שלום לכם. יש לי שאלה

דליה.ד

New member
כן, אותו שם....

ברוכה הבאה לפורום מאנגליה הרחוקה....בשעה כזאת אני סבורה שכל אנגלי על הפלנטה יושב צמוד לטלויזיה... מדוע את סבורה שלילדה יש הפרעת קשב? איך הילדות מסתדרות, או הסתדרו עם משמעת אנגלית נוקשה? כאן בארץ המדים והמשמעת נראים מאוד קשוחים. למה את מתכוונת כשאת אומרת שהם בפיגור מבחינת אבחון וטיפול? נשמח לשמוע!

קצת רקע

האמת - אינני יודעת בדיוק מה היא "הפרעת קשב". הייתי שמחה לקבל הפניה לספרות בעברית בנושא. הבנות נולדו באנגליה. אני גרה כאן כמעט 20 שנה ולכן משמעת בריטית היא בשבילן שגרה. למעשה, המיתוס על המשמעת או המדים אינו מדויק, ומה שאני רואה מביקורי בארץ, זה שהמשמעת בבריטניה בבתי-ספר היא מה שהיינו רגילים אליו בארץ בשנות ה-60 וה-70 ועכשיו פשוט לא קיימת. כשאני מדברת על פיגור בנושאי אבחנה וטיפול הכוונה היא במסגרת בתי הספר הממלכתיים. אם הילד מפריע לכתה ולמורים - רק אז הם מוכנים להתאמץ ולשלוח אותו לאיבחון. אין יועצים פסיכולגים בתי הספר ולכן כל דבר מופנה לעירייה המקומית שלרשותה אולי פסיכולוג אחד או שניים. זו הסיבה שכאשר חששתי שיש לבת הגדולה בעיה כשהייתה בת 9 נאלצנו לעשות לה אבחון פרטי. היא פשוט לא זכרה מילים של שירי ילדים, התקשתה בקריאה ולא שיפרה במשך כל השנה את רמת שגיאות הכתיב. לגבי הבת השנייה, כיום בת 9, עליתי מהר יותר על הבעיה כשגיליתי שהיא מתקשה בדיבור (כלומר מתחילה משפט ונתקעת באמצע, לא זוכרת על מה רצתה לדבר) וכשהיא התקשתה להבדיל בין ימין לשמאל. אבל כמו שציינתי, שתי הבנות אובחנו ע"י פסיכולוגית ילדים כדיסלקטיות. הבעיה שלי היא שלמרות העזרה שהגדולה קיבלה , יש לה עדיין בעיות ריכוז שלא השתנו - כלומר: היא לא מסוגלת להתרכז כשהיא מתכוננת לבחינות ובמיוחד במהלך הבחינות, היא לא מצליחה להתרכז בתשובות ובחומר והכל "מתבלבל" לה. אני מוכרחה לציין, שהגדולה היא ההפך מהיפראקטיבית - עד כדי חוסר רצון לזוז. היא מבלה הרבה זמן ליד הטלוויזיה וזוללת, כך שיש לה גם בעיות השמנה. הקטנה היא מאוד אקטיבית, אבל אנחנו מכוונים אותה לספורט והיא באמת נמצאת בחוגי רכיבה, בלט, שחיה, התעמלות ועוד במשך השבוע. אני מקווה שהפעם פרטתי יותר. ושוב - תודה!

שלום לכם. יש לי שאלה

נכנסתי במקרה לפרום הזה וקראתי אותו בשקיקה. יש לי בעל ושתי בנות (מתוך שלוש, בנות 18 ו-9) שאובחנו כדיסלקטיים. הגדולה קיבלה שיעורים פרטיים וכיום מסיימת את בחינות הבגרות (סביר אבל לא מזהיר) והקטנה תתחיל בשבוע הבא בשיעורים פרטיים. בריטניה מפגרת מאוד בכל הנוגע לאבחון וטיפול - אבל זה סיפור אחר. הבעיה היא ששתיהן סובלות מבעיות ריכוז ועד כה לא חשבתי שתתכן סיבה אחרת חוץ מדיסלקציה לתופעה. השאלה שלי - איך נקראת התרופת פלא רטלין (שכולם לוקחים לריכוז) באנגלית כדי שאוכל לפנות פה באנגליה לרופאת המשפחה? תודה

ברוכה הבאה! אבל רגע אחד!!

קודם כל ריטאלין היא לא תרופת פלא, היא תרופה שעוזרת לבעיות ספציפיות. לפני שאת פונה לרופא ודאי שהילדות יעברו בדיקות דם לאיתור: אנמיה תפקודי בלוטת תריס סוכרת הימצאות עופרת בדם תפקודי כבד. עם הבדיקות האלה, לכי לרופא, כדי שירשום את הטיפול התרופתי הנכון. אם יש אפשרות לעבור אבחון TOVA שהוא בדיקה ממוחשבת של יעילות הטיפול התרופתי על הפצינט, עדיף. שיהיה בהצלחה, תבואי לספר לנו מה פעלת.

אפרת כל הכבוד!!!../images/Emo86.gif

וגם בדיקה של B12 - שחוסר ממנו עושה "שמות" - גם קוגנטיבית וגם התנהגותית.

זהבה נ

New member
היי ורד מלונדון, ברוכה הבאה לפורום

שלנו כאן מישראל הקטנה והחמה (לעומת לונדון). האם את יודעת כיצד לפנו לארגון באנגליה העוסק בנושא הפרעת הקשב? אם לא אז דעי לך שיש ארגון מאוד פעיל (למיטב ידיעתי) באנגליה בנושא ADHD פגשתי את הנציגה שלו בישראל לפני 6 שנים כאשר עכנו כאן כנס בינלאומי בנושא הפרעת הקשב, עשתה רושם מאוד טוב הנציגה מהארגון האנגלי. אגב את הקמת העמות הישראלית לנושא אני מעט חייבת לאנגלים, אבל זה כבר סיפור בפני עצמו(אנ י מאוד עייפה כרגע ומבטיחה לך שבהמשך השבוע אכניס אותו לפורום). ולשאלתך, כן שמו של הטיפול התרופתי להפרעת ADHD הוא "RITALIN " זה השם הבינלאומי. לדעתי את צריכה לפנות לנוירולוג או פסיכיאטר(עד כמה שאני מכירה את האנגלים ואני מאוד מכירה אותם, במיוחד את אלה מאיזור קיימברידג´ ומנצ´סטר, רופא משפחה לא יספיק לך לצורך העניין) רק רופא מומחה יוכל לעזור לך בנושא. אז, המשיכי והכנסי לספר לנו מה קורה בנושא. המשיכי ועדכני אותנו (לא רק במזג האויר הבריטי). ממתינות (אני ושותפותיי היקרות דליה ואפרת) ושאר חברי הפורום הישראלי בנושא החשוב מאוד לכולנו.

זהבה נ

New member
מתנצלת על הכתיב הלא מסודר אני ממש

עייפה והעיניים נעצמות לי. לא רק שאני עם ADHD הוסיפו לזה עייפות של שבוע מטורף, אירוח של ערב שבת וגם הסבתא שלנו בבית חולים, כך מיד לאחר ארוחת הערב טסתי לבית החולים לתת גם לסבתא ארוחת ערב(מגיע לה כי היא לא היתה איתנו לאכול) שבתי הביתה וכמובן ישר למחשב ולפורום. אז שוב התנצלות על שגיאות הכתיב ובילבול והחסרת האותיות שלי הערב. לילה טוב (מקוה שמחר בבוקר אקום מאוחר ככל האפשר). ל י ל ה ט ו ב!!! ל כ ו ל ם...

עוד מידע

אינני מכירה ארגונים באנגליה בנושא הפרעת קשב. העניין הוא שבבריטניה אי אפשר לפנות לאף מומחה בלי הפניה של רופא משפחה. גם אם יש לך ביטוח פרטי! לכן אני צריכה לשכנע את רופאת המשפחה שיש צורך בבדיקות - במיוחד שלכל מרפאה כאן יש תקציב מסויים שעליו מחליטה הרופאה לאן ילך ובאילו קדימויות (מגוחך ממש). אני משערת שאם בעית הריכוז של הבנות אינה כתוצאה מדיסלקציה אלא מהפרעת קשב על רקע נוירולוגי היא תשתף אתי פעולה. יש לציין שאצלנו במשפחה אין הפרעת קשב. לבעלי יש דיסלקציה אבל אין לו בעיות ריכוז וקשב בכלל! ולכן האינטואיציה שלי אומרת שאולי יש עוד משהוא שאני לא מודעת אליו.

זהבה נ

New member
כן ורד אני מכירה את הרפורמה ברפואה

בבריטניה, גם אם את בטעות נזקקת לשבת אצל הרופא יותר מ 7 דקות אז הוא כבר יושב אתך על חשבון זמן של פציינט אחר, כן זה מה שטוני בלייר עשה לאנגליםברפואה הבריטית האזרחים מאוד ממורמרים על כך אני יודעת זאת מאחותי שמתגוררת בקיימברידג´. אבל תבקשי מהרופאה שלך והסבירי לה שאת מאוד רוצה להיות שקטה ושבדקת הכל עם האבחנה המבדלת שרק נוירולוג יכול לבצע, אני בטוחה שהיא תשוכנע בחשיבות הנושא. בקשר לתורשה, האם בדקת את הדור הקודם של הסבים והסבתות? אז שנתראה כאן עם בשורות טובות, שיהיה לך ולמשפחה שבוע טוב,

זהבה נ

New member
ורד תבקשי מהרופאה שלך שתנסה להפנות

אתכם לארגון האנגלי בנושא הפרעת הקשב(לדעתי היא תוכל לאתר לך אותם) הם ישלחו אלייך חומר מעניין ומעודכן על העזרה שהנכם זכאים לקבל מבית הספר במידה שאכן יש לילדים את הפרעת הקשב, אני זוכרת שמגיעים לתלמידים זכויות וחשוב שתבררי זאת דרך הארגון של ההורים שם. אם לא תצליחי דרך הרופאה אז דרך חברת הטלפונים תנסי ליצור אתם קשר, זה מאוד יעזור לך. אל תשכחי להמשיך ולעדכן אותנו כאן. להתראות,

אם את באנגליה, יש לך גישה לטיפול

לטיפול רפואי מתקדם יותר, לצד או במקום הריטלין. האת של הרופא שלי (שמקבל פציאנטים גם באנגליה): http://www.dyslexiaonline.com

למעלה