שלום לכם המומחים

שלום לכם המומחים

יש לי שאלה... לגבי משהו שניקרא סאוור.... ה סוג של פופולרי בכל מקום אליו הולכים.. עד היום שתיתי 2 וגים.. םאוור מידורי שיה לי מאוד טעים.. וסאוור וודק תאנים... עכשיו השאל.. ממה עוד ניתן לעשות סאוור..? כי ניראה שזהלא משנה וניתן בעצם לערבב כל משקה... ואם אכן ניתן לערבב כל משקה עם סאוור אז מה סוג משקאות שבד"כ מקובל לערבב????? תודה מראש...וחג שמח
 

lior135

New member
סאוור

סאוור זה שם כללי למשפחת קוקטיילים. בעיקרון כל משקה שמוסיפים לו חמוץ-מתוק, שמים בשייקר עם קרח ומנערים חזק, ייקרא XXX סאוור (כאשר XXX מסמן את שם המשקה). בעיקרון ניתן לערבב כל דבר ככה, בתכל'ס, זה עניין של טעם אישי. מה שטעים לך, לבריאות.
 

עוNר

New member
שמעת פעם על בייליס סאוור?

ברור שלא, כי זה עושה תוהו ובוהו בכוס
מסיבה פשוטה: חומצה (לימון) ועוד בסיס (חלב) = בלגן. אבל עם כל דבר אחר כמעט זה הולך. יש פאבים שלא יתביישו להגיש לך אפילו וויסקי סאוור(!) רוצים להכין קוקטייל סאוור? נסו בבית: קחו משקה אלכוהולי לא יקר (כי חבל), עדיף איזה ליקר פירות או וודקה בטעמים/רום, ותוסיפו לו 1/3 שוט לימון סחוט ותמלאו את שאר השוט במי סוכר (מי סוכר = כמות שווה של מים וסוכר, מומלץ למדוד עם כף ולהשתמש במים רותחים כדי שהסוכר יימס) אח"כ תוסיפו קצת קרח כתוש ו... כמעט תמיד זה יוצא טעים.
 

LaDjA

New member
מה???

"יש פאבים שלא יתביישו להגיש לך אפילו וויסקי סאוור(!)" ??? וויסקי סאוור הוא הסאוור. הוא הסאוור המקורי. לפני 50 שנה אנשים שתו את הקוקטייל הזה. ועד היום הוא פופולרי. זה קוקטייל מצויין.
 

עוNר

New member
נכון, אבל זה עדיין וויסקי...

אתה צודק לחלוטין שזה הסאוור הקלאסי, אבל כל ברמן שתשאל יגיד לך שוויסקי שותים נקי, ושזה 'בזבוז' לשתות וויסקי סאוור. ויש בזה משהו - כי אם אתה לא יודע לשתות וויסקי, בשביל מה לערבב אותו עם סאוור? קח לך איזה קוקטייל סאוור על בסיס מתוק או קליל יותר, בלי כל העוקצנות של הוויסקי. אני אישית חושב שוויסקי הולך טוב מעורבב רק בראסטי נייל, וגם זה רק סוגים מסויימים (לא כל וויסקי), אבל שוב, עניין של טעם.
 

amircn1

New member
זה תלוי...

איזה וויסקי !! כמו שאמרת - ישנם סוגים שמתאימים טוב בשילוב (ולא רק בראסטי-נייל) עם סאוור
 

LaDjA

New member
כמובן שאני לא מטיף לערבוב של איזה

סינגל מאלט, בשום דבר. אבל בלנד פשוט, אירי, ובעיקר ברבון יעשו את העבודה מצויין. יש סוגי וויסקי שאין לי שום בעיה מצפונית לערבב.
 

amaretto

New member
חשיבה מקובעת ומטופשת של אלו

המגדירים עצמם "מבינים בוויסקי" אבל למעשה הם מבינים בעיקר ב"פלצנות וויסקי". הסאוור, בגלל היותו קוקטיל שאינו מכיל חומרי טעם חזקים (בסה"כ מיץ לימון וסוכר כתוספת לאלכוהול) הינו מושפע היטב מטעמו של האלכוהול. אם תשתמש בסוגים שונים של וויסקי תקבל וויסקי סאוור שונה בטעמו. הסאוור מאפשר להנות מטעמו של הוויסקי אך מדלל אותו והופך אותו לקל יותר לשתיה (נהדר ביום קיץ חם). מי יודע, אולי כמו בראסטי-נייל יהיו כה אנשים שיתחילו את דרכם אל עולם הוויסקי ע"י וויסקי סאוור? אז נכון, לשים וויסקי שעולה 200 ש"ח למנה בתוך סאוור זה בזבוז (הדבר ימנע ממך להנות מהדקוות בטעמי הוויסקי, בעומק ניחוחו וכו')ץ הדבר אולי יכול לשרת אנשים עם יותר מדי כסף שרוצים להראות שהם שותים משקאות יקרים (או יותר נכון, להראות שהם מסוגלים לממן אותם) אבל לא ממש מתחברים אליהם.
 
למעלה