שלום לכם

• פותח הנושא ordv
  • פורסם בתאריך

ordv

New member
שלום לכם../images/Emo20.gif

יש לי שאלה שנוגעת לחוקי הבייסבול, ואני בטוחה שתדעו לענות לי: לקבובצת הבית יש 2 פסולים. סיבוב חדש: החובט חובט בכדור ומתחיל לרוץ, ואז מסיים סיבוב שחקן שעמד בתחנה השלישית (לפני אחרונה) וממש כמה שניות אחרי זה פסלו את החובט (לא משנה כיצד). - פסילה שלישית לקבוצת הבית. האם השחקן שהספיק להגיע באותו סיבוב (שסיים סיבוב) ממש כמה שניות לפני שנפסל החובט, נספר במניין הנקודות? או שבגלל שהוא "שייך" לאותו סיבוב בו נפסל החובט (כאמור פסול שלישי- יש חילוף בין בית לשדה), הסיבוב של השחקן שסיים לא נספר? (בגלל החילוף?) מקווה שלא בילבלתי אתכם, אשמח לתשובתכם, אורית.

SlamminDino

New member
אורית שלום והנה לך תשובה

שאלה מעניינת וטובה את שואלת אורית וזה הולך ככה: כשיש שתיי שרופים, החובט חייב להגיע לבסיס ראשון על מנת להחשיב את הראן של האיש שמגיע מבסיס שלישי. במידה והאיש משלישי התחיל לרוץ והגיע הביתה לפניי ששרפו את החובט בבסיס ראשון, הדבר יהיה תלוי במתרחש בבסיס ראשון כאמור. אם החובט לא מגיע לבסיס ראשון וזה יהיה השרוף השלישי-- נגמר האינינג ללא ראנס נוספים לחובת ההגנה. אז בשביל שהראן ייחשב חייב החובט להגיע לבסיס ראשון לפחות! בואו נמשיך עם זה ונאמר ששחקן היה בבסיס שני והחובט מגיע לבסיס ראשון. בעוד הרץ מבסיס שני ממשיך הביתה, החובט מנסה להפוך את החבטה שלו לדאבל ( שתיי בסיסים). במקרה כזה -- הראן שמיוצג על ידיי הרץ שהתחיל בבסיס שני ייחשב רק אם הגיע לפניי שפסלו מישהו אחר לאאוט השלישי. במידה והצליחו לשים את הכדור ( Tag) על החובט שרץ לבסיס שני לפניי שההוא הגיע הביתה, האינינג ייגמר ללא ראנס נוספים. מכאן אנו לומדים שכלל הברזל תקף לגביי בסיס ראשון שאומר שעם שתיי פסולים, החובט חייב להגיע לבסיס ראשון על מנת שהראן ייחשב ולכן גם ההגנה אף פעם לא תלך לשרוף את האיש שרץ בין שלישי לתחנת הבית-- הם יילכו על החובט שמנסה להגיע לראשון שכן אם הוא לא מגיע-- הראן לא נחשב!
היה בסרט ליגה לאומית 2 מקרה שפדרו סראנו ( מהקליבלנד אינדיאנס המבויימים) חבט כדור שבטוח היה מכניס את חברו שרץ מבסיס שני ( או ראשון) הביתה. היו שתיי פסולים בחלק התחתון של האינינג התשיעי ומה שקרה זה שהכדור פגע ביונה וכחבר בדת הבודהא ( כל סרט דת חדשה..) הוא רץ למרכז המגרש לראות מה שלום היונה. האאוטפילדר של הקבוצה היריבה הרים את הכדור ושם עליו את הטאג ( נגע בו ) בדיוק לפניי שהרץ על הבסיסים הגיע הביתה בשביל להשוות את המשחק. כן, ניחשת נכון! זו הייתה עילה מספקת לשדר להתחיל ללגום בשיכר...
בכל אופן-- תרגישי חופשי לשאול כאן שאלות ולהגיד את דעתך על כל מה שרק בא לך. מצטרפים חדשים עושים לנו טוב!! שבוע טוב

ordv

New member
היי תודה על התשובה../images/Emo142.gif

אז אני מבינה מזה ש: אם החובט הגיע לבסיס הראשון והתחיל לרוץ לשני ואז נשרף (אם ע"י טאג ואם ע"י שריפת הבסיס השני) אז אותו רץ שהגיע מתחנה שלישית לתחנת הבית נחשב. אבל אם החובט נשרף בדרכו לתחנה השנייה ואז הגיע מישהו מתחנה 2, ממש כמה שניות לפני השריפה, הוא נספר במניין הנקודות? (כמובן שהחובט שרוף שלישי וכו') חלק מהדברים שכתבת (חלק מהביטויים) נשמעו לי קצת "סינית" אבל אני לומדת עכשיו את המשחק. ורק לספר: אני מורה לספורט ועכשיו אנחנו לומדים קצת את המשחק. אני חייבת לציין שהתלמידים מכירים את החוקים טוב יותר ממני...
בכל מקרה אם יהיו לי עוד שאלות לא אתבייש לשאול! (למרות שאני שואלת גם את התלמידים) תודה לך על התשובה!

SlamminDino

New member
הבנת נכון!

נגיד שהחובט נשרף מבסיס ראשון לשני-- השאלה היא מה הגיע קודם? האיש שהגיע הביתה או השריפה של החובט שכבר הגיע לראשון. בנוסף לכך קבלי דוגמא ממשחק אמיתי-- היה חובט עם איש בבסיס שני ושתיי שרופים. הוא חבט על הקרקע חלש והפיצ'ר הלך אל הכדור הרים והסתובב לכיוון בסיס ראשון בניחותא. האיש משני כבר הגיע לשלישי והמשיך לרוץ הביתה. מה שקרה זה שהאיש בתחנה הראשונה לא דרך על הבסיס ולכן לא היה השרוף השלישי. בינתיים הגיע לו האיש משני הביתה ובגלל שהוא לא ויתר על המהלך-- היה ראן נוסף לקבוצת הפיטסבורג פאיירטס. זה מה שהוא היה צריך לעשות! Never Assume the play is over.

למעלה