שלום לכם - צריכה עזרה

שלום לכם - צריכה עזרה

הגעתי מפורום אחר שהמליץ להתייעץ אתכם בכל הנוגע לבישול לילדים. אז אני אתחיל בזה שאני לא בנאדם שאוהב לאכול מתכתחילה, אם אני רעבה אז בסוף היום אני יכין לעצמי פיתה עם גבינה צהובה ובזה נסתיים כל העניין הקולינרי לאותו יום,אין לי בעיה לאכול כל יום אותו דבר למשך שנה.בכל הנושא של מה בריא לאכול אני ממש גרועה ואין לי מושג ירוק בחלבונים פחמימות וכו''. נוסף על זה או כתוצאה מזה (שאלת הביצה והתרנגולת) אני ממש לא מוצאת את עצמי במטבח, שוכחת שיש דברים על גז (למשל אורז), אם אני כבר מכינה משהו אז בסוף הבישול נזכרת שבכלל לא טעמתי אותו ואין לי מושג עם זה יצא טעים או חסר משהו, וגם אם חסר אני אף פעם לא יודעת מה להוסיף. בקיצור אני ממש זוועה בכל הנושא הבישולי למינהו. העניין הוא שאני לא רוצה שביתי בת השנתיים תצאכמוני מצד שני כל יום אני נתקלת בבעיה מה להכין לה לארוחת ערב, אני מעדיפה שזה לא יהיה משהו תעשייתי. יש לציין שהיא אוכלת טוב בגן גם ארוחה חמה ביתית, כך שבערב אני לא חייבת להציע לה משהו מבושל בסגנון ארוחת צהריים. אני מנסה להרים את הכפפה ולהתחיל את ללמוד את ענייני הבישול (למרות שזה גוזל ממני המון תעצומות נפש) אבקש את עזרתכם בתפריט לארוחת ערב מזינה ובריאה

שלום לך...

אני ממליצה על דברים טיביים...כמו תפחא מבושלים,כרובית מבושלת,כל מיני מרקים(עדיף בלי אבקות מרק למינהם...אני צמחונית אז בבשר אני לא יכולה לעזור לך...

הייתי שמחה ליותר פירוט

אני ממש לא מהתחום אז תפו"א חוץ ממוקרם שבאמת אף פעם לא הכנתי אני לא יודעת לעשות.

kalah

New member
דוגמאות:

אמרת שהיא אוכלת ארוחה חמה בגן וזה טוב כי זה יקל עלייך. אפשר חביתה-סלט -גבינה פסטרמה-חומוס-סלט וזיתים חביתה מקושקשת עם תירס קציצות ירק קלילות עם יוגורט ליד קוסקוס עם מרק ירקות טונה מעוכה עם כפית מיונז עם חתיכות אבוקדו במעט מלח ולימון, וביצה קשה ליד (אני לא מערבבת להם, לא אוהבים אצלי). טוסט וביצה רכה מבושלת פיצה ביתית: אם לא בא לך להכין בצק אפשר על לחם קצת רוטב וגבינ"צ.. פסטה ברוטב עגבניות/פסטו/שמנת- הכי קל..

הילדה לא אוכלת ביצים בכלל

כל סוגי הביצים חביתות , ביצה קשה, עין, מקושקשת נדחו על הסף, למרות שמידי פעם אני מציעה לה. הדבר היחיד שהולך עם ביצה זה פרנץ טוסט. סלט היא גם לא אוכלת כל הירקות הן מחוץ לתחום - חוץ מלפעמים מלפפון טרי אבל זה גם רק מדי פעם. פסטה אני מכינה פעם אחת בשבוע. טוסט יום אחר איך מכינים את הקציצות ירק ??

kalah

New member
לגבי הסלט- הצעה

אני מגררת את המלפפון העגבניה דק דק ושמה קצת שמן זית, לימון מלח- ממש כמו לגדולים, שיהיה להם טעים. קציצות ירק- אפשר לגרר קישוא, תפו"א, להוסיף ביצה, מעט פירורי לחם ולטגן. אפשר אותו דבר עם כרובית מבושלת קצת לפני כן, פטרוזיליה, תרד, עלי סלק- אלו ירקות בריאים מאד שבקציצה הם נאכלים על ידי רוב הילדים. סלט גזר מרוסק במיץ תפוח/תפוז צימוקים ומשמשים מיובשים כחטיף- מאד מאד בריא.

כדי "להחביא" ביצים באוכל...

