שלום לכם

שלום לכם ../images/Emo13.gif

המון זמן לא הייתי כאן (סורי עינבל
) אבל עכשיו כשחזרתי לגור בבית ויש לי חיבור לאינטרנט שוב, יצא לי יותר לבקר פה. יש לי איזה שאלה ואני ישמח אם למישהו תיהיה תשובה :) אז ככה: אני רוצה לחתום לגדוד הכוננים. אני מתנדב באיזור אילון וכאן, בשביל ליהיות כונן, אתה חייב ליהיות לפחות שנה עם רשיון של נהג אמבולנס. (או להכיר את האנשים הנכונים) אני עדיין לא יכול לעשות קורס נהגי אמבולנסים כי אין לי רשיון נהיגה 4 שנים, אבל בכל זאת אני רוצה ליהיות כונן. מישהו אולי מכיר איזה דרך אחרת להצטרף? מישהו זרק לי פעם שבאיזור שרון לא חייבים ליהיות נהג אמבולנס, מישהו אולי שמע על זה משהו? תודה מראש, איתן

בקשר לכונן איילון...

תקשיב אני מתנדב במד"א ראשל"צ בשביל ליהיות כונן צריך לדבר או עם רוני הפארמדיק מהתחנה שלי או עם אפי בר מהתחנה שלי אני חושב אבל לפני הכל עד כמה שאני יודע ומציע תעבור דרך אחראי מתנדבים

דיברתי עם האחראי מתנדבים

שלנו. קוראים לו דוד ואלדר. שאלתי אותו לגבי זה והוא אמר לי שאני חייב ליהיות נהג אמבולנס בשביל ליהיות כונן. מצד שני, הוא גם אומר לי כבר חצי שנה שבחודש הבא הוא יביא לי מדים ועדיין לא קיבלתי :) אז בקשר אליו אני כבר לא כ"כ בטוח. תודה רבה, אני ידבר עם אפי בפעם הבאה שנבקש נט"ן ושלנו יהיה תפוס :)

כונן לא חייב רשישיון אמבולנס - בטוח

אני כונן בשרון, ואין לי רישיון אמבולנס. והרבה חברים שלי כוננים גם בי-ם וגם באיילון ואין להם רישיון, זוהי שטות לחשוב ככה אפילו, מכיוון שכונן נועד לעזור למד"א במקרים בהם אין אמבולנס ואם רק נהג יוכל להיות כונן, אז זה מוריד את מספר הכוננים לפחות מרבע. התנאים להיות כונן הם מעל גיל 21 דרגה רפואית - חובש מלווה, עדיף בעל רכב לא זוכר מה עוד אבל זהו זה בעיקרון. זה הכל.

קודם כל - תודה על התגובה ../images/Emo70.gif

אני מכיר כמה כוננים בני 18 שפשוט מכירים כמה אנשים במד"א. לפי מה שהבנתי, ויש המון סיכוי שאני טועה, היתה חבורה של אנשים שחתמו ליהיות כוננים באיזור אילון וקיבלו המון ציוד וביפרים ורק אחרי שנתיים שמו לב, שהם בעצם לא הגיבו בכל הזמן הזה לשום קריאה. ואז החליטו האחראים של איזור אילון לחוקק חוק שאומר שרק מי שעשה רישיון לנהיגה ברכב חירום מסוג אמבולנס יוכל ליהיות כונן. זה בעצם נתן להם את הלגיטימציה לקחת לכל החבורה הזו את הציוד. ועדיין - אני בתור מתנדב מדא שרוצה ליהיות כונן נפגע מכל העניין. ובלי קשר, יש לי רכב משלי, ויש לי קשר ברכב, ואני מגיב לארועים, אבל אין לי ציוד בסיסי כמו אמבו ולפעמים זה קצת חסר. בכל מקרה, איך זה אצלכם בשרון? אני יכול להגיע אליכם ולחתום אצלכם כונן אפילו שרוב הזמן אני באיזור אילון או ירקון? תוכל לברר לי או משהו כזה? תודה שוב, איתן

בעיקרון אתה יכול להיות כונן רק

באיזור שבו אתה רשום, כי אם תקבל ציוד משרון, (וביפר כוננים משרון מה יעזור ? )אז הם ירצו שהציוד יבוא לשימוש אצלהם, ולא באיילון או ירקון, אבל אם רוב הזמן אתה גם בירקון, אולי תנסה שם ? ואגב, כשפתחו את יחידת הכוננים, היו כמה חבר´ה בני 18 שקיבלו ציוד כוננים, (כשאני נכנסתי גם הייתי בן 18 ואז היה רק אחד שהיה בן 19 שהיה כונן חוץ ממני כמו שאמרת) וכנראה שזו הסיבה שבגללה אצלכם זה ככה, זה הגיוני.

אז אני באמת יבדוק בירקון אבל

בכל מקרה, אם יש לי ביפר כוננים אז אני יכול להרים טלפון למוקד שלנו (אילון) ולבקש ממישהו שיוסיף אותי במחשב לרשימת תפוצה של כונני אילון במחשב. (אני רק צריך לתת למוקדן את מספר הביפר והוא עושה את זה ב2 שניות. נדמה לי לפחות). בקשר לכוננים מאצלנו שדיברתי עליהם, הם כרגע בני 19 אז לא נראה לי שהם מאז שפתחו את גדוד הכוננים, הוא הרי קיים יותר משנה, לא?

למעלה