שלום לכם

ניתוח מאוד פשוט...

אני נשארתי במרפאה..הייתי בטשטוש וכשהוא התחיל להרדם יצאתי מהחדר. 20 דקות אחרי זה הניתוח נגמר ונכנסתי פנימה. הייתי איתו עד שהתעורר (משהו כמו חצי שעה) ולקחתי אותו הביתה להמשך התאוששות. סה"כ היינו במרפאה שעתיים. יש מרפאות שמחזיקות כמה שעות בכלוב אבל הוטרינרית שלנו אמרה שאין בעיה שימשיך להתאושש בבית אחרי שהתעורר מסטול מההרדמה. יום וחצי הוא היה שפוך (אבל ללא כאבים) ואח"כ חזר לפעילות נמרצת. לנו גם לא היה את הכובע אליזבת כי עשו לו תפרים פנימים אז בכלל זה עבר בקלות. בהצלחה !

זהו שכשביררתי בבית חולים הוטרינרי

אמרו לי שאצטרך לשלם עוד 50 ש"ח על כובע אליזבתני וביחד כל הסירוס 400 ש"ח. הוטרינר שלנו לא אמר על זה כלום אז אני מקווה שיעשו לו תפרים פנימיים ולא קשור לעוד 50 ש"ח רק שלא יצטרך לסבול עם הכובע הזה או שיתעסק עם המקום. מה לגבי כאבים? יש להם? איך יודעים?? מן הסתם הוא יהיה אפאטי אחרי הניתוח ועצוב אז איך אדע אם משהו לא בסדר?? נותנים משכחים לבית? להכין לי מקום בסלון ליד כולנו או פינה שקטה יותר? מה עם מים ואוכל מותר ישר אחרי? אוף אני יודעת שיתנו לי את ההדרכה אצל הרופא אבל אני דרוכה ומתוחה... הלוואי שיתנו לי להשאר שם מחר

תשובות...

תפרים פנימים - לא כל וטרינר עושה. לי היה חשוב שיעשו לו תפרים פנימים אז עשיתי ברור מקדים. אני שמחה שעשיתי זאת. הכובע הזה מסורבל, לא נוח ומטריד והם צריכים ללכת איתו 10 ימים. תפרים פנימים, גם אם מלקקים אותם לא יפתחו. הכלב שלי ליקק מעט את המקום אבל עד היום אני עוד רואה את התפרים הקטנים (חצי סנטימטר מכל צד) והם מחזיקים מעולה. מאוד מאוד ממליצה לעשות עם תפרים פנימים. לגבי כאבים - בסרוס החתך מאוד קטן, ולא אמורים להיות כאבים. את יכולה לדעת שכואב להם אם הם מייללים או בוכים. (נדמה לי שאפשר לתת אופטלגין בטיפות אבל תשאלי את הוטרינר). אצלי הוא פשוט היה ישנוני במשך היומיים הראשונים, בעיקר מחומרי הטשטוש וההרדמה. הוא לא רצה לאכול או לשתות ונתתי לו מעט מים עם מזרק כדי שלא יתייבש. את האוכל לא דחפתי אבל למחרת נתתי לו משהו טעים כמו פסטרמה כדי לתת לו תחושה טובה. בעקרון מותר לתת אוכל ביום למחרת הסירוס (רק בגלל החשש שיקיא מחומרי ההרדמה) ומים מותר כל הזמן. באופן טבעי הם ילכו להיות בפינה יותר שקטה, אצלי הוא פשוט ישן על הכרית שלו רוב היום. נוסף לכך הם מקבלים אנטיביוטיקה 5 ימים. אני בטוחה שיתנו לך לחכות שם ביחוד שאת אמורה לקחת אותו אחרי שעתיים. כמו שכתבתי, שהיתי לידו מייד אחרי הניתוח כשהוא עוד עם אינפוזיה ורדום כולו, ליטפתי אותו ולחשתי לו מילים וככה הוא התעורר כשהוא רואה אותי מולו. ברגע שהיה ער והוטרינרית בדקה וראתה שהוא בסדר גמור, נתנה לנו את האוקי ללכת הביתה. אפילו לא היינו צריכים לחזור להוצאת תפרים או לבדיקה שאחרי. 48 שעות והוא חזר לעצמו והייתי אפילו צריכה לעצור בו מלשחק בפראות.

