שלום לכם, יש לי שאלה :)

• פותח הנושא RTS1
  • פורסם בתאריך

RTS1

New member
שלום לכם, יש לי שאלה :)

לאלה מכם החושבים שהצבא הוא גוף שוביניסטי\סקסיסטי\מגדרי הסותר את ערכיי הפציפיזם אבקש מכם להסביר לי הכיצד זה מתבטא. הרי ההבדלה בין המינים היא פיזית בעיקר, משמע קרבי, אז בעצם למי אכפת אם יש או אין שיוויון בקרבי=הרג, שהרי זה סותר עיקרון פציפיזם בלווא הכי. אשמח לקבל תשובות. :)

pazro

New member
מצטער לקלקל אבל אין כל קשר

בין פציפיזים ובין שוביניסטיות סקסיסטיות וכד'. רצוי שתבדקי במילון מה ההגדרה של פצפיסטיות לפני שאת אומרת דברים כאילו. הגדרה: פציפיזם הוא התנגדות לשימוש במלחמה

Tal21M

New member
אם תקרא את הכתבים של ה"פציפיסטים"..

תוכל לראות שכולם גם מדברים על שוביניסטיות...

RTS1

New member
ואם תסתכל בהצהרות הפציפיסטים

למיניהן, תבחין שכמעט ואין אחד שלא רשם משהו לגבי זה. אני רק תוהה כיצד ואיפה מתבטא חוסר השיוויון בין המינים בצבא, המתקשר גם לפציפיזם. ורצוי שתבדוק אצלי קודם לפני שאתה ממליץ לי מה רצוי לבדוק, העלה בי גיחוך קל לקריאת ה"רצוי שתבדקי במילון מה ההגדרה של פצפיסטיות לפני שאת אומרת דברים כאילו." חמוד :) ועכשיו תשובה עניינית בבקשה?

תשובה עניינית, בבקשה..

תראי.. עם כל הכבוד, הוא אכן צודק, ואין כל קשר בין סקסיזם ושוביניזם לתפיסה פציפיסטית. אמנם, ישנם אנשים (רובם, אם לא כולם) שיחד עם תפיסת האנטי מיליטריזם הזו מאמינים גם בשוויון בכל צורה שלו. משמע, בין המינים הדתות הלאומים וכו' וכו'.. בקשר לשאלתך.. איך שוביניזם מתבטא בתוך הצבא. כשאת אומרת, שהשוביניזם מתבטא רק בכך שהן לא הולכות לקרבי.. אני לא מסכימה. אבל את גם אומרת מה זה משנה? קרבי= הרג. נכון, קרבי זה הרג. אך פציפיסט שמתלונן על ההררכיה השוביניסטית הלא הוגנת שבצבא, הוא לא מתכוון לכך, שאם הייתה הררכיה הוגנת הוא היה משרת. כך שגם אי יכולת של בנות בשירות בטחוני ביחידה קרבית, הנו שוביניזם. מה עוד שוביניסטי? טוב, יחלקו עלי. אבל, נשים אינן יכולות להגיע למגוון רחב של תפקידים בצבא ורוב התפקידים המיועדים להן מבוססים על מתן שרות לגברים, עזרה וסיוע להם וכן תפקידים "טיפוליים" (חיל חינוך, חר"פ ופתרון בעיותיהם השונות במסגרת הצבאית.). למרות כל ההצהרות של צה"ל וכל השינויים, הצבא הוא עדין גורם שוביניסטי המציג את הנשים כנחותות יותר. שוב אני מדגישה, רבות ורבים הפציפיסטים אשר מציינים את הסקסיזם והשוביניזם כפרט נוסף המניע את סירובם. מקווה שעניתי על שאלך.. יומטוב, אסיה.

pazro

New member
טוב אז אני בודק.

האם איפעם תרחת לבדוק מה המשמעות של מושג פציפיזים? לדעתי זו שאלה חסרת תוכן, מאחר וברור, לפי ההודעות, שלא ברור לך לגמרי מה המשמעות.

