שלום לכם

שרוֹן

New member
למורה שלי בכיתה א קראו ישראלה

ולאחותה התאומה קראו מדינה ושתיהן נולדו בכ"ט בנובמבר.

גנגי

New member
ובמלחמת המפרץ

התפרסם בעיתונות שנולדה ילדה שנקראה "טילית" וילד שנקרא "פטריוט".

השם המנצח הוא של המד"נית שהיתה

לי בגדנ"ע: סיב"ה שמה היה חידה במהלך כל אותו השבוע. כך קראו לה. כך קראנו לה וראינו שזה כתוב עם גרשיים. בסוף אותו השבוע, שאלנו לפשר השם והגרשיים. מתברר שהרויה היו ממש אנשים רעים וקראו לה: סבל יהודי ברית המועצות. ככה.

ס ק א ל י

New member
אתגר ../images/Emo124.gif 'לאחוז באוחזת'!

ראיתי את ההודעה שלך רק עכשיו - אחרי שכתבתי את ההודעה שלי... ואם כך, יש לי רעיון זדוני: יש טענה שאפשר להגיע לכל בנאדם בעולם דרך 6 קשרים עם אנשים, או משהו כזה... (וזה עוד מלפני האינטרנט). אז בארצנו אנו,עם כל הטכנולוגיה, זו לא צריכה להיות בעיה להגיע לאשה כזו, אם היא אכן קיימת. לפיכך, אני מכריזה על מבצע "לאחוז באוחזת"! בואו ננסה להגיע כמה שיותר קרוב לאישה, או לשקד (חלוקת פרסים בט"ו בשבט?
) ונכריע לכאן או לכאן!

שאלתי

את גוגל אם יש לו משהו, וזה מה שהוא אומר: (נכתב על ידי * מילי *) אוחזת ענף עץ השקד: כולם שמעו עליה. כולם מכירים בן דוד, שמכיר אחת שאמרה שדוד שלה היה איתה בגן. כל פעם שמדברים על שמות מיוחדים השם הזה עולה. אני מההתחלה אמרתי שעד שלא מראים לי הוכחות אני לא מאמינה שיש מישהי עם שם כזה... שבוע שעבר התפרסמה ב"לאישה" תשובה לתעלומה. הם חקרו. אין אישה כזאת! האגדה התחילה כשאחת ושמה ניצת הדס סיפרה פעם מזמן במעריב לנוער (בכתבה על ילדים עם שמות מיוחדים) על רעיון לשם שעלה כשנולדה אחותה הקטנה. חשבו לקרוא לה אוחזת ענף השקד. בסוף ירדו מהרעיון והלכו על צמרת. אחרי שהתפרסמה הכתבה הזאת (לפני הרבה שנים) אנשים החליטו שככה קוראים לה, ומאז כולם מדברים על השם המיוחד. יש להן עוד שתי אחיות וגם להן שמות מיוחדים: שלהב ועמיאל. כיום הן מבוגרות (30+), נשואות, והיא אומרת שאנשים שקראו את הכתבה (במעריב לנוער) שואלים אותה אם קוראים לה אוחזת ענף השקד כשהן שומעות שהיא אחות של ניצת הדס. סתם רציתי לכתוב על זה, המון פעמים שמעתי את השם, בבלוג של 144 דיברו הרבה על שמות מיוחדים והשם עלה כמה פעמים, וגם לפני זה שמעתי עליו. סוף סוף אני יודעת שאין אישה כזאת.... http://www.israblog.co.il/blogread.asp?blog=7144 רגע, אז אוחי היא אחותה של ביצת טווס? איזה עולם קטן. סקאלי, הייתכן שפתרון התעלומה היה במשך שנים במרחק נגיעת אצבע מימך ואת לא ידעת?

ענק!!!

ואני שמעתי בשעתו ממישהו שטען שהוא הכיר אותה אישית, שאבא שלה מרצה באוניברסיטת חיפה והם גרים בקריית טבעון. הדינמיקה של אגדות אורבניות...

ס ק א ל י

New member
הממ.....

