שלום לכם

שלום לכם ../images/Emo142.gif

אני בת 28 ומתעניינת בתחום המשחקי תפקידים. יש לי שתי שאלות שברצוני לשאול:הראשונה, אילו תפקידים יש לבנות (בערך בגילי) במשחקי התפקידים, והשניה, אם ישנם משחקי תפקידים שיכולים להתמקד בתקופה ההיסטורית של המיתולוגיה היוונית (שכוללת דמויות של אלים, אלות ולוחמים) ?.. אם יש, היכן ניתן למצוא וכיצד ניתן ליצור עימם קשר? בתודה לכם מראש.

שלום גם לך

ובכן, תמיד יש את השאלה הנצחית: למה יש כל כך מעט שחקניות במ"ת (משחקי תפקידים)? אימא שלי טוענת שזה בגלל שרוב אלו שכותבים ומריצים משחקים הם בנים והם מתרכזים בעיקר באלימות... אני לא בטוח שיש הבדל מהותי בין איך שנשים מריצות משחקים או משחקות בהם, אבל דווקא למילה "בגילי" אני חושב שיש משמעות. מניסיון, אני ממליץ לך בחום למצוא קבוצה של אנשים פחות או יותר בגילך כדי להתחיל לשחק איתם. עניין המגדר כבר יסתדר מעצמו. ובקשר לשאלה השנייה שלך: מסובך למצוא קמפיין (סדרה ארוכה של משחקים במסגרת עלילה קוהרנטית) המתמקד על תקופה מסוימת מבלי להכיר את האנשים המעורבים. עם זאת, בכנסים בדרך כלל אפשר למצוא משחקים כאלו לפי הטיזרים, התיאורים הקצרים של המשחקים המופיעים באתר הכנס. מניסיון, מנחים נוטים להריץ משחקים שהם אוהבים ומכירים. מנחים שמריצים בכנסים משחקים מבוססי מיתולוגיה יוונית, נוטים גם להריץ משחקים כאלו מחוץ לכנסים. אבל אלא אם מנחה, שאז את יכולה פשוט לבנות משחק סביב התמה הזו, מאוד מסובך למצוא כזו קבוצה.

סנדרין

New member
בפעם ה-17532346, ../images/Emo142.gif

אין כל הבדל בין בנות לבנים במשחקי תפקידים. נקודה...

Nihau

New member
לא נכון, בנות אכזריות הרבה יותר.

לבנות זה בא טיבעי ובנים צריכים להשקיע בזה מאמץ... או כך אומרים. תמיד יש יוצאים מן הכלל אז אל תבואו אל ביתי עם לפידים בוערים תודה

henk

New member
ברור שיש

תראי, לרוב בנות משחקות בנות ובנים משחקים בנים, אצלנו זה אחרת בנים משחקים בנים בנות ופטריות משחקות בנות, ורותם משחקת את סנדרין!!!!!!!

סנדרין

New member
עופר, ../images/Emo142.gif

תתבגר
. סנדרין היא בת עם 17 כריזמה, אדון-הנק. שלא לדבר על קאמאריה. (אישמסתורי: יש לי הצעה עסקית בשבילכם. קאמאריה: כן
א"מ: אתן לכל אחד מכם 200 מטבעות פלטינה, אם תעזבו את העיר עד מחר בבוקר. קאמאריה: אולי 350 מטבעות
*זורקת דיפלומסי במוכשריות* א"מ: 350 מטבעות. קאמאריה: *חיוך בלונדיני מקסים* אז נשקול את זה.)

shadowfax

New member
אילו תפקידים?

התשובה היא כל תפקיד שאת רוצה, היתרון במשחקי תפקידים הוא שאת יכולה לשחק כל דבר שאת רוצה לוחמת, כוהנת, אלה, נסיכה, ערפדית ואולי "סתם" גיבורת על. כעיקרון סוגת ההיסטוריה אינה נפוצה במ"ת (לדעתי כי היא לעיתים מצריכה לימוד רב של התקופה ואינה מאפשרת הכנסת רעיונות אישים) אבל אני חושב שהכוונה שלך היא יותר פנטזיה אפית? כדי למצוא אנים בתחום ישנה ה"גילדה" שהיא מאגר השחקנים הכי גדול ברשת ובארץ ( http://roleplay.org.il/guild/)

just a lady

New member
למה להגביל?

כן כן, גם בחורות יכולות לשחק דמויות שהם זכרים. ולהפך-גם בנים יכולים לשחק דמויות שהן בנות... היה נראה לי שshadowfax מעט מקובע ברעיון שבנות תמיד ישחקו דמויות נשיות או משהו כזה...

backdoorslam

New member
אפשרי, אך...

באמת ניתן לשחק כל דבר שעולה על דעתנו וניתן להנפיש אותו. למרות זאת לא תמיד מתקבל משחק אמין. גם כאן יש יוצא מן הכלל - אם משחקים משחק תפקידים שמתמקד בסטטיסטיקות מספריות, אז הקושי יורד.

איכו.. את כאן ?

איכו (לוחמת צעירה בעלת היסטוריה מטולטלת למדי ושנאה עזה לאלפים - שזה כבר טוב) משחקת בקבוצה שאני משהם ע"י iguessgrampy שלפי בדיקות המעבדה האחרונות הוא זכר לכל דבר.. ולדעתי היא משוחקת בצורה די אמינה..

backdoorslam

New member
לדעתך...

יתכן ואתה מבין גדול בעינייני נפש האישה ולכן מסוגל אתה לקבוע אמינות. מבחן האמינות יתקיים ברגע שכמה נשים יבחנו את הדמות. מבחינתי ולצערי גם לארה קרופט לא אמינה.

כשכל השחקנים זכרים..

אז ההחלטה הנשית לגבי אמינות המשחק שלו מאבדת מהרלוונטיות
אבל אני בטוח שאכן אישה תשחק אישה יותר טוב.. (אם רמת המשחק שלהם זהה כמובן)

ננסק

New member
יש כל כך הרבה גיוון לאחרונה

במשחקי תפקידים, הרבה מעבר ל-"לוחם, קוסם, גנב, כוהן" של פעם, שכל אחד יכול למצוא את הסגנון והשיטה שנוחים לו. כלומר, אפשר אפילו לשחק את -הקונספט המופשט של דרכים- (Ways), במשחק נוביליס. בקשר למערכה מיתולוגית יוונית, גם אני אמליץ להציק לאנשים בגילדה. קשה לברר אם מישהו משחק בסגנון מסויים כרגע, וקל יותר למצוא קבוצות אנשים שיהנו מהרעיון להתחיל כזה דבר.

THACO

New member
שלום וברכה

קודם כל, התפקיד של בנות במשחקי תפקידים הוא ליהנות, כמו התפקיד של הבנים. בקשר למערכה של יוון העתיקה, כל מנחה של קבוצת משחק עם מספיק ידע בנושא יוכל לבנות משחק עם אלים, מפלצות וגיבורים יוונים (מה גם שחלק גדול מהמפלצות במשחקי תפקידים גנריים גם ככה לקוחות מהמיתולוגיה היוונית). הייתי ממליץ על הספר GURPS GREECE אבל כבר לא מדפיסים אותו (GURPS היא שיטת משחק תפקידים שאני מאוד אוהב, אבל גם אם לא משתמשים בה הספרים שלה הם מקור נהדר לשחקני תפקידים). כמו כן, אפשר למצוא שחקנים ב"גילדה" של העמותה לקידום משחקי תפקידים. בהצלחה

למעלה