RTS1

New member
כמובן אגב, שאשמח לשמוע גם

מה דעתך בעניין. לא כלפיי, אלא כלפי מה ששאלתי. יש לי הרגשה שתוכל לתת לי תשובה די מספקת, אם נתמקד לרגע במה ששאלתי.. ככה עושה הרושם - שאתה מבין גדול (לא בציניות!) ,אני צודקת? גיב מי יור בסט שוט :)

pazro

New member
אניחושב שהפרדה בין המינים בצהל היא

טיפשית במקרה הטוב ונשענת היום בעיקר על מסורת וקיבעון מחשבתי בדור הקצינים הבכירים הנוכחי (מה שאומר שסביר שעוד 20 שנה המצב יהיה יותר טוב). טיעונים כמו הבנות חלשות יותר, קשה להם להיתמודד עם ... , כל ענין הנפילה בשבי הם ללא ספק חומה נוחה למי שרוצה להיסתתר מאחוריה (נראה שזה בעיקר גברים שיש להם בעיה עם ה"גבריות" שלהם). למרות שמדי פעם גם שומעים על טיעונים יותר הגיונים נגד,למשל : * מה תהיה הפגיעה באיכות התיפקוד של יחידה לוחמת עם יהיו יחסים (חברות או שינאה של לאחר פרידה) בין שני לוחמים בצוות? * איך להיתמודד עם מתח מיני (ומתח מיני תמיד קיים, ובמיוחד בגיל הזה) בתוך יחידה בעלת שני המינים? כמובן שכדי לפתור בעיות שכאלו לא יספיק רק לחוקק חוקים. כי חוקים כאלו בסופו של דבר יפגעו בתיפקוד של יחידות לוחמות, הרי לא הגיוני שצוות לוחם יגור בשני מאהלים שונים. או צוות שנמצא בשטח לתקופה מסוימת ילחם ביחד אבל ישן/יתרחץ/יוכל בנפרד. נראה לי שנכון להיום המצב של חוסר הפרדה מוחלט בין המינים עוד רחוק ובעיקר בגלל שאלות מוסריות ושאלות על יכולת תיפקוד של צוותים לוחמים שאין להם תשובה טובה. אם נסתכל שניה על צבאות אחרים (צבא ארה"ב לדוגמה) נראה שגם שם יש בעיות עם הענין. וחשוב לזכור שברוב צבאות העולם המשמעת הרבה יותר גבהה מאשר בצה"ל (ואני לא אומר אתה זה כדבר רע). חשוב לזכור לדור הקצינים ששולט היום בצה"ל נולד עם קום המדינה וגדל בצבא שכף רגל נשית בקושי עברה את סף הלישכה שלהם. המצב משתפר, היום כבר יש לוחמות (דבר שלא היה בכלל כשאני היתי בצבא ואני לא כזה זקן). צה"ל הוא ללא ספק צבא העם וכשהעם משתנה גם הצבא ישתנה אולי לעט אבל בסופו של דבר גם לו לא תהיה ברירה.

Mיקי_

New member
קיימת הפרדה בין שני דברים

אוכל להסביר לך בשמחה מדוע אני חושבת שהצבא הינו גוף סקסיטי שמפלה מגדרית, אך עליי לציין שאין כל קשר בין פציפיזם לבין דבר זה. אנשים מציינים את היות הצבא גוף שכזה להביע את עוד אחת מההתנגדויות שהצבא מעורר בהם. המכתבים שסרבני המצפון שולחים לצבא הינם בעצם הצהרה על התנגדותם לקחת חלק בשירות צבא מטעמי מצפון, והם צריכים לנמק מה הם טעמי המצפון הללו וכיצד הם מתבטאים באורח חייהם, בדעותיהם ובהשקפת עולמם. פעיל/ה פמיניסטי/ת ידגישו שלא יוכלו לקחת חלק במערכת שמעודדת העדפה מגדרית, ושלא מקיימת מערך שיוויוני. פציפיזם לא קשור בהכרח לרעיון זה. ההצהרה שלנו היא לא (או אם בכלל) על פציפיזם בלבד, אלא על מכלול שלם של טעמים מצפוניים שמונעים מאיתנו להתגייס לשורותיו של גוף צבאי זה או אחר. מקווה שהבהרתי את הפרדה בין פציפיזם לפמיניזם. אם תכנס אגב לאתר הבית של תנועת פרופיל חדש תוכל לקרוא בהרחבה מה הקשר בין צבא להפליה מגדרית.

למעלה