שלום לכם

elani9

New member
שלום לכם../images/Emo13.gif

יש לי מס שאלות: 1.מה עושים ברמת האמבולנס אם נכנס אויר לקיבה?יש דרך להוציא?(היתה שאלה כזו במבחן). 2.האם צריך הוראת רופא בפתיחת שסתום לחץ בסקשון תינוקות? 3.רמת CO2משפיעה על זרימת דם למוח -איך ?ולמה בעליהCO2 של יש הרחבה של כלי דם מוחיים(דם רווי בCO2ולא בחמצן) תודה רבה

UV 101

New member
קצת תשובות

1. אם אתה מתכוון על רמת האמבולנס הלבן - אז אין דרך להוציא מבחינת פרוצדורה או משהו, אבל יש את הסיפור על הפראמדיק שהגיע להחייאה ובזמן המתנה לנט"ן... עשה מן.. לחיצה על הבטן המנופחת (gastro distension) וכל האויר יצא בגרעפס גדול ביחד עם המון הפרשות. לפראמדיק, שלום. המתנדב עדיין בהלם ברמת הנט"ן יש זונדה, שהיא צינור שמשמש לניקוז האויר מהקיבה.. 2. לא, אין צורך בהוראת רופא 3. ידוע לי שרמות CO2 גבוהות בדם גורמות להרחבת כלי דם מוחיים, ורמות O2 גבוהות גורמות לכיווץ כלי דם מוחיים. וזה משפיע על הפריפוזיה המוחית.. אני לא סגור על הסיבה של הרחבת/כיווץ כל"ד כתוצאה מ O2\CO2 אז אני אשמח אם מישהו יסביר לי את זה גם.. יובל

אני מתאר לעצמי...

שבעקבות עודף של פד"ח או מחסור בחמצן, הגוף מרחיב כלי דם כדי להגביר את זרימת הדם לאותו אזור. לא במובן של העלאת ל"ד אלא פשוט במובן של הרחבת הצינורות. מתקשרת לי פה ההרצאה על פגיעות ראש (למי שהיה בקורס מדריכים) שבה לימדו אותנו (ואסור להשתמש בזה, אבל לימדו) שבמצב של פגיעת ראש מדממת רצוי להנשים בקצב מהיר מאד עד היפרוונטילציה כדי לכווץ את כלי הדם בראש ולמנוע אבדן נוסף של דם.

paradan

New member
הערה ותיקון

המטרה בהיפרוונטילציה בפגיעת ראש היא לא הקטנת אובדן הדם (כי דימום במוח לא יכניס פצוע להלם) אלא הקטנת הנזק המוחי ע"י הקטנת הדימום. הבעיה עם זה שכיווץ כלי הדם אולי יגרום להקטנת הדימום אך יגרום גם למחסור בחמצן במוח שיכול לגרום לנזק לכשעצמו. הנושא טרום ביה"ח נמצא במחלוקת - מה התועלת מול הנזק האפשרי? וכמה בדיוק צריך להנשים? עד להבררת העניין במחקרים המלצת הPHTLS במהדורה האחרונה (מס' 5) היא לא לעשות היפרווטילציה אלא להנשים פצוע מבוגר בקצב של 12 הנשמות בדקה (1 ל5 שניות).

amitp

New member
תוספת-

הנושא של הנשמה בהיפרונטילצייה לפגועי ראש נמצא אמנם במחלוקת בעולם במתאר טרום ביתחולימי, אבל לא במד"א. במד"א כולנו מחוייבים לעבודה לפי הפרוטוקולים שקובעים כי אין הנשמה בהיפרונטילצייה.

paradan

New member
פרוטוקולים במדא?!

הפרוטוקולים הרפואיים היחידים שאני מכיר במד"א הם פרוטוקולי עבודת פאראמדיק באט"ן ולא מוזכר שם עניין ההיפרוונטילציה בפגיעת ראש. אז קשה לי להבין לאיזה פרוטוקול בדיוק אתה מחוייב במד"א...

amitp

New member
הנהלים שמחייבים

הם אלה שמפורסמים מדי פעם על ידי אגף רפואה. בעבר יצא עדכון שביטל את ההנשמה בהיפר-ונטילצייה במקרה של פגיעות ראש.

afiksambol

New member
../images/Emo12.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

"זונדה, שהיא צינור שמשמש לניקוז האויר מהקיבה..." כבודו מעוניין להסביר את השימוש החדשני בזונדה, שבימים כתיקונם משמשת להזנת חולים באוכל במצב מרוסק עד נוזלי ושאר ירקות ? ? ? תו"ל חדש שנכנס אחרי שעזבתי לכיוון הגולה הרחוקה ? ? ?

orend123

New member
זונדה

זונדה משמשת למספר דברים (נכון לא צריכים להסביר שזה צינור שמכניסים דרך האף או הפה ישירות לתוך הקיבה?). ברמת בי"ח- משמשת להזנה של חולים וכמו כן לשטיפות קיבה מסויימות (וגם להחדרת תרופות ופחם וכו'). ברמת מד"א- משמשת בעיקר על מנת להוציא אוויר שהגיע לקיבה במקום לבטן במהלך החייאה (ורק אם זה מפריע מאוד). לאחרונה שמעתי על כמה מקרים שהכניסו זונדה והעמיסו גלוקז ישירות לקיבה כי לא מצאו ורידים אצל חולה היפו.. מעניין לשמוע. שבוע טוב, אורן.

UV 101

New member
נניח שאתה צודק

רק נניח. ידוע לכולם שזונדה היא פרוצדורה שמתבצעת בנט"ן. נט"ן = ניידת טיפול נמרץ. נראה לך הגיוני שיזינו חולים באוכל בדרך לבי"ח כשהם מחוסרי הכרה? הם לא יכולים לחכות קצת עם האוכל, שהם פשוט חייבים להזמין נט"ן? לך תדע. שלא תבין אותי לא נכון..יכול להיות שהפראמדיקים בתחנה שלי טועים. כו-לה פראמדיקים - מה הם כבר מבינים?
צריך לשלול להם את הרישיון כנראה, אם זונדה לא משמשת לניקוז אויר מהקיבה. אני לא אומר שאתה לא צודק, אם אמרת שזונדה משמשת להזנת חולים באוכל מרוסק, יכול להיות . רק לא אצלנו בנט"ן. לילה טוב יובל בר-טל מד"א קראון

אין צורך להתעצבן, יובל...../images/Emo98.gif

התוויות לזונדה: א. מניעה של אספירציות במחוסר הכרה ב. במקרה של סתימה במערכת העיכול שגרמה להתרחבות הקיבה - לשחרור לחץ ג. לאבחון של פגיעות במערכת העיכול העליונה ד. בבית חולים: 1. שטיפות קיבה עם זונדה מיוחדת במקרה של בליעת רעלים 2. הזנה לנפגע שלא מסוגל לבלוע מתוך החוברת של הקורס תער"ן. פתרתי לכם את הבעיה?

UV 101

New member
לא הייתה בעיה!

וואי, אין לך מושג כמה שזה כיף לחבר מבחן סיום קורס 60... בחיי זה המבחן הכי מצחיק בעולם...הכנסנו כל כך הרבה בדיחות! לפעמים ממש כיף להדריך...
דרך אגב, לכל התיכוניסטים - התפרסמו תוצאות בחינות הבגרות! גלשו בהמוניכם... סופשבוע מקסים יובל בר-טל מד"א קראון

למעלה