שלום לכם, יש לי שאלה

adigreen

New member
שלום לכם, יש לי שאלה

אני סובל מכאבים רצופים לא חזקים במיוחד אבל מטרידים גם בידיים וגם ברגליים. הרופא אומר שייתכן וזו דלקת גידים. מה דעתכם ובמה אפשר להעזר. תודה אלעד.

במקום את דעתי אציע לך מה לעשות...

ראשית לחמם את האזור, בקבוקי מים חמים, כמו בתקופת סבתא - הם עדיין קיימים. שנית להניח עלי כרוב ירוק על המקום ולהחליף כל שלוש שעות, אפשר בזמן מנוחה או לקראת השינה - עלי הכרוב מעולים בספיחה של נוזלים ושל הפרשות מוגלתיות (שלא יצאו). שלישית להפסיק לחלוטין לאכול או לשתות חלב ומוצריו וללכת לבדיקת אלרגיה. ברכות לבביות ורפואה שלמה, אסתיה

אלעד

נסה לתאר לנו יותר את הכאבים האם הם חדים כמו עיקצוצים או עמומים? האם הם "נודדים" ממקום למקום אן תמיד באותו מקום? כמו כן נסה לתאר את האזורים הכואבים. בדוק מה משפיע על כאבים אלו - האם תנועה מגבירה את הכאב או מפחיתה אותו? האם מים זורמים חמים או קרים משפיעים על הכאב? כיצד הכאב מגיב למגע או למאסז´? כל אלו יעזרו לי לנסות ולתת לך תשובה יותר מדוייקת. יעל

adigreen

New member
פרטים נוספים

הכאבים הם משני סוגים: כאבי שרירים בידיים וברגליים. במאמץ מתון וארוך יחסית כמו הליכה, הכאב מופג, אך למחרת היום הכאב מוחמר ועייפות נוראית משתלטת עלי. בנוסף יש לי כאבים באצבעות הידיים כאב עמום ורצוף. תודה, אלעד

אין לי בשורות טובות....

בקש שיעשו לך בדיקות מקיפות לפיברומיאלגיה מה שיכול מאוד להקל: המעט מאוד את הפעילות הגופנית, לך ועמוד כמה שפחות... קח סופלימנטים: מגנזיום בכמות של 500 מ"ג בערך וחומצה מלית (תמצא ב- GNC) - קח בהתחלה 2 אח"כ אפשר לרדת... זה הרבה יותר מורכב... אבל אני ממליצה קודם כל לאבחן שווה לבדוק קיום של קנדידה שווה לשנות את התזונה למזון פשוט - ואז לעשות דיאטה מחזורית: כל פעם להוריד סוג מזון ולבחון איך גופך מגיב אליו (חיטה, מוצרי חלב, בשר, סוגי ירקות ופירות וכדומה) הכאב שתיארת אופייני לפיברומיאלגיה ואני לא מכירה אותו כסימפטום של אף מחלה אחרת... מדבריך, אני מאמינה שבטיפול נכון אפשר להיפטר מהבעיה אבל... וזה אבל מאוד גדול... קצב החיים חייב לרדת ולהיות מאוד נינוח... נאוה

AMI-101

New member
עוד הצעה

האים הכאבים בידיים הם מעין הפחתה בתחושה ? אים אתה לא בטואח תשווה יד ימין לשמול אים כן ואתה עובד הרבה אם הידים יתכן ויש לך carpal tunnel וסידרה של מתיחות ספציפיות לעצבים התפוסים יכולה להועיל אתה קורא אנגלית ? Ami עמי

מסכימה עם נאוה,

זה נשמע כמו סימפטומים של פיברומיאלגיה , אם כי לא בהכרח , בכל מקרה שווה בדיקה ושלילה . אני ממליצה לך לנסות גם לקחת כדורים הנקראים MSM relief שיכולים אולי להקל על הכאבים .( מדיווחים של מטופלים הכדורים מתחילים להשפיע תוך 10-14 יום.) בנוסף נסה להוריד את מוצרי החלב וירקות ממשפחת הסולנים ( תפוחי אדמה, פלפל, חציל, עגבניה) . אינני מכירה את קצב החיים שלך , אולם אם הינך שרוי בלחץ ומתח , זה בודאי לא תורם.. למרות שציינת שפעילות מתישה אותך הייתי מציאה לך לעשות פעילות מתונה, טאי צי או צי´ קונג , יוגה וכד´. הרבה בריאות יעל

יעל, היו לי ממש כאבים כאלו...

