שלום לכם..

liat129

New member
שלום לכם.. ../images/Emo13.gif

אני קוראת פאסיבית של הפורום ומאוד נהנית מההמלצות פה.. לאחרונה רציתי לקנות את הספר "המשכוכית" של קוני ויליס, אך לא הצלחתי לאתר אותו באתרי האינטרנט. בסופ"ש הקרוב אני אהיה בהונג קונג (אני גרה בסין) וחשבתי לקפוץ לאחת מחנויות הספרים שם ולקנות את הגרסה באנגלית. האם ידוע לכם מה שם הספר באנגלית? האם הספר לא קשה מידי לקריאה באנגלית, או שכדאי לחכות עד שאמצא את הספר בעברית? מה לגבי ספרים של סטיבן קינג באנגלית - מה תוכלו להמליץ לי? באופן עקרוני רמת האגלית שלי די גבוהה, אבל כשאני קוראת באנגלית אני קצת איטית ולכן חשוב לי שהשפה תהיה קולחת וברורה, כדי שלא תיפגם ההנאה... הצעותיכם והמלצותיכם יתקבלו בשמחה!
תודה, ליאת

Rivendell

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo24.gif

לגבי המשכוכית - באנגלית - "bellwether", Connie Willis. לדעתי השפה לא צריכה להיות קשה מדי, וזה גם ספר מאוד קליל וזורם. אני מאוד אהבתי אותו. היום גם לקחתי את "ספר יום הדין" שלה בספרייה, ואני אדווח עליו כשאסיים. לגבי קינג - גם איתו באנגלית לא צריכה להיות בעיה, השפה שלו נעימה ולא קשה וחמקנית במיוחד. אני קוראת בדיוק עכשיו את The Green Mile
ולקחתי גם את "רוז מאדר" היום, אז עוד כמה ימים אני אוכל לספר מה דעתי. מה שכן אהבתי מאוד משלו זה את Needful things הנהדר, שאני ממליצה עליו בחום, וגם את הנובלות הקצרות שלו. וזהו. ברוכה הבאה
אם יבוא לך לעשות טקס חניכה את מוזמנת.

liat129

New member
תודה רבה .. ../images/Emo24.gif

וטקס חניכה אני מבטיחה לעשות אחרי שאחזור..

een ogenblik

New member
בעיות

שמעתי שמהדורת "המשכוכית" בעברית אזלה, כך שאי אפשר למצוא אותה, אלא במשומשים, וזה קצת קשה לביצוע מחו"ל. הבעיה הנוספת היא שאני מנסה לגרום לאחי לקרוא את "המשכוכית", אך קוני ויליס אינה זמינה כלכך באוסטרליה, ובינתים הוא מצא רק את "מעבר". אני חוששת, כעת כשאני נזכרת בזה, שלא ראיתי מספרי קוני ויליס כאשר גרתי בהונג-קונג, מצד שני עברו כבר קרוב לארבע שנים, אז אולי דברים השתנו. אם אינך מוצאת את BELLWETHER תנסי למצוא את "מלבד הכלב" TO SAY NOTHING OF THE DOG של קוני ויליס, אמנם הוא ארוך בהרבה מ"המשכוכית", אך קליל ומשעשע, ואיני חושבת ששפה תהיה מכשול רציני. ("ספר יום הדין" DOOMSDAY BOOK הוא מעולה, אך בגלל נושאו הדיכאוני, יכול להוות מכשלה בשפה זרה.) סטיבן קינג אינו מתחומי הקריאה שלי, אז איני יכולה להמליץ.

liat129

New member
מבטיחה לעדכן אותך אם אמצא

בהונג קונג, אני אמורה לבקר בחנות ביום ראשון שני, אז נראה... לגבי הספרים האחרים, האם זה מד"ב? כי אין לי כל כך ניסיון עם מד"ב ואני עדיין קצת "מפחדת" מהתחום.. האם בתור ספר מד"ב ראשון כדאי להתחיל עם "מלבד הכלב"? תודה...

een ogenblik

New member
שאלת המד"ב

קוני ויליס כותבת לרוב מד"ב, אך "המשכוכית" אינה מד"ב, כך שאם הסיווג מרתיע אותך, כנראה שעדיף להשאר עם "המשכוכית". האם להתחיל את המד"ב דווקא עם "מלבד הכלב"? איני יודעת, ואיני חושבת שיש למישהו תשובה מוסמכת. "מלבד הכלב" הוא ספר משעשע, המדבר על יחסי אנוש בתקופות שונות, חלקן בעבר, חלקן בעתיד. עיקרו הוא סוציולוגיה, ולא טכנולוגיה, האם זה מוריד את רמת הרתיעה? בשאלת הפחד ממד"ב דנו כבר, ואפשר לשאוב המלצות משם.

liat129

New member
אכן בחרתי במשכוכית בגלל שזה

לא מד"ב, והאמת אם "מלבד הכלב" הוא יותר סוציולוגי זה הרבה פחות מרתיע. אם יש אותו בחנות, אני אעיין קצת בכריכה ונראה.. תודה על הקישור!

