שלום לכם

freak2100

New member
אני מבין שתהיה לכם תשובה

"חכמה" לכל דבר שאני אגיד... אבל תאמינו לי שגם לי יש משהו לכל דבר שאתם תגידו (צפיתי במופע הסטאנד-אפ של הרב אמנון יצחק, הפרכתי כל "הוכחה" שלו) אגב, אם הוא (ואני לא אקרא לו בשמו על מנת לכבד אתכם
) כזה כל יכול, איך זה שעדיין יש אנשים שלא מאמינים בו? ואיך זה שעדיין יש פסלים בעולם, אם זה אסור והוא כל יכול? עכשיו אתם תמצאו עוד איזה משפט שאני לא אבין (כי אני חסר השכלה, כן נכון...) שיהיה כתוב חצי בעברית חצי בשפה שאני לא אבין ותמצאו פרושי רש"י ושטויות עד שלא יהיה לי כח לענות... התיאור שלו נמצע בספר ירמיה או ספר ישעיהו או משהו שלמדנו שנה שעברה בבית ספר, ויש לו כנפיים (ויש לידו מלאכים שאומרים "קדוש, קדוש, קדוש", אם זה מזכיר לכם משהו) ודבר אחרון - אתם אומרים שאם כדור הארץ קיים זאת אומרת שהוא חייב היה לברוא אותו. אם זה ככה, ואם זה כל כך ברור, אז לי זה מאוד מאוד ברור שאם הוא קיים משהו היה חייב לברוא אותו. אתם תגידו כמובן שזה שטויות, אבל יש לזה את אותו משקל ואם מה שאתם אומרים נכון אז גם מה שאני אומר נכון והנה הוא לא קיים. אם מה שאתם אומרים לא נכון אז גם מה שאני אומר לא נכון אבל זה כבר לא משנה - הוא לא קיים. והנה הגענו לפרדוקס - אם העולם נברא ע"י ישות כלשהי בהכרח, אז הישות נבראה ע"י ישות אחרת בהכרח.

תמיד תהיה תשובה, אכן כך.

"איך זה שעדיין יש אנשים שלא מאמינים בו? ואיך זה שעדיין יש פסלים בעולם, אם זה אסור והוא כל יכול?" תשובה: מכיוון שאלוקים נתן לאדם את הבחירה החופשית בין טוב לרע. למד מעט יהדות ורק אחר כך חזור הנה. *************************************** "התיאור שלו נמצע בספר ירמיה או ספר ישעיהו או משהו שלמדנו שנה שעברה בבית ספר, ויש לו כנפיים (ויש לידו מלאכים שאומרים "קדוש, קדוש, קדוש", אם זה מזכיר לכם משהו)" תגובה: אתה מתכוון לשרפי הקודש, סוג מסוים של מלאכים, שאינם קשורים לדמות האדם. *************************************** "אם אלוקים קיים אז מישהו היה חייב לברוא אותו..." תגובה: שאלתך אכן שאלה, אך בשביל שתבין את התשובה לה, אתה זקוק להשכלה, אפילו מינימאלית בדבר התיאוריות המוצעות. (ראה את התשובה כאן!) בברכה, מנהל פורום האמת האבסולוטית:

dafnaleh

New member
איך זה קשור לבחירה חופשית?

הבחירה החופשית אינה קשורה ליכולת להבחין בין טוב לרע. היכולת הזאת יכולה להנתן רק ע"י אלוהים, אם הוא קיים. הבחירה החופשית תהיה לאדם רק כאשר הוא יידע את האמת - אם הוא יידע בוודאות שאלוהים קיים- הוא יוכל לבחור בין אם ללכת בדרכיו לבין אם לא.

lala897

New member
הבחירה החופשית היא בין טוב לרע

ולא יותר מזה. ובשביל לבחור בין טוב לרע צריך לדעת להבחין ביניהם לא?

dafnaleh

New member
הידיעה להבחין ביניהם

יכולה רק להינתן לנו על ידי אלוהים. כי אין אפשרות להוכיח לא לכאן ולא לכאן. כשנדע, נוכל לבחור. ואז העונש לאלו שלא בוחרים בדרכו יהיה הוגן.

dafnaleh

New member
אכן כן,

והגעתי למסקנה שה"טוב" (האמת) דווקא לא כוללת אלוהים.

Lu Tze

New member
אם יותר לי להתערב,

זה קל לסווג את הדברים ה"גדולים". רצח - רע. עזרה לזולת - טוב. גניבה - רע. להקדיש את עצמך לחקר הסרטן - טוב. וכך הלאה. אבל הבעיה היא שרוב האנשים לא בוחרים במודע ב"רע", אלא מסווגים אותו לא נכון.

לא צריך להיות מודע ל"רע" ול"טוב"

על מנת לבחור בינהם. אדם טוב לא יעשה מעשה רע, בלי קשר כיצד הוא מסווג אותו. הוא יירתע מכך באופן אינסטינקטיבי. בעצם, רוב הפעילות האנושית היא ספונטנית, ואיננה נעשית על פי חישוב ערכי כלשהו.

Governor

New member
דניאל חסר-מח ידידי, נפנוף שפתיים

ללא הרף במטרה לקרר את הפנים - אינה תשובה freak2100, אני מתחיב להפריך כל טענה שיציג לך דניאל חסר-מח שלנו. פנה אלי עם כל טענה של דניאל חסר-מח ממנה אתה מוטרד, או הצג אותה כאן, למען יפתח דיון בטיבה......

lala897

New member
מתי תקלטו שזה שהייתם בהופעה של

הרב אמנון יצחק והפרכתם את טענותיו לא אומר כלום?????

lala897

New member
נכון. גם לדעתי הוא לא אומר כלום.

אז מה אתם מבזבזים עליו כ"כ הרבה אנרגיה? זה לא שווה את זה. זה פשוט בדיחה.

freak2100

New member
נכון, רק דברי שטות

אבל הייתי אצל החבר הדוס שלי (שעבר עכשיו לישיבה
) והוא הראה לי את השטות הזאת בוידיאו, אז הייתי חייב להפריך את זה

lala897

New member
אבל לחשוב שמי שהפריך את טענותיו של

אמנון יצחק הפריך את הדת היהודית זה טפשי. זה הכל.

freak2100

New member
נכון

אבל אין שום הכחה לקיומו של אלוהים וגם לא תהיה ככה זה - אי אפשר להוכיח משהו שממציאים

lala897

New member
יופי לך. אני מקווה שלפחות אתה מודע

לכך שיש כאלה שחושבים אחרת.

למעלה