שלום לכם.יש לי שאלה...

שלום לכם.יש לי שאלה...

כיצד ממלאים שטר ביטחון? 1) מי זה עושה השטר? ומי זה מקבל השטר? 2) בראש השטר חוב- כתוב כך: מס'..... מה כותבים שם? 3)אח"כ כתוב : ב....יום....בחודש....שנה ביום ....בחודש....שנה.....אני מתחייב לשלם נגד שטר זה למה פעמיים מופיע התאריך ומה צריך לכתוב בכל פעם? ומה צריך לכתוב אחרי האות "ב"? 4) אח"כ כתוב - לפקודת ה'.................................. מה צריך לכתוב בשורה זו אחרי ה- ה'? 5) אח"כ כתוב: התמורה קיבלתי ב...... מקום התשלום......... מה צריך לכתוב פה בכל שורה? 6)מה זה "ערבות אוואל" ? 7)האם חייב לחתום עליו בבנק? האם אפשר לחתום עליו בדירה, למשל? 8)כשמבקשים לכתוב את בכתובות כל עושי השטר- הכוונה למה? 9)לאחר חתימת השטר- השטר נשאר אצל בעל הדירה או שצריך להפקיד אותו לאנשהו? 10) האם צריך שיהיה נוכח בחתימתו עו"ד או איש מקצוע אחר? מצטערת על הכמות הגדולה של השאלות- אבל פשוט כל השאלות האלו מציקות לי ואני צריכה תשובות.... תודה לעונים....

שטר בטחון

1. עושה השטר הוא מי שמתחייב על פי השטר. מקבל השטר הוא מי שלטובתו השטר נעשה. 2. המספר לא חשוב. אין צורך למלא. 3. בתאריך הראשון יש למלא את התאריך בו נכתב ונחתם השטר. בתאריך השני ממלאים את התאריך בו צריך לפרוע את השטר (למשל אם נקבע תאריך להחזרת הלוואה) או להשאיר ריק. 4. לטובת מי נעשה השטר (נותן ההלוואה/המשכיר וכו'). 5. אפשר להשאיר ריק. אפשר גם לכתוב עבור מה ניתן שטר הבטחון (ההסכם בבסיס השטר). 6. ערבות אוואל היא "עצמאית" במובן זה שהיא מעמידה את כל הערבים בדרגה אחת שווה, מאפשרת לפנות באופן עצמאי לכל ערב לגביית החוב במלואו ללא סדר קדימות של הערבים בינם לבין עצמם. 7. לא. אפשר לחתום היכן שרוצים 8. הכתובות של המתחייבים על פי השטר 9. או אצל המשכיר או בנאמנות אצל עו"ד (עדיף אם את השוכרת) 10. לא ומילה נוספת: אם את בת 17 כמו שכתוב בכרטיס שלך, אז אין לך כשירות משפטית לחתום על השטר.

אל דאגה...

זה לא אני חותמת, אלא שאלתי בשביל מישהו אחר (שכן יש לו כשירות משפטית לחתום על השטר) שצריך את זה בדחיפות
תודה על התשובות- ויש לי עוד כמה שאלות קטנות: 1)כתוב " ב....יום....חודש...." , אז אחרי האות ב' מה צריך לרשום? 2)פה מדובר על השכרת דירה- אז במקרה זה יש או אין צורך למלא את התאריך השני ? כלומר, אם לא ממלאים את התאריך השני אז בכל זאת כשהשוכרים מפרים את חוזה השכירות, אז ניתן להגשים את השטר? 3) "לפקודת ה'"- כפי שהבנתי כותבים אחרי זה את שם המשכיר, וזהו? לדוגמא- אם שם המשכיר הוא "לוי אבי", אז כותבים: לפקודת ה' לוי אבי ??? 4)זו לא שנה ראשונה שבה גרים השוכרים בדירה הזו, אז כשצריך לכתוב את שמות עושי השטר וכתובותיהם- צריך בעצם לכתוב את כתובת דירה זו, עליה מדובר בחוזה השכירות? ושוב תודה על התשובות

תשובות

1. ב... שם העיר (ת"א/ירושלים וכו'). 2. כן. אין צורך למלא את התאריך 3. כן 4. הכתובת - לפי הרשום בתעודת הזהות. ודבר נוסף: אני מניחה שחוץ מהשטר השוכר חותם גם על הסכם. מומלץ להעביר את ההסכם לעיונו של עו"ד (כן, זה עולה כסף, אך יכול לחסוך אח"כ בעיות שיעלו עוד יותר כסף).

תודה...ועוד משהו קטן

אכן ייחתם גם הסכם שכירות. קנינו בחנות הסכם שכירות והישוונו אותו עם חוזה שכירות שכתב פעם עורך דין שהיה בעל הדירה. הוספנו מה שהיה צריך. אבל נותר דבר אחד לא סגור- בחוזה שקנינו יש סעיף שאומר " שכל איחור בתשלום סכום מן הסכומים הנקובים בהסכם יחייב את השוכר בתשלום הפרשי הצמדה לדולר ארה"ב כמפורט לעיל וכן ריבית חודשית דולרית בשיעור של _% לכל חודש או חלק יחסי מכך לחלק מהחודש" תוכלי להסביר לי למה הכוונה בסעיף זה ול"הפרשי הצמדה כמפורט לעיל" ולמה שבהמשך לזה? וגם, התוכלי לייעץ איזה אחוז נהוג בדר"כ לכתוב בסעיף זה? והאם סעיף זה הכרחי? * סעיף זה היה בין הבודדים שהופיעו בחוזה הקנוי ולא היה בחוזה שכתב עורך הדין

הסכם שכירות

אם אתם השוכרים אז ממש לא כדאי לכם להשוות להסכם שנכתב ע"י עו"ד שהוא גם משכיר... אני לא יודעת להגיד למה הכוונה בהפרשי הצמדה "כמפורט לעיל" כדי לדעת את זה צריך לראות מה נכתב בהסכם. לגבי הריבית, הייתי מנסה להימנע מהתחייבות כזו. ושוב...אני חוזרת על עצתי להתייעץ עם עו"ד (לא וירטואלי).

עצת חינם שעולה כסף

אם המשכיר הוא עו"ד או מיוצג ע"י עו"ד, כדאי להתיעץ עם עו"ד ולא להסתפק בטיפים בפורום.

למעלה