ואפרופו המשכוכית

השבוע לאחר שנותרתי נפעמת מספר יום הדין שלה, החלטתי לעשות סיבוב חנויות ספרים משומשים בירושלים מתוך תקווה למצוא את המשכוכית ו/או את מלבד הכלב, ואולם לאחר חיפוש ארוך גילתי שמבחר ספרי המד"ב בחנויות היה עלוב עד עלוב ביותר ולא מצאתי שום ספר משומש של קוני ויליס באף מקום. בלית ברירה אאלץ לעשות סיבוב דומה בתל אביב בתקווה לזכות להצלחה גדולה יותר.
ALL I WANT IS A LITTLE MORE THAN I'LL EVER GET​

liat129

New member
אני גרה בביג'ין ולמען האמת

זה לא כזה כזה כיף..
בהתחלה אמנם מאוד התלהבתי מהתרבות, מהסינים, מהשפה.. הכל נראה מרגש. עכשיו לא נעים להגיד, אני לא מפסיקה לקטר וממש לא מבינה ממה כל כך התלהבתי.
למען האמת, אני ממש מחכה שייגמר הפרוייקט שלשמו אנחנו(אני והבעל) נמצאים פה.. התחושה הזו באה "בגלים" ועכשיו אני ב"גל הרע" כמו שאני קוראת לו, הבעיה שמשום מה הוא נמשך לי קצת יותר מידי זמן.. ותודה שנתתם לי הזדמנות לקטר קצת..

Rivendell

New member
את תמיד מוזמנת, אפילו אם זה לצורך

קיטורים
והאמת שזה באמת נשמע לי מעניין, השאלה הגדולה היא כנראה לכמה זמן זה מעניין, ואחרי כמה זמן זה פשוט נהיה מעיק.

Arana

Well-known member
מנהל
סטיבן קינג

קינג לא קשה מדי באנגלית. יש לו פשוט המון ספרים, לכן חשוב לדעת אם את אוהבת יותר את הסגנון של ה-blood & gore או שאת רוצה יותר מתח אפל ופנטזיה, או לא זה ולא זה. בתור התחלה הייתי הולכת על אחד מקבצי הסיפורים הקצרים שלו, כשהכי טוב לדעתי הוא Nightmares and Dreamscapes, כיוון שכאן יש לך שילוב של הרבה מאוד סגנונות. בקובץ הזה נמצא הסיפור Head Down, שהוא לחלוטין לא בסגנון של קינג - סיפור על אימוני ה-little league בבייסבול של בנו. שום דם, שום גופות, שום דבר. רק סיפור על זמן שמשופע בקסמי ילדות. זהו קובץ שמכיל די הרבה סיפורים יחסים לקבצים אחרים (23), ולכן יש לך הרבה אופציות להנות. הסיפורים לא אחידים - חלקם אימה מדממת, חלקם מותחים, חלקם סתם חמודים. יש שם גם סיפור בשם The Doctor's Case - פאנפיק על שרלוק הולמס וד"ר ווטסון, כתוב במיטב המסורת הקונאן-דויילית, אבל הפעם ווטסון הוא זה שפותר את התעלומה. והכי טוב - בסוף הספר יש notes - מעין "מאחורי הקלעים" על חלק מהסיפורים, מה הביא אותו לכתוב אותם ומה רצה לומר בהם. לאחר מכן, אם תתרשמי, תוכלי לחזור לקבל המלצות בהתאם לסוג הסיפורת שמצא חן בעיניך.

liat129

New member
../images/Emo13.gif אז ככה..

אני בהחלט מעוניינת לנסות את אחד מקובצי הסיפורים שלו, בעיקר כי שמעתי המון המון המלצות עליהם.. נורא בא לי גם לנסות את ז'אנר ספרי האימה שלו, המפחידים
. האמת עדיין לא יצא לי לקרוא ספרים שלו (אוי לבושה..
) אבל נראה לי שאני אתחבר לספרי מתח בסגנון "מיזרי". אגב, ראיתי את הסרט "גרין מייל" ומאוד אהבתי, אז בטוח הספר הרבה יותר מעניין.. אם "גרין מייל" נחשב לפנטזיה אז אשמח לקבל המלצות גם מהז'אנר הזה, רק לא לשכוח - חשוב שהשפה תהיה זורמת, ואם אפשר לכתוב את שם הספר באנגלית.. תודה!

Arana

Well-known member
מנהל
עוד המלצות

Eyes of the Dragon - אחד הספרים האהובים עליי של קינג. מבנה רגיל של אגדה (מלך, שני נסיכים, קוסם-יועץ אפל) אבל עם "טוויסט" קינגי.
The Shining - ספר שבהחלט צריך להכניס למקרר. מאוד מפחיד אבל מעולה.
It - סמיאגול המליץ, ובצדק - ספר ארווווך אבל נהדר, עם כל סוגי האימה שרק תרצי.
קבצי סיפורים קצרים (פרט לזה שכבר המלצתי עליו) - Skeleton Crew ו-Night Shift - יש שם באמת מכל טוב. כרגע אני קוראת את Everything Eventual (יש שם 14 סיפורים), ונכון לעכשיו זה נחמד. יש קבצים אחרים שיש בהם סיפורים בודדים ארוכים יותר, כמו Changing Seasons, ששלוש מבין 4 הנובלות שבו הוסרטו (את בוודאי זוכרת את "חומות של תקווה ו"אני והחבר'ה"? זה משם), Four Past Midnight (יש שם 4 סיפורים) ו-The Backman Books, שכתוב בסגנון קצת שונה, מדובר ב-4 (אאל"ט) סיפורים שנכתבו תחת שם העט של קינג.
אם מדברים על שמות עט - The Dark Half - שם העט של סופר קם לתחייה ומתחיל לרדוף אחרי הסופר שנטש אותו כדי שיכתוב עוד ספרים בשמו.
The Talisman (והמשכו Black House, אבל ממש לא צריך להרגיש מחויבים להמשך) - ספר מעולה ומאוד-מאוד מומלץ! שמתי תקציר קטן שלו כאן (יחד עם המלצה על Black House).

Lucid Star

New member
בקשר לסטיפן קינג

אני זוכרת שהתרשמתי מ"העמדה" (ובאנגלית The Stand), רק תדעי שזה ספר יחסית ארוך..

למעלה