שלום לכם.. שאלה

אהליבמה

New member
שלום לכם.. שאלה

אני שמיניסטית, שסגרה כבר שירות בהדרכת טיולים לשנתיים. זה דבר שאני מאד מאד רוצה לעשות כבר הרבה זמן. השאלה היא אם נכון יהיה להניח את האהבה הזו בצד, ללכת לעתודה (במסגרת תכנית "ברקים" של שני תארים בטכניון בארבע שנים וכו´..), ולהכנס למסלול כל כך דורש וקשה פשוט כי זה מה שחכם לעתיד, או שאני צריכה להתחשב במה ש-בא- לי לעשות, ולא במה ש-טוב לעתיד- , וללכת להדריך טיולים... אני מתארת לי שהשאלה תראה לכם מוזרה..("אנחנו לא מכירים אותך" וכו´..), אבל מהמשפחה כבר אי אפשר לשמוע שום דבר חדש, הם פשוט נעולים על זה שאני חייבת ללכת, ועולה להם בריאות שאני לא... נ"ב, אני לא אדע אם התקבלתי עד תחילת שנה הבאה, והקורס של הטיולים מתחיל בסוף השנה הזו...על החופש הגדול. האם ייתכן מצב שבו אני מתחילה שירות לאומי, מתקבלת לעתודה, עוזבת את השירות הלאומי ונכנסת לעתודה? תודה...

wiz

New member
נראה לי שהחלטת כבר לבד...

לפי דעתי - אל תלכי לעתודה רק בגלל שהמשפחה לוחצת, או רק מחשיבה על העתיד. עכשיו זאת התקופה היפה שלך, ואם את רואה את עצמך בתור מדריכת טיולים, ויודעת שזה מה שאת רוצה - לכי על זה, ואל תוותרי
זה שזה עולה למשפחה שלך בבריאות זה עניין מוכר, אבל תחשבי על זה ככה: אם תלכי למסלול תובעני וקשה כמו "ברקים", לא מהסיבות הנכונות, וללא מוטיבציה גדולה להצליח בו - יש סיכוי גדול שתכשלי, ואז תצאי קרחת מכאן ומכאן. לכי תעשי מה שאת חושבת שטוב בשבילך, ואל תתני לאחרים לנהל לך את החיים - עתודה זאת התחייבות רצינית מאוד גם לאחר הלימודים, ואם את לא בטוחה שאת רוצה, חבל לנסות בכוח. וחוצמזה - ללמוד תמיד אפשר. להיות מדריכת טיולים בצבא - לא... wiz

ולדי

New member
אוי, איך שאני מבין אותך...

לפני שנה בדיוק הייתי במצבך. חשבתי האם לזנוח את אהבת חיי, עיתונות, וללכת ללמוד מקצוע שדי נמשכתי אליו - רפואת שיניים. המשפחה לא לחצה עליי (למען האמת הם פשוט לא היו בארץ בשבוע שהחלטתי את מה שהחלטתי), ובסופו של דבר החלטתי שלכתוב סיפורים וטורים אני תמיד אוכל, אבל לא בטוח שאוכל להתפרנס מזה, אז הלכתי לרפואת שיניים. בסך-הכל, זו שאלה של עד כמה את הולכת לאהוב את תכנית "ברקים". 2 תארים ריאליים הם גיהנום עלי אדמות בהשוואה להדרכת טיולים, ואדרבה בהשוואה להדרכה על אזרחי בשירות לאומי. לדעתי, בלימודים עצמם תתגעגעי להדרכה, אבל צריך תמיד לחשוב קדימה. ובחשיבה קדימה, כמה פולני שזה נשמע, איש הייטק עדיין מרוויח יותר ממדריך טיולים, ואם את אוהבת את המקצועות שאת חושבת ללמוד אותם באוניברסיטה, אז יכול להיות שווה לך. אבל עכשיו אני הולך לתת לך עוד נקודה למחשבה. את יכולה באותה מידה לעשות את השירות הלאומי, ולהתחיל ללמוד את אותו המקצוע בטכניון לאחר-מכן. אז נכון שיקח לך יותר זמן ככל הנראה, אבל לא תהיי חייבת שום דבר לצבא. עוד נקודה להסתכל על זה... והכי חשוב - אל תתני למשפחה שלך להשפיע על הבחירה שלך. תלכי עם מה שאת חושבת שיהיה יותר טוב לך, ותראי שבסוף הכל יסתדר.

