שלום לכם זקוקה לעזרה

vered4

New member
גם אצלינו הטיפול בתשלום

אבל, רק במקרים בהם הילד ממש צריך להתארגן לצורך הענין, ואפילו לוותר על תוכניות שלו. למשל בחופש הגדול, הם שומרים עליו כמה ימים,(לפי סידור עבודה שהכנתי) ומקבלים תשלום פר יום. לעומת זאת, אם אנחנו יוצאים לסרט ביום שישי, ומה שהם צריכים לעשות, זה להשכיב אותו לישון, ופשוט להיות בבית כמו שהתכוונו מראש, על זה אין תשלום. או שאם אני נחה בצהריים, וגם הוא, כשהוא מתעורר לפעמים הבת ניגשת אליו. יש דברים שהם בהחלט חלק מהיומיום, ועליהם לא כדאי לשלם, אחרת צריך לעשות תעריף על כל דבר.

AYELET1

New member
התכוונתי נבדיוק למצב שתיארת,

כנראה לא הסברתי את עצמי במדוייק. התשלום ניתן (בעבר. כיום כבר אין צורך, כשהצעיר בן 13) , כשהיה צריך לשהות איתו כמה שעות, לשחק איתו, ולהעסיק אותו. בשום אופן לא במקרים שתיארת (מקרים שהם חלק מהיום יום, השארות בביצ בלילה , כשהוא ישן).

vered4

New member
הבנתי שלזה התכוונת ../images/Emo13.gif

רק הדגשתי את זה, כתגבור.

אין קשר בין תפיסת ההורות שלי

לבין הבחירה במספר ילדיי. ולדאבוני, חלק גדול מהורות רבת ילדים אינה פונקציה של יכולת אישית ,כלכלית,או משאבים אישיים אחרים אלא תולדה של נורמות בחברות מסורתיות /דתיות. אינני יוצאת חוצץ כנגד נורמות אלו אבל זו אינה הורות בבחירה. ובעניין הנשמות הטובות אני מכירה אותן. את הסטיגמות החברתיות את מערכת הדימויים- ואת יודעת מה? * * * שיקפצו לי! זו הבעיה שלהן וצמצום שדה הראיה שלהן. לא שלי.

דליה.ד

New member
אצלי בבית אין מערכת מסודרת

של מטלות שהילדים חייבים לבצע, אבל הם בהחלט נוטלים חלק. שלושת הגדולים (12,14, ו-כמעט 17) מסייעים מאוד, גם בלי שאומר באופן מפורש. הם מחסלים ארוחת ערב, שוטפים את הבית, מטפלים בקטנים. רק לפני יומיים בעלי ואני נסענו לאירוע שקשור בעבודה והשארנו את שני הקטנים בהשגחת הגדולה. כשחזרנו מאוחר קיבלנו ילדים ישנים לאחר מקלחת וארוחה שהיא הכינה (ועוד יש חדר אוכל, אבל היא העדיפה להכין משהו שהם אוהבים - לחם מטוגן +סלט). הבית היה שטוף, פח הזבל נקי. כולם מקולחים.... החלטנו לצאת לעתים יותר מזומנות....
ואתמול נתקלתי באיזה ערכת איפור נחמדה אז ניתי לה...סתם כך...לאות תודה. ואני לא מרגישה שזה תשלום. זהו סמל לנתינה ולקיחה וליחסי גומלין שיש בבית. וגם זכיתי למטר נשיקות וחיבוקים....אז היה כדאי!

bimbo.

New member
אש"ש יקרה, את עוף נדיר...../images/Emo118.gif

הורים רבים היו רוצים לדעת את הסוד: איך את עושה את זה?????????? ואני מדברת בכל הרצינות! כשאת מתארת את תפקודם של ילדיך בבית, אני בטוחה שפרצופים נורמליים רבים הופכים לפתע ירוקים (מקנאה)...

למעלה