שלום לכם!

קודם כל...

בקשר למי שמכריח דיברנו על מטיפים, לא על משרד החינוך, משרד החינוך זה כבר פורום אחר לגמרי. וכמו שכבר אמרתי - צריכים לעשות הפרדה בין דת לדתיים.... דבר שני, עדיין לא ראיתי אף אחד שהשמיד עם שלם בגלל איזו מצווה, אז אם הם יודעים להפעיל היגיון בקשר לזה, אני מאוד אשמח אם גם אתה תשתמש קצת בזה שלך...

begone

New member
מטיפים ומשרד החינוך

"בקשר למי שמכריח דיברנו על מטיפים" המטיפים פועלים בדרכי עורמה, שקר ומניפולציה בכדי להשפיע על קטינים שאין להם מספיק שיקול דעת והגנה. זו כפייה לפי כל מדד אפשרי. וזה גם אסור על פי חוק (חוק העונשין). "לא על משרד החינוך, משרד החינוך זה כבר פורום אחר לגמרי" את כתבת ´אף אחד לא כופה´ ואני הוכחתי לך שמשרד החינוך כן כופה. ולא רק זה - אלא שמשרד החינוך מנוהל, בחלקו, על ידי אנשים דתיים. ולא רק זה, אלא שבמשרד החינוך יש אגף חרדי. "עדיין לא ראיתי אף אחד שהשמיד עם שלם בגלל איזו מצווה" בתורה כתוב (ולא בטוח שזה אכן מדויק) ששנים-עשר השבטים חיסלו את העם העמלקי בגלל המצווה הזו. ובגלל מצוות כיבוש הארץ הם גם חיסלו את העמים שישבו בכנען עוד קודם לכן. ועוד משהו - העם הגרמני השמיד שליש מן העם היהודי בגלל מצוותו של הפיהרר. שהרי לא היה שום חוק שציווה על הצבא להשמיד את היהודים, הכל היה מוסדר דרך פקודות מילוליות ובלי חקיקה.

נסחפת

אבל לגמרי!!!!!! אז הבנתי שככה אתה לא משתגע על המטיפים נגיד את זה ככה במילים עדינות, אבל לדעתי להשוות כזה דבר לשואה, או להשוות כל דבר ככל שהוא לא יהיה חמור לשואה, לדעתי זה חוסר כבוד משווע... כאילו בחייאת, בוא תעמוד מול סבא שלי שרצחו לו את כל המשפחה בשואה והרסו לו את החיים, שאיזה אחד שביקש ממך להניח תפילין זה בדיוק אותו דבר... קצתתת כבוד אח שלי!!!!

begone

New member
קצת כבוד, אח שלי

"בוא תעמוד מול סבא שלי שרצחו לו את כל המשפחה בשואה והרסו לו את החיים, שאיזה אחד שביקש ממך להניח תפילין זה בדיוק אותו דבר" אולי לא קראת את הספר ´ציידי הנשמות´, אבל אני אשמח אם תביאי אותו לסבא שלך ותראי לו את הפרק על השואה בספר הזה. מצוטטים שם מגוון מנהיגים חרדיים, הטוענים שהשואה אירעה בגלל החטאים של שישה מליון יהודים. סבא שלך היה מתפלץ לו היה קורא את התבטאויותיהם של הרב עובדיה יוסף, מנהיגי חב"ד וכו´. אם יש חרדים בכירים הטוענים כי השואה אירעה בגלל חטאים של שישה מליון יהודים (בגלגולים קודמים), האם את לא חושבת ש"חוסר כבוד לשואה" זו האשמה שניתן להפנות אותה לחרדים? אז לפני שאת אומרת לי ´נסחפת´, תזכרי איך הרב עובדיה אמר שיוסי שריד הוא עמלק, ואיך אותו רב אמר שהשואה היא יד אלוהים ובגלל חטאי היהודים.

זה שיש אנשים

שהם קצת מפגרים, לא אומר שכל דתי או כל מטיף כזה... יש מיליון דתיים שבכלל לא מעוניינים להטיף לך או להחזיר אותך בתשובה!

begone

New member
אז איפה הם?

