שלום לכם ובקר טוב.

אנפה2

New member
שלום לכם ובקר טוב.

אתמול בערב הייתי בהרצאה, המרצה הייתה "עדי ברשדסקי" נספחת צה"ל בשגרירות פולין. היה די מעניין והעיקר עשה לי חשק לנסוע לפולין, אם מישהו מהפורום היה בפולין ויכול לתת לי אנפורמציה, אשמח מאוד. אני מעוניינת בטיול מאורגן, והשאלה היא לכמה ימים כדאי לנסוע איזה מסלול, ועוד כל מני פרטים רלוונטים. והאם יש טיולים מאורגנים שלא כל הטיול הוא רק מחנות השמדה, אלא גם היסטוריה של יהדות פולין. אני דוברת רק אידיש, גרמנית אנגלית ועברית, לא יודעת מילה בפולנית לכן הכי נכון לי הוא טיול מאורגן, האם אני טועה ??? אשמח לקבל דעותיכם. יום נפלא לכם ושרק נתכנן תכניות .

maxiusis

New member
../images/Emo13.gif ברוכה הבאה - אשמח לעזור ../images/Emo140.gif

אני שמח לשמוע שההרצאה עשתה לך חשק לנסוע לפולין.
יש חברות המתמחות בטיולים לפולין, בנוסף לביקורים במחנות ההשמדה ובתי הקברות. אני ממליץ לך לבדוק טיולים מאורגנים לפולין כמו כן, תוכלי לקבל מידע באתרים המצורפים. בברכה, Maxiu

אנפה2

New member
תודה רבה, אשתמש באינפורמציה

שנתתה לי, אבי ז"ל יליד קאליש, אבדוק אם באחד הטיולים כלולה גם עיר זו, ואם לא ניקח את מה שמציעים. המשך יום נעים.

maxiusis

New member
יש טיול של יוצאי קאליש ../images/Emo70.gif

גרעין הקבוצה : יוצאי העיר קאליש וסביבתה לדורותיהם פתוח להרשמה : לכל המעוניין. תאריך : יציאה 16 יוני טיסת לוט 154 ת"א-קרקוב המראה 0600 נחיתה 0900 חזרה 22 יוני טיסת לוט 151 וורשה-ת"א המראה 2359 נחיתה 0440 למחרת תכנית הסיור : בעקבות הצלחת הסיורים הקודמים, נקיים גם השנה סיור לפולין בדגש קאליש וסביבתה. הסיור כולל ביקור באתרי המורשת היהודית ובאתרי התיירות הפולניים העיקריים. ניתן לשלב ביקורים פרטיים בתיאום מראש. התכנית כוללת ביקור בוורשה, לובלין, חבל גליציה, קרקוב. תכנית מפורטת תשלח למעונינים. הדרכה : יוסי הרצוג (...) תאריכי מפגשים לפני הנסיעה (חובה) ימסרו לנרשמים.

אנפה2

New member
מתאים לי מאוד הטיול של יוצאי

קאליש, גם אבי וגם הורי בעלי שכבר אינם בין החיים מקאליש, היכן אפשר לקבל פרטים ולהרשם ? אני מעוניינת במידע על הטיול הספציפי הזה.

talia olav

New member
כדאי גם לבדוק ב"לוחמי הגטאות"

שמחה שטיין משם מארגן נסיעות לפולין בקבוצות קטנות, והמסלול נתפר לפי העדפות המשתתפים. בפורום שרשים היו שהשתתפו והמליצו על טיולים אלה.

אנפה2

New member
כבר מצאתי את האינפורמציה לטיול

של יוצאי קאליש. תודה רבה.

maxiusis

New member
../images/Emo63.gif היהודים בקאליש ../images/Emo45.gif

לפני כ- 3 שנים, הוצא לאור ע"י עיריית קאליש ספרון על היהודים בקאליש. כיוון שהייתי מעורב במידה מסויימת
, יש ברשותי מספר עותקים באנגלית ובפולנית. את רוב העותקים בעברית העברתי לספריית בית הספר האיזורי. אשמח לשלוח לך עותק באנגלית, באם תשלחי לי את הכתובת למשלוח. כמו כן - האתר הרשמי של קאליש וגם - קאליש העתיקה בעברית ובשפות אחרות אשלח לך מסר עם הדואל. בברכה, Maxiu

talia olav

New member
אנא פרט! לאיזו תקופה מתייחס הספרון?

אני מתעניינת ביהדות קאליש בסוף המאה ה-18 - ראשית המאה ה-19. האם הספרון מתייחס גם לשנים אלו?

טלמ

New member
../images/Emo207.gif

http://blog.tapuz.co.il/talstories/ רשומה שכתבתי בעקבות קובץ עם שירת התקווה של ניצולי ברגן-בלזן שהועלה בפורום "שואה - דור שני - תמיכה" אשמח אם תגיבו... טל

למעלה