ברגליים הגעתי למצב שלא יכולתי ללכת, לא יכולתי לעמוד... בכיתי בישיבה מרוב כאבים... זה היה המפתח הראשון לשינוי... בשנים האחרונות עשיתי המון דברים: שלב ראשון, הפסקתי ללכת ונמנעתי מלעמוד... הנוני, עזר מאוד... (לא לפני שהחמיר, כמובן...) שימוש ברכב, לכל מרחק והימנעות מנשיאת משקל - עשה נפלאות בשנה האחרונה גיליתי את החומצה המלית ותוך יומיים - שלושה מעט נעלמו הכאבים שעוד נותרו... (בשילוב עם המון מגנזיום) לא טרחתי לאבחן פיברומיאלגיה, כי אני בי"ס מהלך לעייפות כרונית, וממילא אין לי עניין בטיפול הרפואי. התייחסות כללית יותר: מניסיוני למדתי שיש את הטיפול המובן מאליו, כמו למשל: לחמם את הגב, כשהוא כואב... ויש את החריג, כמו למשל: כשהחימום מחמיר את כאבי הגב, סביר להניח שקירור יעזור... לא תמיד ברור למה, אבל ברוב המקרים עובד... (לפעמים עדיף לא לעשות כלום) בכל מקרה, הבחור מדבר על החמרה אחרי מנוחה מפעילות מתונה - לדעתי, עדיף, בשלב הראשון לצמצם פעילות למינימום ולאבחן... אח"כ תמיד אפשר לחפש פעילות שיכולה לעזור...
נאוה

תראי..

מבלי להתימר לאבחן , מצב שבו מתואר הקלה בזמן פעילות מתונה (ותיאורו היה מאמץ מתון וארוך..) אומר לי כי הכאב נובע מתקיעות כלשהי ולכן המנעות טוטאלית מללכת ולעמוד (וד"א הכאבים הם גם בידיים..)יכולה לגרום לתקיעות רבה יותר ,לעניות דעתי פעילות מתונה של טאי צי או יוגה יכולים להניע את האנרגיה בלי מאמץ, המלצתי ( ופה אנחנו מסכימות - לא?) תמיד כדאי לאבחן גם אם הטיפול לא יהיה קונוונציונלי בכלל ( ובפיברומיאלגיה - אין טיפול קונוונציונלי..) , במיוחד במצב שהרופא נותן דיאגנוזה של דלקת גידים ... וכמובן , ממולץ לגשת למטפל משלים שיאבחן את הבעיה ויתאים טיפול. שבוע טוב
יעל

תראי... ../images/Emo13.gif

את מתייחסת לחלק מהמידע... כששריר תפוס אצל אדם בריא זו חסימה, וזה הצטברות של חומצת חלב בשריר... אז אני ממליצה על תנועה(!!!) מתונה, ועל עיסוי... תנועה מתונה מזרימה חמצן לשריר וזה לאט לאט מסייע לפיזור חומצת החלב. אצל אדם בריא, זה מסתיים בשריר משוחרר, בהיעלמות הכאבים ובשחרור מגבלת התנועה, אם הייתה כזאת... מה שאלעד מתאר, ומה שכל כך מאפיין את הפיברומיאלגיה, זה הקלה במאמץ והחמרה אחרי מנוחה. ככל שיש יותר פעילות במאמץ, כך יגדל הכאב אחרי מנוחה, ואלעד גם דיבר על עייפות שנילווית לכאבים... זהו תיאור מאפיין ודי מדוייק של פיברומיאלגיה. המצב שהוא מתאר הוא מאוד מאוד מינורי, והאיבחון שהרופא נתן הוא מאוד שכיח. לכן, חשוב לדעתי להתעקש כאן על חקירת הפיברומיאלגיה... והטיפול יהיה משלים, מן הסתם... (על זה אנחנו מסכימות
)
נאוה

מסכימה , מסכימה , מסכימה

גם לי זה נשמע כמו פיברומיאלגיה.. אולם אני ממליצה גם לחולים אלו על פיעלות מתונה כמו טאי צי ויוגה - לחלק ניכר זה עוזר.. ובאבחנה של פיברו בהחלט יש תקיעות של אנרגיה - לא כמו של שריר תפוס אלא תנועה לא נכונה הגורמת לכאב ובמנוחה לעייפות..

adigreen

New member
תודה על התייחסותכן הרצינית,

לסתום לי חור בהשכלה מה זה פיברומיאלגיה? אצל מי וכיצד ניתן לאבחן זאת אלעד

odeia

New member
אלעד, בזמנו שאלת כאן על פריצת דיסק

וניתוח שעברת בגללו. אולי הכאבים קשורים לכך? אולי כדאי להתייעץ עם כירופרקט.

adigreen

New member
היי אודיאה../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

כזכור אני מפחד מכירופרקט אכן בגלל הגב. בינתיים, האם את יכולה לשלוח לי מנה של רייקי? אלעד

odeia

New member
אלעד, רק היום קיבלתי את תשובתך,

היום בערב אשלח לך בשמחה. לגבי טיפול, אולי כדאי לטפל אצל מישהו אחר שיכול לעזור ולא תפחד ממנו, או להתגבר על הפחד, כי זה מאוד יכול לעזור לך. אני

למעלה