שלום לכם

שלום לכם../images/Emo140.gif

קוראים לי יערה והייתי רוצה להיעזר בכם בחיפוש אחר שני מתכונים: מתכון ראשון הנו של מצות שמכינים בבית. המתכון השני הנו לפיתות עיראקיות / דרוזיות / בדואיות, שניתן להכין על מנגל. תודה!
 
וואו!!!! כבר קפצתי

לדף השני? מעבירים פה מהר הודעות... אולי בכל זאת יש למישהו רעיון?
 

Rebeccan

New member
פיתות דרוזיות על סאג' (Rebeccan)

הנה המתכון שלי - עשיתי המון פעמים, אין מקום לטעויות, תמיד מצליח
אם יש בעיה אמרי לי ואסייע פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם
 

Rebeccan

New member
המתכון לפיתות על סאג' ../images/Emo91.gif

חומרים 1 ק"ג קמח, צריך לנפות, זה מאוורר את הקמח. אפשר להמיר 1/2 בקמח מלא 1 כף מלח (אני מעדיפה מלח גס) 2.5-3 כוסות מים - כמה שלוקח. 2-4 כפות שמן זית לשמור 1 כוס קמח ללישה אח"כ. הכנה בקערה - קמח מעורב במלח, גומה - למלא ב-2 כוסות מים ולהתחיל לערבב - עדיף באמצעות כף. אח"כ לעבור ללישה בידיים, כאשר אפשר להוסיף מעט שמן זית, לריכוך הבצק. כשיש בצק אחיד לשים אותו לפחות 5 דקות טובות, מניחים לו לנוח - חצי שעה מינימום, רצוי יותר. צרים כדורים קטנים מהבצק - מניחים במגש על גבי קמח חיטה מעורב בקמח תירס. קמח תירס מונע הידבקות של הבצק ומאפשר רידוד נוח. אחרי 15-20 דקות, מרדדים את הכדורים לפיתה דקה מאוד, כמה יותר דק יותר טוב: מתחילים בידיים ואח"כ באמצעות מערוך, תוך כדי סיבוב. את המתיחה האחרונה הדרוזיות עושות על כרית מיוחדת - ואפשר על כף היד להמשיך ולמתוח את הבצק, ולדקק במקומות שאפשר. מניחים סאג' על אש בוערת, או על להבה גבוהה של כיריים (יש גם סאג' קטנטן לצורך כך) - בערך 30 שניות מכל צד, אם הבצק יותר עבה, אז צריך יותר זמן. אפשר לבדוק לפי הצבע. לאחר שהסרנו מהסאג' רצוי לשמור מכוסה, כי הבצק מאוד דק ונוטה להתייבש. להגיש עם חומוס-טחינה, או עם לבנה ושמן זית עם הרבה זעתר, בתוספת ירקות טריים וחמוצים שונים. אפשר כמובן להגיש עם ממרח שוקולד או לאכול עם אורז, מרק וכדומה. פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם
 

Rebeccan

New member
פיתות בטאבון - עם שמרים ../images/Emo91.gif

המתכון הזה מכיל שמרים - ומיועד להכנה בטאבון שם הבצק מקבל חימום גבוה מלמעלה וגם מלמטה פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם
 
טוב הנה מתכון למצות שמצאתי

באתר "על השולחן": המצות של ארז חומרים ל-5 מצות גדולות: 1/2 ק"ג קמח (לבן, מלא, שיפון או כוסמת) 13/4 כוסות מים פושרים 1/2 כפית מלח דק 1 כפית סוכר על משטח עבודה מערבבים קמח עם מלח וסוכר ויוצרים גומה. יוצקים לתוכה מים ומערבבים בידיים עד שמתקבל בצק. נותנים לו לנוח 3-2 דקות. מחלקים את הבצק ל5- כדורים. אם רוצים ליצור מיני מצות, מחלקים ל12-10- כדורים. מחממים תנור ל250- מעלות (ואם יש לכם בסקאלה, עדיף 270) על מצב טורבו. מרדדים את כדורי הבצק על נייר אפיה לעובי מינימלי (1 מ"מ). בעזרת מזלג יוצרים חורים, מניחים בתבנית ואופים בתנור עד להזהבה. אל תתפתו לפתוח את דלת התנור - אם תיווצר לחות בתא האפיה המצה לא תתייבש. מוציאים מהתנור, מניחים על רשת ומפעילים מעליה מאוורר. מצות משודרגות המצות שתכינו יהיו הרבה יותר מעניינות - גם במראה וגם בטעם - אם תוסיפו להן עשבי תיבול טריים, זרעים (פרג, קצח ושומשום), זיתים ואגוזים למיניהם, גבינות יבשות מגוררות או תבלינים. אל תשכחו לקצוץ הכל דק-דק, כי הרי הבצק למצה מרודד דק מאוד. באופן כללי, תרגישו חופשי לנהוג במצה כמו שנוהגים בלחם - לערבב בין סוגי הקמח השונים ולהחליף חלק מהנוזלים בביצה, יין לבן, חלב או שמנת.
 

Rebeccan

New member
מצות - רעיונות מפורום גינון

בפורום גינון דנו היום בנושא הכנת מצות אז הנה בשרשור המקורי - מתכון למצות תימניות (שהן רכות ולא יבשות) וגם קישור לאתר ובו אופן הכנת המצות, שלב אחרי שלב (רופן הביא לפורום) פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם
 
למעלה