שלום לכם!

Eurogirl

New member
שלום לכם! ../images/Emo197.gif../images/Emo197.gif

אני עורכת מחקר בנושא דת במסגרת קורס באוניברסיטה, ואני מחפשת בין השאר חומר לגבי חזרה בשאלה והשלכותיה. האם מישהו מכם יכול להפנות אותי אל: 1. מאמרים בנושא חזרה בשאלה. 2. בעיקר מאמרים בנושא תגובת המשפחה הדתית וההתנהגות שלה כלפי החוזר בשאלה. 3. מקורות הלכתיים לגבי איך יש להתנהג אל מי שעוזב את הדת. Anyone? תודה מראש!

mndi gold

New member
היי בת אירופה

לילה נעים לך לבקשתך,הייתי מציע שתעברי,על עשרות דפי הפורום האחרונים. ותקבלי את מה שאת צריכה,ואם זה לא יספיק, קחי עוד חמישים דפי פורום אחורה. בהצלחה

מתלבט13

New member
מעט מידע

ראשית, אזהרה חמורה לחוקרים המבקרים בפורום. קראי ואחר כך המשיכי. אין לידיעתי מידע הלכתי ברור על היחס ליוצאים בשאלה. יש כל מיני מקורות ואמירות סותרות. זה די תלוי סיטואציה, שמירה על דתיות שאר הילדים, פדיחות מהשכנים, כמה אוהבים את הילד וכמה הילד אוהב את ההורים, האם היציאה היתה מלווה במלחמה, ועוד פרטים "קטנים". בנושא חזרה בשאלה, תערכי חיפוש מתקדם בפורום לפי שם משתמש על השם שלי, נתתי למישהו רשימת ספרים בשבועיים האחרונים (לפחות מסכן אחד יהיה אנוס לקרוא את פוסטי אחד לאחד
).

Eurogirl

New member
קודם כל תודה רבה ../images/Emo24.gif

על העזרה (שניכם). מצאתי כבר את מה שחיפשתי באתר של עמותה בשם "דרור". אני מבינה את הפחד מחוקרים, ולא אנדנד. אבל רק יש משהו אחד שאני חייבת לחלוק אתכם: כשהייתי באתר הזה, קראתי מאמר על רבנים שמנסים לאתר חוזרים בשאלה פוטנציאליים, ועושים מניפולציות שונות כדי להשאירם בקהילה. מה אני אגיד לכם, הזדעזעתי. אני דתייה לאומית שמגדירה את עצמי כמאמינה, אבל אני בטוחה ב-100% שאם הייתי גדלה בחברה החרדית באופן שמתואר באתר שם, הייתי מאבדת כל אמונה ובורחת כל עוד נפשי בי. לרבנים המניפולטיביים ההם יש לי רק שני דברים לומר: 1. "דרך ארץ קדמה לתורה". 2. נראה שהם מכירים את נפש האדם על כל נבכיה וחולשותיה. חבל שהם מנצלים ידע כזה בשביל לפצוע נשמות של בני נוער. אילו הם היו משקיעים חצי מהכישרון הזה באפיקים קצת יותר מועילים, אולי היו לנו היום פסיכולוגים חרדים מפורסמים שמשקמים המוני אנשים.

מתלבט13

New member
הרישעות אינה כזו שיטתית

זה לא שהרבנים רק מחפשים לפגוע באנשים כל היום. יש סיטואציות בהם אנשים מסוימים פוגעים באופן נוראי. אבל יש הרבה רבנים שעוזרים לבני נוער מכל הלב ובמסירות רבה. הבעייה היא שכאשר מישהו רוצה לצאת בשאלה באמת, יכולת העזרה של רבנים חרדיים נחלשת מאד, כי מבחינתם זו לא אופציה, אתה לא יכול לעזור למישהו שהולך על דרך שאתה לא מקבל אותה כלגיטימית. ואז יש גם כאלה (לא כולם) אשר רוצים להחזיר את היוצאים או למנוע מהם לצאת, ובכל מחיר, שיטה ותחבולה.

rigoletto111

New member
שלושה ספרים

לפרוץ מאה שערים של שרית ברזילי "דור הכיפות הזרוקות" וכן "עלמה אבדה" של ש. פישרמן בעניין שו"ת = חפשי באתר "כיפה" יש שם שו"ת ומנוע חיפוש

למעלה