שלום לכם, התגעגעתי...

2 Koma

New member
שלום לכם, התגעגעתי...

הי. קראתי קצת את ההודעות בדף הנוכחי וגם בדף הקודם. בזמן האחרון בכלל אין לי סבלנות לכלום, ובטח שלא לקרוא הודעה יותר מחמש שורות, אבל הפעם הקראתי קצת לאבא שלי. לא בגלל שבא לי לפלוש לכם לפרטיות, אלא בגלל שכנראה שאבי "היקר" הוא הסיבה לכך שנדפקתי בOCD. אחותי החורגת (היא אחותי מצד אבי) מגלה סימנים ברורים של OCD.היא הלכה לפסיכיאטר שלי והוא אמר שיש לה "תסמונת טארוט". לדעתי זה בולשיט גמור כמו כל דבר שהפסיכיאטר הזה אומר או עושה ואני גם אגיד לכם למה: ממה שאני הבנתי בלי להיות מומחית בתחום כמו האדון המטורלל בכורסה, ה"טיקים" בתסמונת הטארוט נובעים מבעיה מוטורית, ופיסית גרידא. ואילו אני הבנתי שאחותי עושה את הדברים שהיא עושה מרצון ושליטה עצמית. מה שגורם לה לבצע את הדברים האלו (להריח כל דבר, לחזור על מילים ומשפטים,לגעת, למצמץ כל הזמן) זה מחשבות מפחידות. לשם הבהרה: אחותי בת 8. היא פוחדת מרשימה ארוכה של דברים ואפרט כמה מהם: ערבים (טוב, מי לא מפחד מערבים בימים האלו?) מחלות (סרטן, התקף לב וכ"ו למרות שסרטן במקום הראשון) מוות (ובעיקר למות מתוך שינה) פורצים רעידות אדמה שטפונות הפסקות חשמל ועוד כמה דברים. לפני כשבוע בערך, היא רצתה להריח מנורה דולקת ולוהטת ב20 וואט ונגעה בה וחטפה שלפוחית באצבע. כשסבתא שלנו נפטרה לפני כמה שנים זה התפרץ אצלה. טוב, בכל מקרה, היא מקבלת כדור שאני כרגע לא זוכרת את שמו. והתחלתי לספר את כל זה לא בגלל אחותי אלא בגלל שבזמן שקראתי פה את ההודעות, הבנתי שכמה אנשים בפורום הזה נמצאים במצב לא טוב. (בניסוח עדין) ולמרות שלא הייתי כבר המון זמן בפורום הזה, ובטח כבר אף אחד לא מכיר אותי פה, כי הרוב פה חדשים, הרגשתי נורא גאה ומאוחדת איתכם. מצד אחד זה נשמע אידיוטי, כי אתם אנשים זרים לי לגמרי, אבל מצד שני יש משהו שמשתף, מאחד ומייחד אותנו. ברגעים כאלו אני מאוד שמחה שיש מענה לאנשים כמונו בצורת הפורום, ואני גם שמחה למרות שזה מגעיל שיש עוד אנשים כאלו שסובלים מזה. ובישראל. לא בברוקלין או באוסטרליה. ולמרות זאת אני לא רוצה שאף אחד יסבול פה. נורא לא נעים לי וצורב לי לשמוע סיפורים עצובים של אנשים פה. אני מזדהה עם הרבה מהדברים שהם אומרים וחלקם נשמעים כאילו הם נכתבו עלי. ולמרות זאת, כשאני יודעת מראש שזה לא יעזור אני אומרת שתדעו כולכם! יש דרך יציאה מהמצב הזה! אני הייתי בתחתית של התחתיות וכמו שמישהו אמר פה "משם אפשר רק לעלות". החיים שלי בזבל של הזבל וכל אחד מכם היה אומר את זה אם הוא היה מכיר אותי. אבל למרות זאת טוב לי. טוב לי בהרבה ממה שהיה לי לפני 6 שנים. אני לא יודעת אם זה קרה או קורה לכם, אבל אני הייתי מסתכלת תמיד על שקיות ניילון מתעופפות בכביש ורציתי בכל מאודי להיות הן. להיות שקית ניילון. חיים קצרים, חסרי כאב ומחשבות. סתם ככה להתגלגל ברוח קרה של חודש דצמבר בכביש מלוכלך. אבל יצאתי מזה. גם אתם יכולים. זאת לא פרסומת להרזיה או להפסקת עישון. אתם באמת יכולים! אני מאמינה בזה! אז למה שאתם לא תאמינו?! הדבר הכי חשוב שקל להגיד לי כי אני בעצמי לא מבצעת אותו הוא לחיות הכי טוב שאפשר. לסבול הכי פחות. לשם כך אתם צריכים לחתור. וגם אם זה לא בשליטתכם ורק בא לכם שמישהו יכניס לכם כדור בראש, תדעו שזה לא שווה. הסבל עדיף על הימים הטובים שעוד יבואו. כי הם חייבים לבוא. אפילו חצי שעה בלי התקף אובססיבי, חצי שעה של הנאה ורוגע בשמיעת שיר נחמד או צפייה בסרט מעניין זה כבר רגע טוב. אל תשאפו רחוק מדי. אני שמחה לחזור לפורום הזה וקצת עצוב לי לראות אנשים שעזבו, כדוגמת סיזיפוס, אבל תמיד יש תקווה שהם יכנסו לפורום המקסים הזה ויחליטו להישאר. שלכם בהמון הזדהות והבנה KOMA

