שלום לכם - בקשת עזרה

ICילJית

New member
שלום לכם - בקשת עזרה

הבן שלי מסיים בשבוע הבא חוג קומיקס שהתקיים בבית הספר במהלך השנה. מדובר בילדים בכיתה ג' בני 8-9. הילד נידב אותי להכין למפגש הסיום עוגה, ומאחר ואני מכינה חובבת של עוגות מצויירות על בצק סוכר מחכה לי אתגר - ציור קומיקס. מאחר ואין לי שום כישורים בתחום הקומיקס אני זקוקה לעזרתכם. אני צריכה ציור קומיקס, הנושא יכול להיות כל דבר, כמובן יש לזכור שמדובר בילדים. יכול להיות שחור לבן או צבעוני. כמובן שינתן קרדיט על גבי העוגה !!! מבטיחה להראות תמונה אם אעשה את העוגה ע"פ ציור של מישהו מכם !! מקווה שתוכלו לעזור לי, ומודה לכם מראש.

mulon1984

New member
תשובה

אין הגדרה ל"ציור קומיקס". כל ציור שתשימי בתוספת בלון דיבור יהפוך אוטומטית לציור קומיקס.

ICילJית

New member
תשובה לתשובה

טוב אני לא עד כדי כך בורה, ברור לי מה זה ציור קומיקס.... מצטערת אם לא הייתי מספיק ברורה - אז אני צריכה ציור עם מלל (אני לא יודעת אפילו אם ככה מוגדר מה שכתוב ב"בלון דיבור") כשהמסר קשור איכשהו לילדים ולסיום השנה, אני לא יודעת לצייר ואני למעשה מעתיקה את הציור לעוגה.

ailag

New member
לא בדיוק

זה יהיה קומיקס אם יהיו כמה פאנלים, או אם יעבור זמן בתוך הציור (קריטריונים נוספים - תלוי באיזו הגדרה אתה בוחר). אבל בלי זה זה פשוט ציור..

mulon1984

New member
נכון ולא נכון

זה לא יהיה קומיקס עם פחות משתי ריבועים, אבל זה כן יהיה "ציור קומיקס". יש לי בלוג שלם על הדברים האלה. אל תתעסקי איתי!!!

ailag

New member
הגדר "ציור קומיקס"

ואת ההבדל שלו מ"ציור אנימציה" ומקריקטורה.

mulon1984

New member
זה מה שאני מנסה להגיד, גליה

אין גזה דבר "ציר קומיקס" במובן של סגנון הציור. כל ציור, או אולי אפילו תמונה, ברגע שמוסיפים לו בלון דיבור הוא טכנית ציור קומיקס.

ailag

New member
זה בערך הגדרה של קריקטורה

או לפחות של סוג מסוים ונפוץ שלהן - דוגמת מה שיש בעיתונים.

mulon1984

New member
מבחינת סוג האומנות

אין הבדל בין קריקטורה (לא במובן של לצייר אנשים במוקצן, אלא במובן של תמונה יחידה שמעבירה סיפור) לבין קומיקס מבחינת סגנון הציור. שניהם מוגבלים רק לדימיון של האומן. ומה את רוצה? שהיא תצייר שני פריימים או יותר כדי שזה כן יהיה ציור קומיקס על פי ההגדרות של מקלאוד?

ailag

New member
נסיון לתשובה

אני מניחה שהכוונה לא לציורים המורכבים שאנחנו רואים בחוברות, אלא למשהו יותר פשוט ויותר "קרטוני" (cartoon-י). במיוחד שאת ממש צריכה להעתיק אותה ועוד על עוגה. נסי אולי לחפש מדריכים לציור cartoons בגוגל. לא כדי ללמוד לצייר, אלא כדי להעתיק משם את התמונה הסופית - במדריכים האלו בדרך כלל מלמדים לצייר תמונה פשוטה יחסית ושנראית כמו ציור שהיית משתמשת בו בקומיקס לילדים. (בהזדמנות, זה שהם מלמדים את השלבים אולי יקל עלייך במלאכה :) ) הנה כמה שמצאתי: http://www.cartooncritters.com/learntodraw.htm http://www.artistshelpingchildren.org/howtodraw.html (אתר שמקשר למדריכים)

למעלה