שלום לכם

חמעפה

New member
שלום לכם../images/Emo24.gif

אני סוכרתית כבר כמה שנים טובות יכול להיות שגם לפני זה היתה לי סכרת ולא ידעתי עליה אני לוקחת הרבה מאד כדורים ממש נמצאת על סף הזרקת אינסולין מפחדת שבביקור הבא אצל האנדוקרינולוג הוא יעביר אותי להזרקה אני בת 51 וחצי ויש לי בעיה קשה להיכנס למשטר של תזונה נכונה ופעילות גופנית

חמעפה

New member
והרי פירוט הכדורים

גלוקופאז' - 3 כדורים ביום (שזה המקסימום שמותר לקחת) גלובן (גליבטיק) - 4 כדורים ביום אבנדיה - 1 ביום ויטמין אי - 2 ביום ועדיין המצב אצלי לא מספיק מאוזן

עד לפני 5 חודשים לקחתי כדורים...

עד לפני 5 חודשים לקחתי כדורים בדיוק כמוך, פרט לויטמין + פראנדז' לפני ארוחה עם פחמימות. תנסי אותו גם . מונע איכול מהיר של פחמימות (כאילו מקטין את הערך הגליקמי של המזון, וזה טוב) תבקשי מהרופא שלך פראנדז'. אם זה לא יעזור, זה ממש לא אסון. אני מזריק אינסולין פעמיים ביום. כול התפריט היומי עבר מהפך! אוכל המון לחם,פי 7 מאשר בעבר, אוכל פירות,בעבר זה קרה אולי פעם בחודש... בקיצור , רוב הסוכרתיים המאוזנים ע"י כדורים תמיד רעבים כך היה אצלי) רוב הסוכרתיים המאוזנים ע"י אינסולין תמיד שבעים. תעדכני בהמשך... פראנדז' / אינסולין נ.ב. בנוסף לאינסולין אני ממשיך עם 3 קלוקופז' הרבה בריאות.

אינסולין אינו סוף העולם

הוא מקל על האיזון ומשפר אותו. ובניגוד לכדורים אין לו כמעט השפעות שליליות (כמובן אם אנחנו לא מכלילים היפו (ערכי סוכר נמוכים)). אנני מבינה כול-כך בכדורים אבל אולי כדי לך במשך כמה ימים לעשות כמה שיותר בדיקות דם לפני כול ארוחה ושעתיים אחריה כדי לראות איפה האיזון הכי מועד לפרענות, ואז לשבת עם רופא מומחה סוכרת (אנדוקרינולוג) ודיאטנית ולשקול מה ניתן לעשות כדי לשפר את חייך
. בהצלחה - ספרי לנו מה קורה.

למעלה