שלום לכם חבריי היקרים

שלום לכם חבריי היקרים

אצלכם 10:30 בבוקר יום ו´ (עוד מעט החידה של מירי). אני בחדרי במלון בעיר אוסקה (Osaka) ביפן, מחר מתחיל בהדרכה ומקווה לספר דברים מעניינים. היומיים הראשונים שלי בחו"ל היו בעיר בנגקוק בתאילנד לשם נסעתי כדי לנסות לברר מה בדיוק קרה עם בן אחותי שחלקכם ודאי יודעים התאבד שם לפני כ-5 שבועות. כבר במטוס פגשתי איש עסקים מכובד (בן-ארצי שמו) אותו אני מכיר כמנוי וותיק של "רוקדים", שהראה לי בשמחה איך ה´תנ"ך´ שלו - עיתון רוקדים - עוזר לו בנאמנות למצוא ריקודים ישראליים בכל נסיעותיו בעולם (מותר לי לפרגן לעצמי בשמחה, נכון?). במלון פגשתי עוד זוג רוקדים מבוגרים שהכירו אותי ושמחו לספר לי שהתחילו לרקוד לאחר שראו במונטריאול (קנדה) המוני רוקדים והם לא ידעו אף ריקוד. רוקד שלישי (צעיר בשם מיכאל) פגשתי באזור הישראלי של בנגקוק, האזור בו עשיתי את חקירותיי. לצערי לנתי במלון מכובד רחוק משם ולא ב"בית הירוק" מעין אכסניית נוער-מלון דרכים שבעליו הינו צעיר ישראלי והשפה בו הינה עברית ותאית ביחד והמשמש מקום מפגש להמוני ישראלים הבאים לבנגקוק. צעירים מכל העולם מתארחים שם וממש הרגשתי בבית ו... צעיר. אני רוצהה גם לציין את עבודתם של חסידי חב"ד שפתחו מרכז במקום ועושים רבות למען הצעירים הישראליים ששם. סיבה ברורה לאסון שקרה למשפחתי אין לי אבל הסיבה שאני כותב הודעה זו הינה רצוני להעביר מסר לצעירים הנוסעים למזרח: |הדגש |היזהרו מסמים כמו מאש אפילו אל תנסו תוך מחשבה "לי זה לא יקרה". בנגקוק עיר מדהימה אבל חיי אדם שם הינם "אבק פורח". תעשיית מין, סמים ושחיתות גדולה ביותר. כל מה שאומרים לכם קחו בעירבון מוגבל ובדקו שוב ושוב. ישבתי עם השגריר החדש שלנו במקום, יעקב דביר, שאירח אותי בשגרירות והקדיש לי למעלה משעה מזמנו. שמעתי ממנו על מקרים קשים נוספים, של צעירים ישראליים המאבדים את דרכם ולא תמיד מצליחים להינצל. יש המון מקרים שאיש לא יודע ולא שומע עליהם. המקום מסוכן למי שלא יודע להיזהר ו/או אינו חזק מספיק מבחינה נפשית.

תודה לך שאזרת אומץ

וסיפרת לחברי הפורום את הסיפור. אמנם, חלק מאיתנו (ובינהם אני), ידענו את הסיפור כתוצאה ממסרים אישיים חסויים שהעברנו ביננו. אני מקווה שהזמן ישכיח ולו במעט את הכאב, כי אין מרפא לאובדן. אני מקבלת מכל הלב את המלצתך לגבי הצעירים הנוסעים למזרח ושוקעים בסמים." "הזהרו מסמים כמו מאש - אל תאמרו לי זה לא יקרה" גם סיגריות זה סמים, אמנם זה סם המותר בארץ לפי החוק (כאשר מעשנים במקומות מותרים), אך אני מחילה ומרחיבה את האזהרה לצעירים המתחילים בסיגריה או שניים בשביל הכף ואת הסוף מי ישורנו. מירי.

זה לא היה עניין של אומץ

אלא כבוד לרצון המשפחה. מי ששאל אותי אישית, תמיד קיבל תשובה אמיתית. כיוון שאני רואה בכם, במשתתפי הפורום, אנשים הקרובים אלי במידת מה, מצאתי לנכון לכתוב זאת כאן, אם כי באיחור קל. תודה על השתתפותכם בצערנו.

למירי, מסיגריות קל יותר להיגמל.

אני התחלתי לעשן בסוף השירות הצבאי שלי ומסיגריה אחת עברתי לקופסה וחצי ליום, עד שיום אחד לאחר 4 שנים חצי החלטתי להפסיק זרקתי את חפיסת הסיגריות מקומה רביעית ומאז לא עישנתי. היום אני לא יכולה לעמוד ליד אדם מעשן.

משתתפת בצערך אך ברצוני להוסיף:

סמים ומשקאות חריפיםמסוכנים לא רק שם הם מסוכנים בכל העולם, כאן גם כן, אני מכירה מקרה מאד מקרוב של מישהו שהתחיל במריחואנה והבטיח לאביו שלעולם לא יעבור לסמים קשים יותר, הוא יצא לתרבות רעה בשל כך ופגע בעצמו ובמשפחתו, הוא עבר לסמים קשים בניגוד להבטחתו וגרם בין היתר לפגיעה בבריאות האב שלבסוף נפתר... אמו סובלת עד היום וחוששת לבטחונו של בנה אף על פי שהוא כרגע נמצא בגמילה. מקרה קשה - אחד מן המקרים הנפוצים והלא מסופרים כאן בארץ. מישהו רוצה בריחה מן ה"רע" עדיף שיילך להתמכרות יותר חיובית כמו: "ריקודי עם" או כל ספורט אחר. ושוב ירון, משתתפת בצערך ובצער משפחתך.

CARMEL EZRA

New member
לעדה החביבה. את בחורה חזקה ולוחמת

דעי לך שכל גוף מגיב אחרת יש כאלה שאם יעשנו סיגריה אחת אז יבקשו אחר כך עוד סיגריה וכך הלאה הם אפילו יתמכרו אפילו אחרי סיגריה אחת. יש כאל כמוך ואפילו יותר ממך שאם יעשנו הרבה סיגריות הם יכולים להיגמל מתי שהם מחליטים לההפסיק כי זה לא ממכר אותם לא גופנית ולא נפשית .אז לדעתי הבדוקה עם הרבה מעשנים מאמרים והרצאות במקרה זה מירי גם צודקת.את במקרה זה לא דוגמא קלסית.דעי לך שההתמכרות לסמים מתחילה קודם מהסיגריות. כיום יש מודה חדשה וחמורה עוד יותר מהסיגריות והיא עישון הנרגילה בקרב הצעירים.זה לא המקום שאפרט את חסרונותיה.

לעזרא החביב תודה - אך בוא נדבר על

התמכרויות חיוביות - כמו ההתמכרות ל-"ריקודי עם" האם זה לא עדיף על ההתמכרות ההרסנית של הסיגריה, הנרגילה, האלכוהול, והסמים?

למעלה