שלום לכם קרידוס

שלום לכם קרידוס

אתמול נסעתי עם חברותי לטבריה לבקר את אמירה חברתי המתוקהוהמקסימה, אמירה גרה בקיבוץ על שפת הכינרת וכמו תמיד קיבלה אותנו בחום ואהבה. אמירה לקחה אותנו ל"בית של דונה גרציה" הדריכה אותנו בבית של "דונה גרציה", וסוף סוף אני יודעת משהו על הבית ועל דונה גרציה,שחייה במאה ה-16דונה גרציה היא חנה נשיא בשמה העברי הייתה בת למשפחה יהודית ממגורשי ספרד ופורטוגל,אישה עשירה שנתנה את רכושה להצלת אחיה בני העם היהודי.יזמה ופעלה לחידוש הישוב והקמת מדינה יהודית בטבריה היא קדמה להרצל בחזון הבית מהמם ביופיו יש בו בית מלון ומוזיאון חי, חדרים מעוצבים בסגנון טורקי, ספרדי, פורטוגזי.וונציאני. בקיצור הרעיון של ה"בית"הוא טיפוח והעצמת מנהיגות נשים בהסטוריה של העם היהודי, ומורשת לתרבות הלאדינו וטבריה בתולדות עם ישראל. בעתיד יהווה הבית למרכז מנהיגות נשית. מומלץ בחום לבקר אילה

Sarika

New member
../images/Emo51.gifאילה על המידע שהבאת לנו..

אני ממליצה לקרוא את הספר של נעמי רגן: "בידך אפקיד רוחי". נעמי רגן בנתה סיפור עלילה ושילבה בו תאור עולמם של היהודים בתקופת ימי הביניים בספרד,הדמות המרכזית היא "דונה גראציה" אשת עסקים עצמאית ובלתי נכנעת. כדאי לקרוא ולו רק בגלל הרקע ההסטורי,תאור מנהגי היהודים באותה תקופה והמילים בלדינו המשובצות בסיפור.

may55

New member
המשך פירוט על הבית של דונה גרציה

"הבית של דונה גרציה", בית נושא העוסק בפועלה של דונה גרציה,בטבריה. ובו שוחזר סיפור חייה המופלא של ביאטריצ'י לונה מנדס-חנה נשיא, הידועה כ"דונה גרציה". דונה גרציה הוא סיפורה של נערה יהודייה, אנוסה מפורטוגל, שהפכה לאשה העשירה ביותר בעולם במאה ה-16 וסייע רבות לאחיה האנוסים מספרד, פורטוגל, טורקיה ויוון. היא נולדה למשפחת אנוסים בשם מיגואיש בליסבון, פורטוגל, בשנת 1510 ואחרי הטבלתה לנצרות נקראה ביאריצ'י די-לונה, ולימים נודעה בכינוייה גראסיה, או "דונה גרציה". בגיל 18 נישאה לפרנסיסקו מנדס, יהודי בן למשפחת אנוסים, איש אמיד ובעליו של "בנק מנדס" באנטוורפן. לאחר מותו ניהלה דונה גרציה את כל עסקי המשפחה באירופה. בכוחה הרב התקבלה בבתיהם של מלכים ורוזנים ובאמצע המאה ה-16 (1553) הגיעה לאינסטנבול ורכשה מדי הסולטן את העיר טבריה, במטרה להקים שם בית ליהודים נירדפים מאירופה ואף החלה בשיקום חומת העיר בשנת 1565. רעיון הבית היהודי הקדים איפוא בכשלוש מאות שנים את חזונו של הרצל. ביתה של דונה גרציה בטבריה, הוקם תודות למשפחת התיירנים הטבריינית אמסלם, בעלי שני בתי מלון בעיר וסוכנות נסיעות גדולה בשם "אמסלם טורס".

כל הכבוד לך May על התוספת

יש עוד לכתוב על הנושא אך נשאיר את זה לחוויות מכנס הלאדינו שייתקיים בשבוע הבא בבית של דונה גראציה. ידוע לי שהוזמנו מקומות בבתי מלון בסביבה בגלל, שאין מקום במלון הבית שבו 60 חדרים. חברת התיירות של "אמסלם טורס" נמצאת בקומה האחרונה של הבית, הבית בעבר היה קניון שחנויותיו נסגרו ואותם רכשה חברת אמסלם. מי מכם מגיע לכנס הלאדינו?

אסטרלו

New member
../images/Emo127.gif אני חייבת לבקר שם.

מואיס

New member
מעניין מאוד קראתי את הספר ולא ידעתי

שהוא מבוסס על דמות אמיתית שכן התאור של דונה גרסיה כפי שהוא מובא ע"י מאי בהמשך מתאים בדיוק לדמות שבסיפור

רותי ב.

New member
תודה, גם לך...

אחד מהרבה ספרים ש'עומדים בתור' לקריאה, ורק הזמן חסר לי... מעלה קדימות לזה לעומת אחרים שגם כבר רוצה שיגיע תורם...

רותי ב.

New member
והמון המון המון

תודה על המידע הזה. עושה חשק לבקר שם. אולי פעם, ככה כולנו? מה אתם אומרים?

may55

New member
רעיון ניפלא נקבע בלי נדר../images/Emo57.gif

תאריך ונצא לשישי שבת כולנו למלון והמפגש יהייה שם אוח איזה מפגש זה יכול להיות מה דעתכם??? אני כבר חולמת על האירגון

angelici

New member
התחלתי לקרוא ועזבתי באמצע

מקווה שבחורף הבא אסיים הספר בשימחה ובהנאה.. ותודה לכן על המידע שהבאתם כאן

למעלה