המתכון לפיתות על סאג' ../images/Emo91.gif
חומרים 1 ק"ג קמח, צריך לנפות, זה מאוורר את הקמח. אפשר להמיר 1/2 בקמח מלא 1 כף מלח (אני מעדיפה מלח גס) 2.5-3 כוסות מים - כמה שלוקח. 2-4 כפות שמן זית לשמור 1 כוס קמח ללישה אח"כ.
הכנה בקערה - קמח מעורב במלח, גומה - למלא ב-2 כוסות מים ולהתחיל לערבב - עדיף באמצעות כף. אח"כ לעבור ללישה בידיים, כאשר אפשר להוסיף מעט שמן זית, לריכוך הבצק. כשיש בצק אחיד לשים אותו לפחות 5 דקות טובות, מניחים לו לנוח - חצי שעה מינימום, רצוי יותר. צרים כדורים קטנים מהבצק - מניחים במגש על גבי קמח חיטה מעורב בקמח תירס. קמח תירס מונע הידבקות של הבצק ומאפשר רידוד נוח. אחרי 15-20 דקות, מרדדים את הכדורים לפיתה דקה מאוד, כמה יותר דק יותר טוב: מתחילים בידיים ואח"כ באמצעות מערוך, תוך כדי סיבוב. את המתיחה האחרונה הדרוזיות עושות על כרית מיוחדת - ואפשר על כף היד להמשיך ולמתוח את הבצק, ולדקק במקומות שאפשר.
מניחים סאג' על אש בוערת, או על להבה גבוהה של כיריים (יש גם סאג' קטנטן לצורך כך) - בערך 30 שניות מכל צד, אם הבצק יותר עבה, אז צריך יותר זמן. אפשר לבדוק לפי הצבע. לאחר שהסרנו מהסאג' רצוי לשמור מכוסה, כי הבצק מאוד דק ונוטה להתייבש. להגיש עם חומוס-טחינה, או עם לבנה ושמן זית עם הרבה זעתר, בתוספת ירקות טריים וחמוצים שונים. אפשר כמובן להגיש עם ממרח שוקולד או לאכול עם אורז, מרק וכדומה. פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם