שלום לכם. יש לי שאלה.

שלום לכם. יש לי שאלה.

האם אלן פרזנס פרוג`קט, זה כמו הפרוייקט של עידן רייכל? אם לא, אז מה ההבדל?

epitaph

New member
כי זה לא צ'אט, זה פורום...

לפעמים לוקח לאנשים זמן לענות. ואולי גם עד עכשיו מי שראה את ההודעה שלך לא הכיר את הלהקה. לגבי השאלה שלך תגדיר מה זה "דומה לפרויקט של עידן רייכל". אם אתה מתכוון שזה בסגנון מוזיקת עולם אז לא, זה בכלל לא קרוב. מדובר על אלן פרסונס, מפיק מצליח שאחראי לכמה קלאסיקות בזמנו (כמו למשל אמא לב אטום של פינק פלויד, למעשה Alan's Psychedelic Breakfast הוא על אלן פרסונס) שהחליט לקחת את העניינים לידיים ולהקים להקה משלו. יש כאלה שמגדירים את הסגנון רוק מתקדם, אני קטונתי מלהחליט (ואני גם לא כל כך אוהב את מה ששמעתי ממנו).

Lady McBeth

New member
ממה שאני יודעת

הם מורכבים משניים קבועים, וכל השאר מתחלפים

אז הם אותו דבר.

רק מעניין שהפרסונס הזה העתיק מעידן רייכל את המונח "הפרוייקט". מעניין איך הוא שמע עליו.

yotamn9

New member
מזת'ומרת העתיק?

עידן רייכל המציא את המושג "פרוייקט"?

epitaph

New member
אתה צוחק, נכון?

במקרה ואתה לא צוחק, אלן פרסונס התחיל עם הפרויקט שלו טיפה לפני עידן רייכל, אי שם בשנות השבעים...

אוקיי, סליחה.

חשבתי שעידן רייכל התחיל, ואח"כ באו עופר מאירי, "שלושים" ואלן פרסונס. בכל מקרה, מהו השיר המפורסם ביותר שיצא מתחת ידיו של פרסונס ידידנו?

epitaph

New member
Eye in the Sky

היה פעם שלאגר ענק במחוזותנו, איזו זמרת גם עשתה לו קאבר לא מזמן.

epitaph

New member
גם זה היה להיט, נראה לי...

לפרוייקט הזה יצאו משהו כמו 12 אלבומי אולפן ככה שיש סיכוי שיצאו להם כמה וכמה להיטים. לגבי מה ששמעתי: יש לי את האלבום Eye in the Sky (שאני גם מנסה למכור, מצב טוב, כמו חדש) ויצא לי לשמוע גם את I Robot (שיצא בהשראת הספר של אסימוב כמובן).

שמעתי מקודם

את השיר שהזכרת, ואני חייב לומר לך: בכל זאת יש משהו חיובי אצל האנגלים הטמבלים האלה !

epitaph

New member
אם אתה מעוניין...

אני עדיין רוצה למכור את הדיסק של Eye in the Sky.

oneman2

New member
מה?

תגיד לי, אתה פעם שמעת על הרכב כלשהו בעולם שהעתיק משהו מהמוזיקה בארץ?

מה אתה נזעק כל כך?

למה לא יכול להיות שיעתיקו משהו מאיתנו? למה כל הישראלים חושבים את עצמם כל הזמן כפחותים משאר אומות העולם? נמאס לי מתסמין היהודי הגלותי שטבוע בכל ישראלי באשר הוא!

oneman2

New member
מה נחות?

יש לא מעט מוזיקאים בארץ שיש לאנשים בכל העולם מה ללמוד מהם, אבל פשוט לא שמעו עליהם בעולם. אני חושב שכל כותב בעולם יכל ללמוד ממאיר אריאל ז"ל, אבל בינינו, כמה אנשים בעולם כבר שמעו עליו?

זה לא היה הנימה שלך מקודם.

הצגת את המוסיקה הישראלית כאוחזת בעידן האבן לעומת המוסיקה הכלל-עולמית, ואלו הבלים גמורים. יתרה מזאת, אני יכול לומר לך בוודאות שסטינג בכמה שירים שלו הושפע ללא ספק ממוסיקה ים-תיכונית ואולי גם ישראלית.

oneman2

New member
אם זה הרושם שהתקבל, מצטער

הכוונה הייתה שלא שמעתי על אמנים מפורסמים מהעולם שהושפעו ממוזיקה עברית. אני דווקא חושב שיש הרבה שלא מעריכים מספיק את הרוק הישראלי והמוזיקה העברית בכלל.

למעלה