טוב, קודם כל בטוח שניצת ההדס היא אותה ניצת הדס. מעודי לא נתקלתי בעוד ניצת הדס, ועל אחת כמה וכמה שצוין שם ששם אחותה עמיאל. גם הגילאים 'עושים הגיון', אז זה בינגו. העניין הוא שלא לשם "נוצת טווס" התכנסנו (זה היה כינוי חלופי). הענין הוא, שאם לוקחים את זה מדעית, אין לנו כאן ממש הפרכה, אלא פאראפראזה על מה שכתבה שלילנד. לכן, אני קוראת לכל מי שחושב שהוא מכיר איזה קשר לאשה, לבדוק את הקשר הזה, כי הדרך האמיתית להכריע תהיה אימות! כמובן שזה אומר שאני מפילה על עצמי תיק, כי זה אומר שאני צריכה לדבר עם בת דודה שלי (שהיא בעצם בת-של-בת -דודה-שניה שלי, אבל מי סופר) שלא דברתי איתה כבר שנים (מה שלא סותר את זה שהיא אמינה עלי!) ולצורך זה אני צריכה לקחת את הטלפון שלה מדודה שלי - שזה אומר לפחות שעה בטלפון... ואני באמצע הבחינות ... אבל - אתגר זה אתגר. אז במוקדם או במאוחר...

אלי ו.

New member
דיברתי עם אחי

הוא אישר שהבחורה אכן קיימת, לא מדובר במיתוס, הוא מכיר אותה אישית. ביקשתי ממנו לברר את שם משפחתה, רק כדי לודא.

הכרתי לפני שנים בחור

שקראו לו: אחי (מלעיל). נדמה לי שהוא שירת בגולני. בכולופן בצבא אם מישהו רצה לקרוא לו, היה צריך לגשת אליו ממש. הוא לא היה מתייחס לקריאה 'אחי' (ובצדק)

ס ק א ל י

New member
../images/Emo45.gif אנחנו מתקדמים, אבל ...

אלי, אני מקווה שאתה מציע לנו כאן קצה חוט, אבל בוודאי תבין שלאור רגישות הסוגיה
נצטרך אימות קצת יותר חד משמעי, כי אחרת זה משאיר אותנו בטווח השמועה...

אלי ו.

New member
יש לי עוד פרטים

אבל אני בדילמה אם לפרט מחשש לפגיעה בפרטיות. רק ארמוז שמי שילך למוזיאון ישראל בעיר הקודש יוכל לפגוש את אותה נערת חמד ואכמ"ל.

ס ק א ל י

New member
לצערי אתה צודק ...

ולכן לא הצעתי לפרסם שם משפחתה ועוד פרטים כאן. אבל אם גם אני אצליח להשיג עוד פרטים, (ואולי עוד אנשים) ונוכל להצליב במסרים, ונצא מתוך ההנחה הפרועה שאנשים כאן נותנים לנו קצת קרדיט על אמינות, אולי נצליח לאמת את הטענה...

shellyland

New member
וואלה. שלהב. לא שלהבת.

שלהב היא זאת שעבדה איתי באינטל וממנה שמעתי את הסיפור. עמיאל היא אותה עמיאל אל-עמי עליה דובר פה קודם.

המוזרה

New member
שלי הכי גדול ../images/Emo70.gif

בכיתה שלי במשך שנים למד ילד בשם חמי. פעם אחת אחרי שכולנו הכרנו אותו שנים בשם חמי והיינו בטוחים ששמו נחמיה, הגיעה מורה מחליפה לכיתה והתעקשה לקרוא את שמו המלא (דבר שהמורים לפניה השכילו שלא לעשות) - כך גילינו ששמו של הילד הוא חמור. רגע, זה עוד יותר גרוע, שם המשפחה שלו היה - שלם. אביו היה פרופ' למקרא או מהשהו כזה ורצה שם מהתנ"ך לבנו.. מה יש? דוד כבר לא טוב? הרס לילד ת'חיים.

orlyt

New member
ואיתי בצבא היתה מישהי שקראו לה

אנאלי(במלרע..) - זה שם אינדיאני ששכחתי את פירושו כמובן שכולם קראו לה אנאלי במלעיל, ולאור זאת חשבו שנורא מצחיק שאנחנו אור(א)לי ואנאלי.. אח, ימי הצבא..
אורלי.. (למען הסר ספק - Orly!!)

למעלה