שלום לכם

elani9

New member
שלום לכם../images/Emo13.gif

מישהו יודע אולי האם יש קובץ שאלות למבחן הסופי שניתן יהיה להתכונן אליו כבר מעכשיו? בינתיים הקורס הולך יופי, למדנו החיאה +החיאת מכשירים וקצת אנטומיה ומצבי חרום נשימתיים ואחרים. שיהיה יום טוב לכולכם ממני

d a n i e l 111

New member
אז שאי אפשר..

להשיג מבחנים קודמים...כי במד"א יש נוהל שלא מזירים בחנים ובמיוחד לא מבחנים...ובהצלחה בהמשך הקורס ובמבחן!!

אופטימי אה?

כעקרון יש לכל מדריך מאגר שאלות משלו המבחן של קורס נהגים לרוב קבוע ממחלקת הדרכה אך לעיתים המדריכים מחברים מבחנים בעצמם בכל מקרה ברגע שתקבלי את ספר הנהגים תעני על השאלות שמופיעות שם זהו סגנון השאלות שתשאלי עליו... אם את מעוניינת צרי עימי קשר באייסיקיו אני אשלח לך קצת שאלות ממאגר השאלות שלי...

amitp

New member
אני שמח לשמוע שאת נהנית ../images/Emo13.gif

למען האמת אין הרבה מבחנים לדוגמא במד"א (לא נוטים לחשוף את המבחנים), אבל יש את השאלות בחוברת העזר לנהג/חובש כמו שחן הזכירה. (וכמובן שלכל מדריך יש את המאגרים שלו). אם תחפשי קצת בארכיון של הפורום יש שאלות שevilbanana העלתה פעם (תעשי חיפוש מתקדם לפי שם משתמש) מהקורס שלה. צירפתי גם בוחן ישן ששרון ואני העברנו בקורס 60 - אמנם רמת השאלות קצת נמוכה אבל אפשר לקבל מושג לגבי מהות המבחן.

amitp

New member
את באה השבוע?

(וזה אמור להביע את דעתך בנוגע למבחן?
)

שאני? אדאג?

(על בסיס שאני אשפשף) אחרי שאני אוציא את הפטור משמירות אני אגיע (יום רביעי תור אצל מפקד המרפאה)

רק עכשיו הסתכלתי איזה נתת

ונחש מה? יש לי אותו איפשהו... המבחנים שלי יותר מוצלחים
האמת השאלה עם הל.ד והפיל הייתה משעשעת

nikonit

New member
נו, ואתה מתכוון ../images/Emo178.gif

לספר לנו איך היה המבחן שלך? מקווה שמוצלח

amitp

New member
בדיוק ככה

יש לנו מרצה חביב, שהחליט שאת הכיתה שלנו הוא לא אוהב, ולכן יעשה את כל מה שהוא יכול על מנת להכשיל אנשים. כנראה שזה הצליח לו.

amitp

New member
צרה, צרה...

למען האמת אני חושב שהוא פשוט לא רוצה להפרד מאיתנו...

elani9

New member
בוקר טוב לכולם../images/Emo13.gif

יש לי כמה שאלות(זהירות התקפת פתע) : 1.מה זה PHTLS ? 2.טפיחות גורדון והיימליך זה אותו דבר?מהי דחיקת חזה? 3.ב-HY יש עליה בריכוז הCO2 בדם או ירידה(למדנו שעליה ,אבל בספרים רשום שיש ירידה ויש תחושת נימול באצבעות הידיים). 4.בCOPD מסוג השמן הכחול(ברונכיטיס כרונית)מדוע יש כיווץ כלי דם ראתיים? 5.האם צריך הוראת רופא כדי לפתוח את שסתום פורק הלחץ(בהחיאת ילדים)? 6.האם תרופות הרגעה גורמות לאספירציה? 7. כדי לחשב את כמות החמצן שנותר במיכל יש נוסחה והיא לא מסתדרת לי מבחינת היחידות והיא:מכפלת לחץ במיכל בנפח שלו לחלק לקצב הזרימה.התוצאה צריכה להיות בדקות ולפי היחידות יוצא אטמ'*דקה האם צריך להכפיל בגורם מסוים כדי שהלחץ יצטמצם? 8. מה עושים בזמן(אני מדגישה בזמן)התקף פרכוסים (חוץ מלדאוג להשכיב על הצד). בתודה ובברכה אילנית