גם לי יש סרבן ביצים וגיליתי מס' פטנטים להסוואה (כשהגעתי לשלב שלא יכולתי לסבול פרנץ' טוסט): - לביבות - מכל ירק לבישול ניתן להכין - בשילוב או בנפרד(תפ"א, כרובית, גזר, קישוא). - פנקייק - מתוק, טעים ומכיל גם חלב וגם ביצים - הסרבן שלי אוכל כמות כזו שמכילה חצי כוס חלב וביצה אחת לפחות. -פשטידות (או בפי הילדים - עוגות) - שוב, מכל ירק בישול ניתן להכין. אפשרי על בסיס חלבי (עם גבינות) או בלי גבינות. בהצלחה! - גביניות - לביבות גבינה - גם גבינה וגם ביצים.

ady18

Well-known member
רעיונות

חבתיות ירק לביבות שונות קיימים המון במאמרים פסטה מרוטבים שונים מלוואח עם רסק גבינות או גבינה צהובה מגוררת מעל פיצה טוסט תפוח אדמה מוקרם חצי פיתה או לחם עם סלט טונה אבוקדו חומוס טונה טחינה שקשוקשה בורקס עם ביצה קשה פשטידות עם אטריות קיימות במאמרים ומאוד ממולצות פשטידת גבינת תפוזים מתוקה רכיבים: 1 חבילת גבינה 500 ג' 1 כוס קמח תופח 3/4 כוס סוכר 1 סוכר וניל חצי כוס מיץ תפוזים 2 כפות אינסטנט וניל. 2 ביצים אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. 45 – 50 דקות עד שמזהיב הערות: תבנית גודל 20X29 אפשר להגיש אותה בתור עוגת גבינה. להגיש קר אפשר להגיש עם סירופ מייפל, דבש, סירופ שוקולד פשטידה נהדרת לילדים חוסלה תוך כמה דקות.

pirge

New member
לביבות "ספגטי" מלוחות ומתוקות

14:44 | 16/11/05 לביבות ספגטי וגבינה - מתוקו pirge ו לביבות ספגטי מתוקות 20 לביבות גדולות מקור: פירגה. 250 גרם ספגטי דק מספר 6 שבור לשניים מבושל לפי ההוראות-שטוף. מוסיפים לקערה עם הספגטי המבושל גם: 2 ביצים 2 כפות סוכר 3 כפות גדושות גבינה לבנה 5% כף גדושה סילאן כפית מלאה קינמון כוס קמח רגיל הוספתי כוס צימוקים. אפשר לגוון במקום צימוקים ---בפירות יבשים חתוכים ואגוזים. לערבב ולהכין לביבות מטוגנות ומושחמות מ-2 הצדדים. ניתן להקפאה ולהוציא לחימום באובן או בתנור. קריספי וטעים. מומלץ. לביבות ספגטי מלוחות 14:37 | 16/11/05 לביבות ספגטי וגבינה - מלוחו pirge ו לביבות ספגטי מלוחות\ 20 לביבות גדולות. מקור:פירגה 250 גרם ספגטי דק מספר 6 שבור לשניים מבושל לפי ההוראות---שטוף. מוסיפים לקערה עם הספגטי המבושל גם: 3 ביצים 3 כפות גדושות גבינה לבנה 5% חצי כוס קמח רגיל\ בצל אחד קטן קצוץ דק כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה מיכל ביו יוגורט רזה מלח פלפל שחור אני הוספתי גם כוס וחצי גרגרי חומוס שבושלו מראש--שלמים. אבל בהחלט לא חובה. לערבב ולהכין לביבות מטוגנות ומושחמות מ-2 הצדדים. ניתן לטגן במעט מאד שמן-על מחבת טפלון\רגילה ניתן להקפאה ולהוציא לחימום באובן או בתנור.

pirge

New member
קציצות טונה ברוטב מתקתק אדום

קציצות טונה ברוטב מתקתק אדום 2 קופסאות טונה מסוננות ומפוררות היטב היטב. 4\1 כוס קמח מצה 2 ביצים טרופות פטרוזיליה קצוצה בצל מגורר מלח פלפל שחור לערבב היטב. ליצור קציצות קטנטנות ולטגן ב-2-3 כפות שמן מ-כל הצדדים. רוטב אדום: לטגן 2 בצלים קצוצים דק ולהזהיב. להוסיף 2 כפות סילאן כף פפריקה מתוקה כף אבקת מרק עוף כף או שתיים קטשופ לאחרונה אני מוסיפה גם 4\3 כוס צימוקים כהים. לא חובה. להוסיף 3 כוסות מים רותחים ולערבב. להרתיח ולטעום ולהוסיף מלח ופלפל. להכניס את הקציצות ולהנמיך להבה. לבשל כ-25 דקות. להגיש על קוסקוס או אורז.

pirge

New member
לירי,על התמונה בהגדלה,כתוב שהמעדן

בוצע וצולם במו ידייך.
תודה

למעלה