שלום לכם... צריכה עזרה..

free soul

New member
שלום לכם... צריכה עזרה..

היי... חשבתי לעצמי ואמרתי.. למרות שאני נכה, קטועת רגל.. וכפי שאני רואה את עצמי אני מסתדרת הכי מצויין שיש!!! אז... כבר נימאס לי לגור עם הוריי.. כיף לי בבית של ההורים.. אבל, דיי ניהיה כזה מחניק..ואין בו פרטיות.. מבינים...? אז,חשבתי לגור בדירה שכורה. לכן.. אין הרבה אופציות לנכים.. כלומר אני רוצה דירה צמודת קרקע.. טוב.. לא חייב צמודה קרקע..אם כבר קומה ראשונה.. באיזור המרכז כמובן.. כי שם העבודה שלי.. מהשהו כמו תל אביב..רמת גן.. קריית אונו?? לא משהו יקר.. עד שלוש מאוד דולר... זה יקר? כי לי אין מושג בסכומים.. אז בבקשה אני מאוד אשמח לעזרה ולייעוץ.. תודה.

ערב טוב לך אז ככה...

היות ואת לא מבינה בסכומים אני יאמר לך... 300 דולר זה כלום ולא תמצאי במקומות האלה שאת רוצה... גרתי בר"ג ובת"א...ואין דירות עוד קרקע במחירים כאלה... אלא אם כן יחד עם שותף או שותפה...ואז תמצאי במחירים האלה... אבל דירה לבד מתחילה מ-400 דולר ומעלה... הכל תלוי מה את מחפשת ומה האופציות הכספיות שיש לך???

rozgil

New member
במידה ו........

.......תחפשי דירה בחדרה!!! ((במחירים האלה שהזכרת ואולי פחות!!!)ותחפשי שותף.....-אשמח להיפגש איתך..........-ולהשכיר איתך דירה(בחדרה בלבד!!!)

beinianhadira

New member
בעניין הדירה

Free _soul שלום ידוע לי על דירה מתאימה מבחינת המחיר, המיקום והקומה. אני צרי קשר ב e-mail [email protected], וצייני תאריך כניסה רצוי (הדירה מתפנה באמצע/סוף מאי)