Daffynes

New member
תשובות ../images/Emo13.gif

1. pre hospital trauma life support טיפול לנפגעי טראומה בדרג הטרום ביתחולימי?
2. טפיחות גורדון זה שטופחים למישהו על הגב בין השכמות. היימליך זה שלוחצים על הבטן עם האגרוף מכיוון הטבור ללמעלה (או כשהנפגע שוכב על הרצפה, או כשהוא נשען על קיר, או כשמצמידים אותו אליך ואתה מאחוריו). דחיקת חזה זה כמו היימליך אבל לאוכ' מיוחדות (נשים בהריון, אנשים כבדי משקל) ושם לוחצים עם כל כף היד (בעצם שתיהן) על החזה של הנפגע. 3.HY (היסטריה) בד"כ מוביל למצב של HV (היפרוונטילציה) שזה מצב של אוורור יתר של הריאות, תיהיה ירידה של CO2 בדם כי הגוף נושם מהר ומסלק את כל הCO2 (הספרים צודקים, למה לא?) 5. הרופא אמור לפתוח את השסתום, בשטח גם נהג סוגר אותו לפעמים.. אבל עקרונית זה בהוראת רופא בלבד. (החייאת תינוקות) 6. איזה תרופות? 7. אין לי מושג מה כתבת שם אבל הנוסחה היא atm' X volume : lpm זתומרת נפח הבלון כפול הלחץ באטמוספירות לחלק לזרימה (בליטר לדקה) 8. מרחיקים חפצים חדים \ גדולים \ כבדים מהנפגע, מנסים לשמור על סביבה רכה - אם אפשר להכניס כרית או שמיכה מתחת לראש של המפרכס זה יעזור..

Daffynes

New member
רגע רגע!!!

שסתום פורק לחץ איפה? אני עניתי על האמבו בייבי (אוווופס) בסקשן לא צריך הוראת רופא. (בתקווה שלזה התכוונת)

Daffynes

New member
או!! תודה ארנבות../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

שעות חיפשתי את המילים האלה.....

amitp

New member
בוקר אור ../images/Emo13.gif

תשובות: (כוננות ספיגה...
) 1. PHTLS - כמו שדפנה כתבה, Prehospital Trauma Life Support, בשונה מה-ATLS - Advanced Trauma Life Support - לכירורגים בבית החולים. 2. טפיחות גורדון - כיום לא בשימוש למבוגרים, משתמשים בתינוקות (טפיחה בין הצלעות). היימליך - כמו שדפנה כתבה. דחיקת חזה - מבוצעת כאשר הנפגע שוכב, למחוסרי הכרה, שמנים או נשים בהריון. 3. בHY אין שינוי ברמת הCO2 בדם. בהיפרונטילצייה לעומת זאת, היא יורדת (זאת ההגדרה - איוורור פירושו הוצאת CO2 מן הגוף. איוורור יתר - הוצאה של יותר CO2). 4. בואי נקווה שאני אצליח לקלוע למה שהמדריכה שלך התכוונה - כדי לשמור על לחץ קבוע של חמצן בדם יש צורך בשמירה על יחס קבוע בין כמות האוויר שמגיעה לנאדיות הריאה וכמות הדם שמגיעה לשם. מכיוון שכך יש בריאה מנגנון מיוחד שסוגר כלי דם באיזורים שלא מגיעים אליהם אוויר. באמפיזמה, בניגוד לברונכיטיס כרונית, נהרסים גם כלי דם ביחד עם רקמת הריאה ולכן היחס הזה נשאר פחות או יותר שמור - התוצאה היא שלפחות עד לשלבים המתקדמים החולים דומים ל"תפוח רקוב" - כאשר הם במנוחה הכל לכאורה בסדר, ללא בעיה נשימתית, אבל אם הם רק ינסו לעשות פעילות גופנית קלה - הם יפתחו לקוצר נשימה. 5. כדי לפתוח את השסתום פורק הלחץ בסקשן אין צורך בהוראת רופא. כדי לסגור את השסתם פורק הלחץ באמבו-בייבי יש צורך. 6. אספירצייה היא שאיפת תכנים שאינם אוויר אל הריאות. אחת מגורמי הסיכון - פגיעה ברפלקסי השיעול, הקאה וכו'. תרופת הרגעה שתפגע במצב ההכרה של החולה או באחד הרפלקסים הללו תעמיד אותו בסכנה לאספירציה. 7. שכחת להכפיל את נפח החמצן היוצא בלחץ שבו הוא יוצא (מוזנח בד"כ מכיוון שהלחץ אמור להיות 1 אטמ') - כמות חמצן במיכל --------------- = זמן קצב יציאה כמות חמצן במיכל = לחץ במיכל * נפח קצב יציאה = כמות יוצאת / זמן = לחץ יציאה * נפח יציאה/זמן וכך הנוסחה היא: נפח המיכל [ליטר] * לחץ במיכל [אטמ'] ---------------------------------------------------- = [דקות] לחץ יציאה (1) [אטמ'] * נפח יציאה [ליטר]/זמן [דקות] 8. להזעיק עזרה, אם אפשר אז לתת לחולה חמצן ולשמור על נתיב האוויר, לרפד את הסביבה ואם את מצליחה להשכיב אותו על הצד...

למעלה