אהליבמה

New member
תודה רבה, וויז וולדי.. ושאר החברים

באמת תודה!!! וולדי, בקשר למה שאמרת.. נכון, יש יתרון עצום לתואר ביד ונסיון מהצבא, אלא שבתכנית ברקים מציעים לי תואר ראשון בהנדסת מכונות, מה שאני ממש לא מעוניינת בו-אע"פ שכל הזמן מסבירים לי שאני לא יכולה לדעת מה זה ואם אני מעוניינת וכו ´ לפני שלמדתי, ושממילא כל המדעים הם אותו הדבר.. מה שכן , כנראה אני אוכל להוציא בתואר השני את מה שאני רוצה , וזה ביו רפואה. אמנם אני אצטרך לעבוד כמו חמור, להוסיף טונות נקודות-קורסים וכו´, כדי שהתואר ייקרא ביו רפואה ולא מכונות עם התמחות של ביו רפואה, אבל זה אפשרי, והצבא מממן. חוץ מזה, שכרגע הציונים שלי בדיוק מתאימים על הגבול להכנס לפקולטה לביו רפואה, ולעומת זאת אם אלך ללמוד בעוד שנתיים-שלוש, ולא בעתודה, הרף יעלה, הרי זה מקצוע מאד מבוקש.. ואז אולי לא אצליח להכנס.. ולא בטוח שאצליח להעלות את הציונים שלי.. נקודה נוספת היא שתואר שני בביו רפואה עם רקע של מכונות, שזה בסיס בתוך הביו רפואה, זה יתרון עצום בשום, בייחוד כשיש נסיון... אם ככה, למה לא ללכת ללמוד? לסבול כמה שנים, ולהבטיח את העתיד.. אלא מה? שאפילו אז, אחרי שסיימתי את הלימודים בטכניון לא הסתיים הסיוט... אני אצטרך לעבוד בצבא בתואר הראשון שהוצאתי, שלשמו שלחו אותי לתכנית.. הווי אומר, הנדסת מכונות, כי הרי לצבא אין שום צורך בביו רפואה.. ואת זה אני לא חושבת שאני אוהבת. ולא רק זה, אלא שלא משנה מה קורה בדרך-נשואין, ילדים וכו´... (וזה הרי לגיטימי, סביר, ואפילו בתכנון שזה יגיע לפני סוף השירות הצבאי, אולי אפילו במהלך הלימודים, בתור בחורה דתית..), אני מחויבת לצבא, ולא יכולה לעזוב... מצד אחד זו הבטחת הכנסה כל עוד אני בקבע, מצד שני זה מעיק. מה דעתך? ומה דעתכם, אם בכלל קראתם..? סליחה על הבלבול... אהלי

run away

New member
עצה

יש הרבה אנשים שלא יודעים מה הם רוצים לעשות עכשיו עם החיים שלהם. אבל את יודעת. יש לך משהו מול העיניים, אל תוותרי עליו הרי אם לא תלמדי עכשיו את תלמדי אחר כך ואם תרצי לחזור לצבא תוכלי תמיד לחזור (הצבא מתחנן לאקדמאים) אבל אם תוותרי על חלום, אפילו על החלום הפשוט הזה - זה משהו שילווה אותך כל החיים ולא תוכלי לחזור אליו. אני לא מעריץ גדול של העתודה אבל אני לא אכנס פה לעניין מה באמת תעשי בשירות. אבל תחשבי על גיל 30: בשני המקרים כבר תהיי עם תואר זה או אחר ונשואה עם ילד או שניים במצב אחד עשית משהו שתמיד רצית ובמצב השני ויתרת עליו מה יותר ברור מזה?

אהליבמה

New member
זה בכלל לא ברור. ואני לא רוצה עתודה

מה שאני כן רוצה, כרגע, זה ללמוד ביו רפואה. הצבא לא מעוניין במהנדסי ביו רפואה, ולא נותן מסלול עתודה מהסוג הזה. כדי להוציא תואר במקצוע הנ"ל, אני צריכה לעבוד כמו חמור ארבע שנים, ולהוציא תואר ראשון בהנדסת מכונות, ובמקביל, לעבוד כמו חמור ולהוציא תואר שני בהנדסת מכונות עם התמחות בביו רפואה, ולהעמיס עוד ועוד קורסים כך שההתמחות הזו תהווה את רוב התואר ותגרום לכל התואר השני להקרא ביו רפואה. אחר כך, אני עושה בצבא חמש שנים במקצוע שלא רציתי-הנדסת מכונות, ורק אז.. אני יוצאת לאזרחות עם מקצוע ביד. מובן?

H20

New member
דעתי שלי

שלום לך, אני לא עתודאית (ולא מצטערת לרגע- אני רואה מה העתודאים בבסיס שלי- ומדובר בבוגרי הנדסת מכונות, חשמל, מדעי המחשב וכו´ עושים- או יותר נכון לא עושים) אלא חיילת לקראת שחרור. הייתי בהתלבטות דומה לשלך- אם ללמוד הנדסת חשמל (כדי להבטיח לעצמי מקצוע מבוקש ו "מוכר" ) ואח"כ לעשות תואר שני בהנדסה ביו-רפואית, או ללכת ישר על הנדסה ביו-רפואית. בסוף הגעתי למסקנה שזה לא הגיוני ללמוד ארבע שנים מקצוע שאני לא אוהבת/לא מכירה/קשה לי (במקרה שלך מדובר בהנדסת מכונות) רק כדי להמשיך לתואר שני, בהנחה שציוני יאפשרו לי. נרשמתי לתואר ראשון בהדסה ביו-רפואית, גם בהסתמך על תחזיות שאומרות שזה יהיה מקצוע די מבוקש בשנים הבאות. אני לא חושבת ששווה לך להשקיע כ"כ הרבה אנרגיה במקצוע שלא מושך אותך מההתחלה- הנדסת מכונות. מה גם שהתכנית הזו, "ברקים" לא נשמעת לי הגיונית או אפשרית במיוחד- לדחוס לימודים+ עבודת תיזה של שש-שבע שנים לארבע שנים?! נשמע לי מתכון בטוח לציונים בינוניים. אגב, יש כמה מהנדסי מכונות בצבא שעוסקים ברכש של ציוד רפואי- אבל ממש לא נראה שהתפקיד הזה ימא חן בעיניך...

Nesperato

New member
123

לדעתי יש מסלול בביו רפואה. אני לומד עם ביו רפואה חדו"א, מד"ר וכו´ ויש שם שני עתודאים. לשיפוטך :) (אוניברסיטת ת"א)

H20

New member
גם אם יש מסלול כזה

השיבוצים אח"כ בצבא יהיו גרועים.

למעלה