"יש מיליון דתיים שבכלל לא מעוניינים להטיף לך או להחזיר אותך בתשובה!" יש כאן סתירה פנימית קשה: אם הדת כל כך נכונה ומדויקת, אז אין שום סיבה שלא לנסות לשכנע גם אחרים להצטרף אליה...! במילים פשוטות: אם קנית מוצר איכותי ואת מרוצה ממנו, הרי לא תמליצי לחברות שלך לרכוש אותו? באותה מידה, אם הדת כל כך נפלאה ומוצלחת, הרי שבאופן טבעי אנשים ינסו לשכנע אחרים להצטרף אליה. כך שאם דתי X חושב שלא צריך להפיץ את הדת ברבים, הוא כנראה חושב שהיא גרועה או חסרת-משמעות. ואז זה תואם בדיוק את מה שאני חושב. אני, למשל, סובר שהדת היא שקר, ועד יום מותי אני אמשיך לומר את זה לכל אדם שאני אפגוש או אכיר. ובכך אני שונה מהרבה ´כאילו-חילונים´ ו´כאילו-ליברלים´ שאינם מוכנים להילחם עבור ההגיון והמדע. אני יודע שאני צודק לחלוטין, ולכן אני גם יודע שאני חייב לשכנע ולהילחם. הרי ליברליזם זה לא מתכון להתאבדות, ואני לא מוכן שהדתיים ישתלטו על המדינה. לכן, במילים פשוטות: אם אדם דתי איננו מנסה לשכנע אותי להיות דתי, זה סימן שהוא לא חושב שהדת היא דבר מוצלח. ואם אני לא מנסה לשכנע אותו להיות חילוני, זה סימן שאני לא חושב שהחילונות מוצלחת. ומכיוון שאני משוכנע במאה אחוזים שהחילונות היא מדויקת ומדעית (בניגוד לדת, שהיא פשוט בלוף היסטורי), אני אילחם עד טיפת כוחי האחרונה עבור כל מה שהחילונות מייצגת. ולסיום: גם בלי מטיפים מצבי רע ומר. הרי בגיל שמונה ימים, בלי לשאול אותי, לקח רב את הפין שלי וחתך אותו. זו חוצפה שאין כדוגמתה, התעללות פיזית חסרת-הגיון, וזו הכפייה הדתית הכי חריפה שאי-פעם חוויתי בחיי. הנקמה המתוקה שלי על ההתעללות הזאת עוד לא יצאה לפועל.

אז אתה בעצם אומר

שכל קשר בינך ובין היהדות הוא מקרי בהחלט? כאילו אתה לא מגדיר את עצמך יהודי אפילו?

begone

New member
אני בעצם אומר ש...

שכל קשר ביני ובין הדת היהודית בטל ומבוטל. אני יהודי בלאום ולא בדת. הציונות עשתה מהפיכה - יהדות כלאום ולא יהדות כדת. עכשיו, במאה העשרים ואחת, גם הלאום הפך מיושן. כיום, במאה העשרים ואחת, אדם מגדיר את עצמו לפי התרבות הגלובלית. אני לא רק ישראלי - אני שילוב מורכב ומסובך של פולני, גרמני, רוסי, אמריקני, בריטי, חיפאי, תל-אביבי, צרפתי וים-תיכוני.

פלסטיק

New member
אם יש לך שאלות אז תשאלי

קודם כל אצל אנשים חושבים אין תשובה לכל שאלה, רק אצל דתיים (וגם שם לא אצל כולם). למשל אם תשאלי אותי למה קבוע הגרויטציה הוא הקבוע הזה ולא אחר (או למה בכלל קבוע) לא תהיה לי תשובה. אבל תרגישי חופשי לשאול, לחלק מהשאלות יהיו לנו תשובות. מקשר למיסיונרים: לא כל מי שעושה מעשים רעים כוונתו רעה, גם הכוזרי אמר כוונתך רצויה אבל מעשיך אינם רצויים, או במבט אחר: אני מבין שהיית מקבלת כאן בזרועות פתוחות מטיפים מורמונים, נכון? ואחרון: את נשמעת מאוד משוכנעת אז אם טוב לך עם זה, דעתי היא שתלכי עם זה

roncho

New member
למה להאמין? למה לא? לא מבין!

