שלום לכם יש לי שאלה

• פותח הנושא ID3D
  • פורסם בתאריך

ID3D

New member
שלום לכם יש לי שאלה

אז ככה: אני לא יודע אם פה זה המקום לשאול את השאלה אבל אני אשאל ואני יתן לכם כמה פרטים על עצמי כדי שתוכלו לשקול עוד כמה דברים לפני שאתם נותנים לי תשובה אני בן 12 וחצי והדברים שאני יודע הם: ויז´ואל בייסיק, html, javascript ואני לומד השנה c++ וגם אני צריך להתחיל ללמוד פסקל. והשאלה: אני יודע גם 3dsmax (תוכנה לתלת מימד, מקצועית) ורציתי לדעת אם יש איזושהיא שפה שיכולה לאפשר לי או לתת לי את הבסיס כדי שאוכל לשלב את מה שאני בונה בתלת מימד עם כל מיני קודים שיבנו משחקונים תלת מימדיים קטנים, יש איזה ספר שאפשר לקנות? או תוכנה מסוימת או מה??? תודה מראש, איציק

ID3D

New member
נ.ב.

גמרתי היום את המשחק של הארי פוטר (פותר כל תעלומה) אחרי 3 ימים שבכל פעם נתקע לי המשחק בגלל שהוא לא היה מוכן לעבוד טוב עם software rendering אז החלפתי לdirect3d support כדי שזה לא יתקע ואז גמרתי את המשחק בשניות (טוב לא נגזים).

The_Mighty_Perr

New member
תגובה

בס"ד קודם כל, אל תיעלב, אבל... אני לא ממש מבין מה הקשר לזה שאתה יודע HTML ו-JS,, שלי אישית, אף-פעם לא נראו מסובכים מדי... קשה לי להאמין שבגיל 12 אתה יודע VB כמו שצריך, נורא מעצבין אותי שכל מי שיודע לצייר פקד על טופס חושב שהוא "יודע" VB. VB היא שפה מונחית-עצמים, פחות או יותר, עם הרבה אפשרויות, מעבר לציור פקדים... אני לא ממש מכיר את 3DMAX, אבל... 1. כעקרון, אפשר לעשות כל דבר בכל שפה... 2. למה אתה מתכוון במילים "גל מיני קודים שיבנו משחקונים..." - אתה צריך לעבוד ולכתוב קודים, אין קודים "שיבנו" בשבילך כלום! אני מבקש שתסביר למה אתה מתכוון... בברכה...

voguemaster

New member
מעניין

תראה, למרות שאני מאוד אוהב את 3D MAX, היא לא מקצועית. היא רק נועדה לעיצוב גרפי יפה.. בכל אופן, הדרך שבה יוצרים סצנות תלת מימדיות במשחקים היא ע"י המרה של קבצים בפורמט ידוע (לדוגמא 3DS) לפורמט X של Direct3D. זה פורמט מיוחד כמובן עבור הפלטפורמה הזו. עכשיו, יש לא מעט ספרים שמלמדים את עקרונות התכנות בתלת מימד (ורצוי לקרוא אותם) אבל מן הסתם אתה תצטרך ספר שיכיל מידע לגבי איך גם מיישמים את העקרונות האלו עם Direct3D. אני מציע כך (לאו דווקא בסדר הזה): 1. High performance windows graphics programming עבור ידע ב-DirectDraw... 2. DirectX 7 in 24 hours של SAMS. זה ספר טוב, אבל מלמד רק את הבסיס. מה שטוב בו זה שהוא מכסה את רוב החלקים של DirectX... מומלץ מאוד 3. 3D game programming with CPP ספר נחמד שמלמד איך כותבים משחק תלת מימדי... אין שום קוד מוכן שתוכל להיעזר בו, חוץ מקטעים נבחרים מתוך ספרים כדוגמת הספרים הנ"ל. כל חברה שבונה משחק משתמשת בקוד שמבוסס על משהו, או קוד שהם יצרו או שילוב. בכל מקרה, צריך ללמוד לתפעל את הממשקים של DirectX. אני מציע לך לדעת C++ קודם, ולדעת טוב..
אלי

ID3D

New member
טוב הנה אני מסביר

קודם כל תודה על התגובות הדי מהירות בשביל פורום ועכשיו אני קצת יסביר את עצמי: כשכתבתי שאני יודע js וhtml לא אמרתי שאני חושב שזה מה שיתן לי לעשות משחקים בתלת מימד או משהו כזה, אני יודע שאם אני אסתמך על html וjs אני אפילו לא יהיה קרוב לתכנות משחקים בתלת מימד וגם התכוונתי לזה שאני אולי אוכל לבנות עם הזמן קודים מתקדמים יותר ויותר ולשלב אותם ביחד עד שיהיה לי מנוע משחק שאני יוכל להשתמש בו לדברים הקטנים שאני אולי יעשה ועוד משהו אחרון: הצצתי לקישורי הפורום ומצאתי באחד הקישורים כל מיני כתבות מעניינות והבנתי שקודם אני אסיים תיכון ואדע מתמטיקה טוב מאוד עם כל מה שקשור לה, דברים שאני אפילו לא ידעתי שקיימים, ידעתי שאלגברה לא נגמרת בכיתה ז´ וגם כשגומרים אלגברה עוברים לאלגברה לינארית או כל מיני דברים שראיתי שם ואפילו לא הכרתי את המושגים בעברית שאני אוכל לתרגם איתם את הרשימה של "מה שאני צריך לדעת" ולסיכום: עד שאני אגמור תיכון אתם לא תראו אותי מציק לכם בשאלות בעניין הזה וגם אחר כך מה אמר שאני בכלל אזכור מה זה משחקים בתלת מימד ושפעם התעניינתי בזה, ואולי דווקא להיפך, אני גם יספיק להישתפר הרבה הרבה בכל מיני דברים שקשורים לעניין. ודרך אגב: ספרים באנגלית? אני לא יבין כלום! המילה הראשונה שאני לא יבין אני יחטוף קריזה ויגיד "גוד דמט, מי צריך את הדברים האלה בכלל?!"

למעלה