שיהיה בהצלחה

ושיעבור בשלום
בעיקר להניח לו לנפשו שהוא מגיע הביתה, ותתקשרי תוך כדי היום לשאול מה שלומו לפני שאת לוקחת אותו

טון טון1

New member
בהצלחה והחלמה מהירה לפצ'קולון הקטן ../images/Emo24.gif

תעדכני אותנו מה קורה... נסי לא לדאוג, תראי שהכל יעבור מהר והוא יחזור מהר להיות כשהיה.

עדכון

שלום לכולם ותודה על העידוד. חזרנו לפני שעתיים וחצי רק שאני טסתי לבחינה ולא יכולתי לעדכן... הוא יצא יחסית מהר, הם הסכימו לי להשאר בקבלה אבל התפלאו מאוד למה אני לא מוכנה להשאיר אותו לבד. הם הכניסו מישהו לפנינו ורצו שאשאיר אותו לבד לחכות שם... מסכן שלי היה משתגע!! חיכינו שם משהו כמו שעה לפני שהוא נכנס... הוא היה ילד טוב והכל עבר טוב ומהר. כשהוא יצא הואהיה כזה מסטול והתנדנד בהליכה... התחלתי לבכות ישר אבל עכשיו זה מצחיק אותי. עכשיו הוא בבית כמעט ומסרב לנוח... הוא מסתכל כל הזמן לגינה הוא רוצה לצאת ומסתכל עלינו בעיניים עצובות
אני מוציאה אותו מדי פעם שאולי יש לו פיפי אבל הוא פשוט רוצה לחפור ולרבוץ בחוץ
אני מכניסה אותו מהר לבית למזגן ולפינה הנוחה שלו אבל הוא לא מתלהב... הוא שתה קצת ונראה די בסדר. הוא מרבה ללקק את המקום ואנחנו יושבים לידו בתורות כדי למנוע ממנו. זהו בערך.. משהו שעליי לדעת??

Doctor Sue

New member
../images/Emo24.gifמעולה !! ../images/Emo20.gifיופי!!

ועכשיו תעלי תמונות....

מגיע ועוד איך ../images/Emo6.gif

מרים את הרגל ומגיע... לא שמו לו כובע למרות שהיא אמרה שאם הוא ממש יתעסק עם זה אז לחזור לקנות. בנתיים הוא לגמרי הפסיק ללקק אחרי הרבה פעמים שאמרנו לו לא תקיף. הוא מקבל הרבה חיבוקים ופינוק. אפילו גיסתי שלא מוכנה לגעת בו אף פעם ליטפה וחיבקה אותו... עשיתי משהו ואני לא בטוחה אם זה טוב... הרגשתי שכואב לא הוא נע באי נוחות הלך ממקום למקום ניסה ללקק את הפצע ובכלל נראה עצוב מאוד... אז נתתי לו אופטלגין... זה יכול לעשות לו משהו?? בעיקרון הוא נראה בסדר ובפעם הראשונה מאז שחזרנו הוא נרדם קצת.

Ultra marine

New member
דעתי האישית...

לפי דעתי הדבר הכי נוראי בניתוח (עיקור/סירוס)
שהכלב/ה מנוע/ה מפעילות למשך 10 ימים לפחות. הם לא מרגישים כאב כמונו והם לא אומללים כמונו אחרי ניתוח והם לא מבינים למה לעזאזל אי אפשר לרוץ ולהשתובב כמו יום לפני הניתוח. כל הכבוד שסירסת!

NoKi2sh

New member
אצלי הם השתובבו אחרי יומיים.

הייתי צריכה לעצור אותה מלקפוץ עליו בהיסטריה, ממש בכוח. אחרי 3ימים כבר וויתרתי, היא החלימה מדהים בלי קונוס אפילו.

תודה../images/Emo140.gif

הוא מתפנק עלינו כל כך וישן הרבה... כשהוא יוצא לפיפי הוא נובח ורץ... משוגע קטן. הוא רוצה להיות בחוץ כל הזמן אבל כשמכניסים אותו תראו איך הוא ישן על הספה (עם הצימוק שהשאירו לו במקום
)

למעלה