זו שאלה לוגית. למה לא להאמין? לגבי כי אני לא מסוגל. אני גדלתי כדתי ונטשתי את הדת בגיל 20 אחרי שהבנתי איזה זיון שכל זה. בואי נניח שיש אלוהים, או. קיי? למה את חושבת שהוא יהודי? שהוא קשור ליהדות? שמעניין אותו מה אנחנו דוחפים לפה, לראות מה אנחנו רואים, מה אנחנו שומעים וכו´??? מתי לאחרונה אותו אלוהים הראה את זיו השכינה ביננו? מי בכלל אמר שאלוהים זה הוא? אולי אלוהים זה היא? כל ההוכחות שהדתיים מבאים לקיומו של אלוהים מגיעות מכתבי הדת, שהם בסה"כ ספרים שנכתבו לפני מאות שנים כאשר לחבר´ה האלה לא הייתה טיפת מידע על כלום. לא היה חשמל מחשבים וכו´. לא שהיום אנחנו יודעים הרבה, אבל בואי נחשוב שניה: נניח אני מגיע היום לשבט נידח שלא ראה בני אדם מערביים אף פעם. באמצעות קופסת גפרורים פשוטה אני יכול לההיפך לאלוהים שם. תארי לעצמך שיהיה לי אקדח או מחשב נישא - אני משריין לעצמי מקום בספרים שלהם כאל מספר אחת. בורות היא לא תירוץ להמצאות מטורפות - שאלוהים הנה אחת מהן. בכל פעם שאנשים בקרבתי מדברים על דת או אלוהים, הם מנסים להראות למה המדע לא נותן תשובות טובות. העובדה שהתשובות שלהם מופרכות הרבה יותר לא מטרידה אותם כלל... המחשבות שלי די מפוזרות האמת. אבל אני מתחייב (לנסות) לתת תשובה לוגית על כל שאלה ספציפית שתשאלי אותי רצוי באי מייל, לא יודע כמה אני מגיע לכאן. [email protected] ושופר, לך תציל אותנו ותלמד איזה דף גמרא יחד עם חבריך הממיתים עצמם באוהלה של תורה ותחסוך לנו את זיוני השכל שלך.

דברים השתנו!!!!

מאז אותו הערב שבו כתבתי את ההודעה... קודם כל, אני נולדתי וגרה כל חיי בבית שהוא ליברלי במאה אחוז, אבל כולם כאן חילוניים לגמרי. ההרגשה שאפפה אותי אחרי השיחה השתנתה, ומאז התשובות שקיבלתי כאן בפורום מצאתי הרבה היגיון בדברים שנאמרו ובעיקר באלו שדובקים בצד החילוני של העניין... חוץ מזה, רצוי לציין שאחרי ההודעה שלי באותו ערב קיבלתי עשרות הודעות לתיבה הפרטית של אנשים, שכ-ו-ל-ם דתיים ורוצים לשכנע אותי לדבוק בצד שלהם ולשמוע את הצד שלהם... ואני אענה לכולם כאן בהודעה הזאת, אני לא מעוניינת בכך, ואני חושבת שכבר מעצם העובדה שפניתי לפורום חילוני שאני בד"כ מבקרת בו ולא לאחד דתי- אפשר להבין שתמיד נטתי לצד הזה ורק רציתי חיזוק לדבריי ולשמוע את דעתם של אחרים... אז באמת תודה רבה לכל מי שענה והגיב ואמר את דעתו... חוץ משופר והתגובות הבוטות שלו שלא בדיוק היו במקום!

ShAkaTArShA

New member
אני לא יודע מה איתכם אבל

לי נמאס מכל מה שהולך במדינה הזאת בגלל הדת נמאס לי שאני מאכיל אלפי חרדים כל יום נמאס לי שאני הולך למות בשביל המדינה והם רק יושבים ומכרסמים מהתקציב שלנו נמאס לי שהם באם בצמתים ומבקשים כסף וכשאני אומר להם " תלכו לצבא קודם" אז הם אומרים לי "פככככ , אני? לצבא?.." בקיצור, אם דברים לא ישתנו בקרוב במדינה (לא שאני רואה שזה הולך לקרות, המנהיג של ש"ס - פושע מורשע - אליל החרדים ) אנחנו פשוט נקרוס, תעזבו את הערבים, הם הצרות הפחות גרועות שלנו...

begone

New member
עצה פרקטית

ביום הבחירות המתקרב ובא, תעבור מבית לבית, תדפוק על הדלת של כל הדירות ותגיד לאנשים "סליחה, אבל הגיע הזמן להצביע שינוי". ואם אפשר - תן טרמפ לבוחרים קשישים. חלקם זוכרים את השואה, אז יש סיכוי לשינוי.

ShAkaTArShA

New member
הייתי עושה את זה

אם היה לי רישיון... ואם לא הייתי גר בעיר שיש בה 90 אחוז ליכודניקים

למעלה