קומה יקירתי את יודעת שיש לי טוראט

וצר וכואב לי מאוד בלב לשמוע שגם ןכ אחותך נפלה קורבן לטיקים ולתסמונת טוראט , הבדיוק כמוני. אני קצת חנוקה עכשיו רק מה שאני יכולה להגיד לך תנסו להבין אותה, אל תשפטו אותה על ה"דברים " האלו שהיא עושה היא בכלל לא אשמה זה חוס של חמצן בין תאי המח וחל אני תב 24 וחצי סובלת מזה מגיל 9 את יודעת מכירה אותי נכון? א ז א לתעיז ולגעור בה כמ ושעשו לי ואנייודעת כמה השלכות יש לזה ולקטע של " דיי עם זה מספיק כבר" יש לי פורום של תסמו ת וראט עם סיפור בהחיים שלי וכל מיני כאלו. את יודעת שגן כן לאריק שרון יש טוראט.? ויש שמועה שגם כן לרפול בכלל כיחכוחים שש ילו בגרון שמת לב לטיקים של שניהם פעם ? אם לא תשי י לב טוב טוב. חוץ מזה אנשים שיש להם טוראט הם אנשים מאוד מוכשרים ורגישים, טוביי לב וזקוקים להמון תשומתלב. וחום ריגשי . עכשיו יש ספר ש אני אישית ממליצה לכם בבית לקרוא אותו על רופא מנתח שיש לו טוראט ואיך שהוא מישתלב עם כל הטיקים והכפיתיות שלו זה ניקרא הספר " אנתרפולוג על המאדים" כתב אותו הנוירולוג אוליבר סאקס. זה קובץ היורים אנתרפולוגים תקרא וב עמ וד 85 יש שם את הסיפור קוראים לסיפור עצמו "חיי מנתח" שווה לקראו אק צת מצחיק , קצ תהעצ וב אבל המון המון יש מה ללמוד ממנו. כל מה שתירצ י לגעת על טוראט שאלי אותי ובכייף אענה לך גם כן אני נהי ולי סיוטים ופחדים בכלל זה בילדות , ע ד היום אני מריחה חפצחם ואיפלו אוכל ב תים זרים האירועים וזה ממש לא נעים אבל אין לנו שליטנ על זה . אז תהאהבו אותה ו תנו לה את הידע והאמת שהי א כמו כולם רק עם מיגבלה קטנה. את הפורום שלי תוכלי למ צוא כאן למעלה בקישורים קואים לפורום "לחיות עם תסמונת טוראט" יכול להיות שאני פוחתחת חדש ומשפור יותר בתפוז. אני תמי ד מו כנה להיות כא ןול ע מ וד לצידך ולצד הורייך משפחתך ואחותך המקסימה. מוכרחים להמשיך לא לשמור ביפנים. אוהבת - מיקי טל תהיי איתי בקשר של שאלות שמחה לענות לך על כל שאלה נשמה אוהבת - מיקי

לאב

New member
הי קומה

אני עוד פה מדור "הותיקים", אני אוהבת להתחיל את הבוקר פה לפני שאני מזנקת להררי העבודה שמחכים לי על השולחן אני קצת מאזנת את התמונה בפורום כי הטריכוטילומניה שלי נעלמה מאז שהתחלתי לקחת תרופות ואני ממש ממש מאושרת מזה (היום בבוקר עוד שחיתי בבריכה בלי כובע ים - פעם לא הייתי מעיזה לעשות דבר כזה) אני הרבה פעמים קוראת את ההודעות בפורום ולא מגיבה כי לפעמים אני מרגישה שזה קצת גדול עלי - ושאני לא מסוגלת לתת תשובה מתאימה כי אף פעם לא עברתי סבל כזה, וגם כל נושא הדיכאון הוא קצת תיאורטי לי. איך הולך עם הטיפול בפצעי הבגרות? אם את בקשר עם סיזיפוס, הוא לחלוטין נעלם לנו, תעדכני אותי אם הוא בסדר תודה מראש

למעלה