עומר י

New member
../images/Emo82.gifסיוע בדיור

מתוך ספרי "חוק הנכים - ספר ההכרה והזכויות השלם" (מפורסם בצד)--> סיוע בדיור הסיוע של אגף השיקום בדיורם של נכים מתבצע במספר מישורים שונים (מענקים, הלוואות, שכירות ועוד). הלוואות לשיכון ולדיור ועדת הדיור שבאגף השיקום קובעת את שיעורי ההלוואה בהתאם לדרגת נכותו של הנכה ולמוגבלותו (ניתן גם לקבל תוספת להלוואה במקרים מיוחדים) וזאת לפי כללים ותנאים משתנים. על החלטת ועדת הדיור ניתן לערער לועדת ערעורים עליונה באגף השיקום. ההלוואה מהווה תוספת למקורות המימון העצמאיים של הנכה (כולל מקורות חיצוניים כמו משרד הבינוי והשיכון). שיעורי ההלוואה הם: שיעור ההלוואה המרבי דרגת הנכות 43,000 ש"ח 20%-29% 65,000 ש"ח 30%-39% 124,000 ש"ח 40%-49% 180,000 ש"ח 50%-69% 203,000 ש"ח 70%-99% 267,000 ש"ח 100% הערה: הסכומים מעודכנים ל - 1/99 והם סכומים מרביים. הסכומים מתעדכנים אחת לשנה בהתאם למדד המחירים לצרכן. הסכומים כוללים גם סיוע בסידור ראשוני. ההלוואה תינתן לנכה חסר דירה (גם דייר בשכירות נחשב חסר דירה) הרוכש דירה ראשונה. כן זכאי נכה שנישא לקבל הלוואה לסידור ראשון. ניתן לקבל כמו כן, הלוואה לכיסוי חוב הרובץ על בעל דירה פרטית בתנאים מעיקים, או להחלפת דירה מסיבות של צפיפות, סטנדרט בנייה נמוך, או בשל סיבות רפואיות, או לעריכת שיפוצים חיוניים ואלמנטריים בדירה. מעבר להלוואות ניתן לקבל מאגף השיקום גם ערבויות, נוספות או מלאות, להלוואות הניטלות מהבנק, וזאת במידה שהבנק אינו מסתפק בערבים שהמציא הנכה. ההלוואות יפרעו מתוך תגמוליו של הנכה על סמך התחייבות בלתי חוזרת עליה יחתום הנכה. במקרה של אי פירעון ההלוואה נתונה לסגן ראש אגף השיקום וראש היחידה לתגמולים והטבות הסמכות לפעול במספר אופנים. ביכולתו להמליץ לבנק על הארכת תקופת הפירעון, לנכות מתגמוליו של הנכה סכום גבוה יותר לפירעון ההלוואה, נקיטת אמצעים משפטיים ומחיקת החוב. הסיוע שניתן מותנה בתנאים מסוימים מעבר לזכאות הנכה וגובהו תלוי בגורמים רבים. ניתן לקבל גם סיוע חריג (עד 2 דרגות מעבר לדרגת הזכאות בטבלה) באישור סגן ראש אגף השיקום וראש היחידה לתגמולים והטבות; סיוע גבוה יותר ניתן לקבל רק בהמלצת הועדה המייעצת שליד ראש אגף השיקום. על החלטת ועדת הדיור יכול נכה לערער בפני ועדת הערעורים שבאגף השיקום. מענקי דיור נכים בדרגות נכות שונות זכאים למענק רכישת דירה ראשונה או בשל החלפת דירה. המענק ניתן בכפוף להצגת חוזה רכישה ותכנית כלכלית מסודרת המאפשרת את רכישת הדירה. מענק לרכישת דירה ראשונה ניתן לנכים בדרגת נכות 35% ומעלה על גפיים תחתונות, ונכים בדרגת נכות 50% על כל סוגי הפגימות, המחוסרים דיור עצמי ורוכשים דירה ראשונה. נכים אלו זכאים לקבל מענק, על פי החלטת ועדת הדיור, לרכישת דירה ראשונה בקומה נמוכה ללא מעלית או בבניין עם מעלית (עד קומה שנייה). שיעור המענק הוא בהתאם לאחוזי הנכות וסוג הפגימה: כ- 25,000 ש"ח לנכים בדרגת נכות 35% עד 49% על גפיים תחתונות, כ - 75,000 ש"ח לנכים בדרגת נכות 50%-89% על גפיים תחתונות, כ - 50,000 ש"ח לנכים בדרגת נכות 50%-89% בכל סוגי הפגימות וכ- 92,000 ש"ח לנכים בדרגת נכות 90%-100%. נכה שדרגת נכותו 35% ומעלה על גפיים תחתונות וכן נכה שדרגת נכותו מ- 60% ומעלה על לב או ריאות וכן נכה שדרגת נכותו 90% - 100% בכל סוגי הפגימות, שבבעלותו דירה בקומה גבוהה מאז טרם פגיעתו ומחמת מגבלותיו נאלץ להחליפה לדירה בקומה נמוכה ללא מעלית או לדירה בבניין עם מעלית (עד קומה ב'), יהיה זכאי, על פי החלטת ועדת דיור מחוזית/מרחבית, למענק להחלפת דירה; שווי המענק הוא של כ- 50,000 ש"ח. סכומי המענק מתעדכנים בהתאם למדד המחירים לצרכן וניתנים לנכה באמצעות התגמול החודשי. נכים שדרגת נכותם 100% מיוחדת (משותקים בגפיים תחתונות, קטועי שתי רגליים קטועי שתי ידיים, עיוורים, נכי כוויות ופגועי ראש או אחרים הזכאים לדרגת נכות זו) מחוסרי דיור, או מתגוררים בדירות שאינן מתאימות למגבלותיהם, בכפוף לשווי דירתם, יכולים לקבל מענק חד-פעמי לרכישת דירה או לבניית בית.

למעלה