בואו ניקח את אלוהים.
ניתן בו בוס. לא טעים! סתם בצחוק. בואו ניקח את אלוהים: מה הוא? (אל תענו, אני אענה על זה עכשיו) הוא ברא את העולם. הוא כל יכול. הוא היה ראשון, והוא נוצר מלכתחילה, והוא הדבר הראשון שהיה. הוא גם כל יודע, כי מבחינה פילוסופית זה תנאי בשביל להיות כל יכול. (תקנו אותי אם אני טועה עד כאן) אי אפשר להוכיח שהוא קיים, מפני שהוא תנאי בסיסי. אין שום דבר שגרם לו, או שה' נבע ממנו, אלא הכל נבע מה'. הוא הגדרת יסוד, ולכן ניתן להגדירו רק לפי מה שהוא מגדיר. (ציטוט של מורה הפיסיקה שלי: "אני לא יודע מה זה מסה, זה מושג יסוד. אני אוכל להגיד שמסה זה כמות החומר, אבל זה לא יהיה נכון") לכן, אי אפשר להוכיח שהוא שם. אפשר רק להאמין. אנשים לוקחים את התורה בתור משהו שלפיו אפשר להוכיח את קיומו של אלוהים, ולוקחים דברים שקורים בחיי היומיום בתור הוכחה, ולוקחים דברים רבים בתור הוכחה... אבל אף אחד מהם הוא לא הוכחה חותכת שמוכיחה ב-100% שיש אלוהים, כי אי אפשר להוכיח כזה דבר. וגם להיפך: אי אפשר להוכיח שאין אלוהים. אבל אני אומר שאלוהים הוא המצאה, בדיה, משהו שאנשים לקחו בתור מושג יסוד כדי להגדיר מושגים אחרים. ככה גם כל האלים והאלילים. זה מושג עילאי שאי אפשר להפריך, ומאוד מאוד קל להיאחז בו. לוקחים כל מושג שקיים, אומרים אלוהים בא מלפניו. יורד גשם - בגלל אלוהים... וככה כל דבר. אני אומר שלא צריך דווקא להאמין באלוהים, כי הוא רק הצעה, בדיה שיש הסתברות נמוכה לקיומה. כדי להבהיר, אני אקח דוגמא היפוטתית ומפגרת, ואני מקווה שהיא לא גובלת בזלזול. עכשיו אני יושב בכיסא שלי מול המחשב, ואני יכול להוריד גשם ברגע זה אם רק ארצה. נראה אתכם מוכיחים שזה לא נכון. גם לא תוכלו להוכיח שזה נכון. ההבדל ביני לבין אלוהים הוא זה, שאלוהים "עשה" ניסים ואני לא. אולי לא אלוהים הוא זה שעשה את הניסים? אולי דברים פשוט קרו? אולי זה בכלל חבורה של ארנבונים בלתי נראים שעוברים בינינו ועושים דברים בלתי אפשריים?