שלום לכם. בקשה.

DirtySpirit

New member
שלום לכם. בקשה.

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=276&msgid=78611278 אני מניח שגם אתם תוכלו לעזור לי
תודה מראש, ענבל

RainBird

New member
מה אתה מחפש בדיוק? כי יש גם ספרי how to. היסטוריה? שימוש?

ToryMaster

New member
אני חושבת שסיפורת

אם הבנתי נכון, ספרים שמוצגת בהם מאגיה, אבל הם סיפוריים.

RainBird

New member
אוקיי ../images/Emo63.gif באופן אלגורי הארי פוטר מתאים מצויין פה. הטירה המכושפת- אוטפריד פרויסלר- (נער שמגיע לבית ספר למאגיה שחורה ושטנית) Witchlight של מריון צימר בריידלי, ובכלל ערפילי אבלון יש קטע יפה עם מורגאוס ששורפת את המשרתת בטעות אחרי שהיא משתמשת בה ככלי מאגי. יש כמה סיפורים נהדרים על מאגיה אפלה ב"כישוף שחור" של רולו אחמד. יש ספרים מעניינים של "צמרמורת" ובכלל לסטיין יש ספרים טובים על הנושא. ספרים של איין רייס מלאים בסממנים של מאגיה (והיא כתבה הרבה יותר "מראיון עם ערפד"). פאוסט- של גיתה, מחזה ענק. וגם מדיאה של אוריפידוס. תיאור מאוד גרפי של אנשים שנשרפים מרעל שמדיאה רקחה... עוד?

RainBird

New member
ואיך יכולתי לשכוח, המאלוס והקומפדיום מליפיקארום מלאים בדוגמאות של מאגיה אפלה. הספרים בנויים ב"טיעון" ו"והוכחה" שזה הבאת מקרה.

DirtySpirit

New member
ואגב,

רצוי מאגיה "אפלה" או "שחורה" או איך שלא ירצו לקרוא לזה. אבל מה שחשוב זה שזה יהיה סיפורת. לא סיפרי הדרכה/שימוש/היסטוריה.

MetalSinagouge

New member
כפר אשמדים?

נשמע מעניין. קראתי באינטרנט על כל מיני "הסכמים חתומים בדם" בספר וכו', לאיזה קהל יעד לדעתך זה מיועד? העטיפה נראית מצועצעת משהו, אבל התיאורים והביקורות החברתיות בספר נשמעים מרתקים ביותר. באופן אירוני גם אני פירסמתי פעם הודעה בפורום ההוא להמלצות על ספרים בנושאי פולחן השטן, לא ממש הצלחתי לקבל תשובות אבל כן גיליתי על ספר בשם "תינוקה של רוזמרי"- Ira Levin. את הספר לא קראתי, ראיתי את הסרט, ועל זה אהיה ארור לנצח נצחים עד אשר Lord Saithhhan יבוא לגאול אותי מייסורי. "התוהו המזדחל"- אוסף של חלק מסיפורי H.P. Lovecraft, בעיקרון זה אמור להיות אימה, אבל אני רואה בזה משהו יותר עמוק, כמעט אמיתי. עוד סופר (שלא קראתי ואני מתכוון לקרוא בהקדם האפשרי), הוא Dennis Wheatley. יש לו את החותם של 'בפומט' על הכריכה של הספר- זה בטח לא יכול לאכזב.

DirtySpirit

New member
ספר נחמד+

לא נמצא בטופ האישי שלי, אבל בכלזאת נחמד מאוד. בספר מוצג כל עניין המאגיה, לצד עלילה מעניינת, הכוללת הומור, חברות, הרפתקאות ועוד. בעיקרון אני לא יודע ממש לאיזו קבוצת יעד לשייך אותו. אני אישית די נגד שיוך
מכיוון שאני קורא ספרים שאחרים אומרים שאני צעיר מדי בשבילם. אני לא חושב שזה נכון. הספר מתאים לכל מי שרוצה, ולכל מי שיבין אותו. יש אנשים שיקשרו אותו לה"פ, אני לא אחד מהם. הוא הרבה יותר אפל ועצוב מה"פ. אמנם יש דימיון בכל הסיפור בגדול[ילד שחי עם שני הורים מרושעים, הולך לבי"ס חדש, ברכבת פוגש שני ילדים שנהיים חבריו הטובים ביותר, וכו'] בכולופן, אני ממליץ לקרוא את שתי הביקורות הבאות על הספר: http://www.blipanika.co.il/?p=63 http://knafaim.cet.ac.il/pages/item.asp?id=460&item=11&sort=0 ענבל

MetalSinagouge

New member
אפל זה טוב666...

אני סומך על העובדה שאם יש שם דברים מפחידים גם בן נוער מתקדם כמוני יוכל להנות ממנו (למרות ש138 עמודים- ואו, קצר). לדעתי הבעיה עם הארי פוטר (לפחות אצלי) היא סרטי הקולנוע, זה סתם הרס לי את הדימויים שבניתי לעצמי במשך 3 הספרים הראשונים (רק מצפייה בפירסומת של הסרט).

neophile

New member
רב הנסתר על הנגלה

הרס לי קצת את הדימויים מהספר לדעתי יש בשר הטבעות הרבה יותר מדע בדיוני כמו בקטע בסוף שהם עולים על הספינות ושטים... אני דמיינתי את זה בתור ספינות בין מימדיות זה גם נתמך בעובדה כי במיסטיקה של האסטרו middle earth זה מישור קיום ארצי בעוד האלפים שייכים למישור קיום גבוה יותר . בקיצור..רב הנסתר על הנגלה

MetalSinagouge

New member
גם את שר הטבעות לא קראתי- או הבושה.

התכוונתי לקרוא את זה, ההוכחה לכך היא בזה שלקח לי כמה חודשים לקרוא את ההוביט (קראתי חצי באנגלית, עד שממש נמאס, והמשכתי אח"כ בעברית, בתרגום שעשו חיילי חיל האוויר בכלא המצרי) והבנתי שזה ספר חזק, כשטורין מת זה היה עצוב
לטולקין בכלל היה תואר מסויים בחקר השפות הצפון-אירופאיות, דוגמא לכך היא המילה Varg שמתייחסת ליצור\זאב רשע שכזה. בעבר השתמשו במילה בתור "שם תואר" לפושע באותם איזורים- Varg X פושע מצית למשל, Varg Y גנב וכו'.

neophile

New member
worg

ברשומת המפלצות של ad&d באנגלית הוא נקרא וורג worg יצור זאבי גדול ומרושע לפי מה שהבנתי הוא שאב המון מהמיתולוגיה הפינית יש כזאת אגדה של הטולקינאים שהוא מצא את את "ההוביט" ואת "שר הטבעות" מאוחסן באיזה סיפריה(קימברידג' או משהו בסגנון) וכתוב בשפה שאף אחד לא הבין. בתור בלשן הוא תירגם אותו מכאן הטולקינאים מאמינם שמדובר בפיסת היסטוריה אמיתית

MetalSinagouge

New member
וואלה?

טוב שהוא לא מצא את הספרים בספרייה של אונברסיטת מיסקטוניק, ארקהם

Tatu4Taty

New member
טורין מת?!

אני קורא את זה עכשיו! למה לא לשים סימן של ספויילר?

למעלה