

אני צריכה את עזרתכם, מעולם לא ביקרתי בפורום הזה, אבל עכשיו יש לי בעיה ואני מקווה שתוכלו לייעץ לי בנושא. חבר שלי, בחור צעיר בן 27, הועבר מחלקה בעבודתו. מאז הוא לא חש בטוב. הוא לא אוהב את המקום החדש, הוא לא מצליח להתרגל ללחץ בעבודה וכו'... העניין הוא שהמצב הולך ומחמיר. הוא מתעורר מוקדם בבוקר (ב- 04:00 במקום ב-06:00), ומתחיל עם מחשבות שליליות על העבודה. הוא מתקשה ללכת לעבודה והוא מתאר הרגשה של כאילו יש מקום חלול, ריקני ליד הלב ואבן גדולה שמפריעה לו לנשום. הוא מגיע לעבודה עם מצב רוח נורא ומתקשה להעביר את היום. יש לו גם בחילות לפני שהוא יוצא לעבודה. רק לקראת סוף היום ההרגשה הזו עוברת לו במקצת, אבל אין ספק שהשמחה שאפיינה אותו איננה. בנוסף הוא גם הפסיק לאכול במהלך היום בעבודה, ורק בערב כשהוא בבית הוא אוכל. אני חוששת שהוא לקה בדיכאון, מה דעתכם? ומה אפשר לעשות במסגרת הרפואה המשלימה?

בובי

New member
קודם כל הוא חייב לרצות לעזור לעצמו

והכי חשוב זה עבודה על הראש ועם הראש אם הוא יהיה שלילי וימשיך כך סופו שאו שיפטרו אותו מהעבודה או שיקרה משהו יותר גרוע. מישהו שמכיר אותו צריך לתת לו לשפוך את הלב ולהסביר לו שזה לא סוף העולם וכל סגירת חלון היא פתיחה של דלת חדשה.לי קרה מקרה הרבה יותר גרוע אני עבדתי בחברת היטק גדולה במשך 15 שנה ופיטרו אותי שנה שעברה ביחד איתי פיטרו עוד כ800 איש כולם יצאו בוכים ועצבנים ואני יצאתי שמח ומחיך כי ידעתי שאני הולך לקראת קרירה חדשה וחיים חדשים.וזה לא בגלל שהיה לי רע שם !!! היום גם אם יכפילו לי את השכר אני לא יחזור לשם כי מצאתי את היעוד שלי בחיים לעזור לאנשים וזה נותן הרבה יותר סיפוק מכל ההיטק שעבדתי איתו. אם תרצי אשמח לדבר איתו בטלפון או בכל דרך אחרת ללא תשלום וללא התחיבות. בהצלחה

TaiJiDragon

New member
שינויים משברים ואתגרים

Vardit, הדרקון ינסה לעזור לך ולחברך, מנסיוני בטיפול בבעיות דומות חשוב מאוד תמיכת בן הזוג ולכן אני רוצה להתחיל איתך: ורדית, ראשית לא הייתי ממהר לאבחן את חברך כלקה בדיכאון כל אחד מגיב אחרת לשינויים ומשברים וזה שיעור שעליו ועלייך ללמוד ביחד. יחד עם זאת, חסרים פרטים חשובים מאוד כגון מה משך הזמן בו מצב זה נמשך? האם לחברך יש רקע של דיכאון בעבר? האם הייה אי פעם בטיפול פסיכולוגי/פסיכאטרי? אלו פרטים מאוד רגישים ומחייבים אינטימיות גדולה מאוד בין בני זוג. ייתכן שתעדיפי שמשהוא אחר ישאל את השאלות הללו, אבל בכל מקרה אם מדובר במצב הנמשך מעל חודשיים, כנראה שיש צורך בהתערבות מקצועית. הייתי מנסה ליזום שיחה עם בן הזוג על הנושא אבל מאוד מאוד בעדינות. הדבר שהוא הכי זקוק ממך עכשיו זה התחושה שהוא איננו לבד, שאת נמצאת עכשיו איתו ובשבילו ותעניקי לו אהבה
ללא תנאים. טיפול ברפואה משלימה הוא אפשרות טובה אבל בבקשה!!!, משהוא עם ניסיון בבעיות כאלו המסוגל לזהות פעמוני אזעקה. לחבר של ורדית, החיים מזמנים לנו עיקולים אשר איננו יכולים לצפות חלקם רוצים ללמד אותנו שיעור או להעיר אותנו. אתה לא יכול לתאר לעצמך מה רבים האנשים אשר חווים חוויה דומה לתחושה שאת חש כעת. תחושה של ריקנות של כאב והרבה יותר, המילים ממש נראות כחסרות משמעות. בתפיסה שלנו (הדרקון הוא סיני) מחשבות שליליות הם הרבה יותר גרועות מאוכל מקולקל. הם מתחילות בקטן ומשתלטות עליך ובסופם משאירות אותך חסר אנרגיה לחלוטין כמו צמיג שהתרוקן מכל האויר שלו. אתה יכול לבחור להתמודד עם זה לבד ואין זה פחיתות לקבל עזרה. התרשמתי שיש לך סביבה אוהבת ותומכת ויש גבעה קטנה אותה יש לעבור. אפילו אם כל מה שאתה רואה עכשיו זה רק חושך, תמיד תזכור שזהו ענן חולף וכאשר יעבור תזרח שוב השמש.
הדרקון ישמח לעזור! ניתן לפנות באישי.

freearth10

New member
בחילה וחוסר תיאבון

אכן מצביעים על כך שהחבר שלך עובר עכשיו תקופה קשה, אבל אני לא הייתי תולה את האשמה רק בשינוי מקום העבודה. נראה לי שעוד קודם היתה לו בעיה עם הדימוי העצמי והשינוי הזה ואולי עוד שינויים נוספים החמירו את המצב והביאו אותו למקום של חוסר רצון להזין את עצמו ולהנות. דרך הדמייה ניתן לשנות את המקום החלול הזה למקום אליו הוא ירצה וישתוקק להגיע. ממליצה בחום על כל טיפול של גוף-נפש.

למעלה