שלום לכם שמאלנים

../images/Emo45.gif לפחות על דבר אחד הסכמנו.

לפנות את ההתנחלות הלא חוקית גדרה שהיא בעצם עוד נטל בטחוני על כוחות הביטחון.

Zack DA

New member
אבל אלה לא הטיעונים של השמאל

השמאל בא מתוך טיעונים של "מוסר" (לכאורה) ולא של תועלת. הסיבה שיש"ע היא "נטל" (לכאורה) היא בגלל שאנו במלחמה ולא מסיבה אחרת.

eviv

New member
השמאל בא משני הכיוונים

קרא יותר את דעות המפלגות השונות ואת ההיגיון שעומד מאחורי זה... אני יביא לך את הדוג´ של מרצ מרצ מאמינה שסוף הכיבוש זאת אומרת היציאה מחלק מהשטחים שנכבשו ב67 זה לטובת ישראל משום: 1. שכעת התושבים הפלסטינים שיושבים שם הם בתוך מדינת ישראל. ואם נשאיר אותם לא נצליח לשמור על אחוז הרוב היהודי 2. וגם בעניין הזכויות כמו כל האנשים צריכים לשמור על הזכויות שלהם האם צהל רוצה את העבודה הזאת? 3. הסכמי אוסלו לא תקפים האם ישראל רוצה להיות אחראית על 3.5 מיליון פלסטינים? אני מזכיר לכם שבסברה ושתילה ישראל היתה אחראית ותראו מה זה הביא לה... 4. עוד סיבה זה הנטל הכספי שישע גורמת לנו עשרות אם לא מאות מיליארדי מושקעים בפיתוח התנחלויות שונות אם זה בנית בתים ואם זה בניית כבישים עוקפים ואם זה עלות השמירה 5. האם מדינת ישראל רוצה שהפלסטינים יהיו אזרחי המדינה? האם היא רוצה לספח עוד 3.5 מיליון אזרחים שרוצים אצמאות מדינית ועוד ועוד...

Zack DA

New member
אבל האלטרנטיבה לא אומרת

שצריך לספח אותם ! הם לא יקבלו אזרחות לפי ההצעה של הימין.

eviv

New member
כאשר

אתה כובש שטח ואנשים ואתה לא שם עליהם רשות שתיהיה אחראית עליהם משמע אתה אחראי לה... בידיוק כמו שהיה בסברה ושתילה לא אנחנו רצחנו את האנשים שם אלה אנשים אחרים אבל אנחנו כבשנו והינו אחראים לשלומם של האנשים כי הם היו באחריותינו ועל זה שרון מואשם

Zack DA

New member
אין שום קשר לסברה ושתילה

זה נראה כאילו עברת שטיפת מוח. אני מדבר איתך על סיפוח שטחים - ולא על כיבוש צבאי.

למעלה