תשובות...
תפרים פנימים - לא כל וטרינר עושה. לי היה חשוב שיעשו לו תפרים פנימים אז עשיתי ברור מקדים. אני שמחה שעשיתי זאת. הכובע הזה מסורבל, לא נוח ומטריד והם צריכים ללכת איתו 10 ימים. תפרים פנימים, גם אם מלקקים אותם לא יפתחו. הכלב שלי ליקק מעט את המקום אבל עד היום אני עוד רואה את התפרים הקטנים (חצי סנטימטר מכל צד) והם מחזיקים מעולה. מאוד מאוד ממליצה לעשות עם תפרים פנימים. לגבי כאבים - בסרוס החתך מאוד קטן, ולא אמורים להיות כאבים. את יכולה לדעת שכואב להם אם הם מייללים או בוכים. (נדמה לי שאפשר לתת אופטלגין בטיפות אבל תשאלי את הוטרינר). אצלי הוא פשוט היה ישנוני במשך היומיים הראשונים, בעיקר מחומרי הטשטוש וההרדמה. הוא לא רצה לאכול או לשתות ונתתי לו מעט מים עם מזרק כדי שלא יתייבש. את האוכל לא דחפתי אבל למחרת נתתי לו משהו טעים כמו פסטרמה כדי לתת לו תחושה טובה. בעקרון מותר לתת אוכל ביום למחרת הסירוס (רק בגלל החשש שיקיא מחומרי ההרדמה) ומים מותר כל הזמן. באופן טבעי הם ילכו להיות בפינה יותר שקטה, אצלי הוא פשוט ישן על הכרית שלו רוב היום. נוסף לכך הם מקבלים אנטיביוטיקה 5 ימים. אני בטוחה שיתנו לך לחכות שם ביחוד שאת אמורה לקחת אותו אחרי שעתיים. כמו שכתבתי, שהיתי לידו מייד אחרי הניתוח כשהוא עוד עם אינפוזיה ורדום כולו, ליטפתי אותו ולחשתי לו מילים וככה הוא התעורר כשהוא רואה אותי מולו. ברגע שהיה ער והוטרינרית בדקה וראתה שהוא בסדר גמור, נתנה לנו את האוקי ללכת הביתה. אפילו לא היינו צריכים לחזור להוצאת תפרים או לבדיקה שאחרי. 48 שעות והוא חזר לעצמו והייתי אפילו צריכה לעצור בו מלשחק בפראות.