שלום לכם, אשמח לעזרה

nurale

New member
שלום לכם, אשמח לעזרה

ביתי בת החודש וחצי נולדה עם האצבע ליד הזרת ברגל ימין אשר 'רוכבת' על האצבע שלצידה השמאלי (באנגלית נקרא overriding toe, מקווה שהתיאור מספיק ברור). מה המשמעויות של תופעה מסוג זה מבחינה רפלקסולוגית - האם זה שזה מופיע רק בצד ימין משמעותו שרק צד אחד מושפע? ראיתי במפה שאזור זה קשור לאוזן. אשמח לכל תשובה שהיא והמון תודה מראש

0 אור 0

New member
משמעות

לכל סימן ברגל יכולות להיות משמעויות רבות, ולאו דוקא המשמעויות הפיזיולוגיות הפשוטות המופיעות במפה. לכן, הכי חשוב, זה לא לעשות פרשנות שטחית ולהתקבע עליה - ובפרט לא כאשר מדובר בתינוקת שרק נולדה - את יכולה לעסות את רגלה מספר פעמים ביום ולשחרר תוך כדי את האצבע למצב הרצוי (בעדינות כמובן). בגיל זה, ההתמדה שלך תביא לתוצאה. בהתבוננות של אלמנטים: הזרת מייצגת את האלמנט האוויר - הרוחניות, הקמיצה מייצגת את המים - הרגש, כך שבאמירה מאד שטחית, כאשר אבצע אחת רוכבת על השניה ניתן לומר שהאלמנט יותר משפיע - לא הבנתי מתאורך איזו אצבע רוכבת - אבל נניח שאם הקמיצה רוכבת על הזרת, זה אומר שהתינוקת המתוקה תקבל החלטות "מהבטן", על פי הרגש שלה, גם אם החשיבה אומרת אחרת - זה כמובן מתאים מאד לגיל הזה, שמובל על ידי הרגש והצרכים המיידיים. לגבי הצד: זה משתנה על פי הצד הדומיננטי, שאותו את כמובן עדיין לא יודעת. צד אחד קשור לי עצמי וצד שניקשור ליחסי עם הסביבה.

freearth10

New member
זרת מייצגת רוחניות?

אשמח אם מישהו יוכל לפרט כאן מה כל אצבע מייצגת.
מאיה

0 אור 0

New member
../images/Emo52.gif ../images/Emo128.gif השתקפות האלמנטים:

אני מתנצלת על הטעות הגסה בפוסט הקודם שלי!! כמובן שהזרת זה בכלל האדמה (כנראה שהייתי מטושטשת מעייפות - וכך גם כל מי שהגיב ולא שם לב ...) האלמנטים משתקפים בגוף ובכף הרגל בהתאמה. באופן גס: אדמה - ברגל: איזור העקב / בגוף: הרגלים/ אצבע: זרת. מים - רגש - מהעקב עד מקלעת השמש / בטן/ קמיצה אש - אגו - כרית כף הרגל / חזה וריאות/ אצבע אוויר - רוחניות - אצבעות / ראש / בוהן האצבע השלישית היא אצבע האיזון.

avorly

New member
10 אצבעות לי יש-../images/Emo79.gif

וכל אחת מסמלת משהו שונה: אצבע אחת- אגודל מסמלת את האויר שבאויר. מסמלת כיצד אנו תופסים את הסביבה. מעידה על חשיבה. אצבע שתיים- מורה מסמלת את האש שבאויר. קשורה למיומנויות שלנו בתקשורת, ראיהף יכולת לקלוט אנשים אחרים. אצבע שלוש- אמה מסמלת את האיזון בין המים לאש. נקראת גם אצבע האיזון. מספרת על שיווי המשקל שלנו. קשורה גם לפחד. אצבע ארבע- קמיצה מסמלת את המים באויר. קשור לרגש, אשמה עצמית, כעס, שמיעה, תשומת לב. אצבע חמש- זרת מסמלת את האדמה באויר. מסמלת את הצרכים שלנו- שלושת המ' (=מין, ממון, מזון). כמובן שחשובה הצורה הכללית, צורת כל אצבע ויחסי ההדדיות עם שאר האצבעות. מקווה שעזרתי.

freearth10

New member
תודה! על הפרוט ועוד כמה שאלות

האם יש הבדל בין מה שאצבעות הידיים והרגליים מסמלות? האם יש הדל בין האצבעות הסיניות לאצבעות המצרים (כי משם נראה לי באה הרפלקסולוגיה). לסינים יש 5 אלמנטים ברפלקסולוגיה רק 4. האם זה בא לידי ביטוי גם בראיה שונה של תפקידי האצבעות? מאיה

avorly

New member
אצבעות סיניות ואצבעות מיצריות ../images/Emo8.gif

אכן לרפלקסולוגיה כמו שלומדים אותה ישנם רק ארבעה אלמנטים. כאן אביע את דעתי הסינית, ואני מקווה מאוד שלא אבלבל אף-אחד. אצל הסינים קיימים אכן חמישה אלמנטים. בדרך כלל מדובר על חמישה אלמנטים במעגל, אך ניתן להתייחס אליהם כאל צורת צלב, כאשר אלמנט האדמה הוא באמצע ולמעשה מקשר בין שאר האלמנטים; כלומר הכל עובר דרכו והוא משפיע על כולם. נוסף לכך- גם המרידיאנים המיוחדים מקבלים צורת ביטוי בכף הרגל.

csh018

New member
האצבעות עפ"י ההודים צ'(ש) אקרות

גם הצ'אקרות מחולקות בין בהונות כף הרגל. בוהן מס' 5 (הזרת) צאקרות 2,1 בוהן מס' 4 (קמיצה) צאקרה 3 בוהן מס' 3 (אמה) צאקרה 4 בוהן מס' 2 (אצבע) צאקרה 5 בוהן מס' 1 (בוהן) צאקרות 7,6 מקווה שתרמתי עוד קצת שלומי

avorly

New member
csh018 ../images/Emo51.gif../images/Emo70.gif

החכמת אותנו בעוד הסתכלות. שוב -

avorly

New member
שאלה לי,

ואיך הם מתייחסים למשל לחסימות בצ'אקרות לפי האצבעות? אפשר קצת יותר פירוט?

csh018

New member
חסימה בצ'אקרה

כל שינוי על הבוהן מצריך גם התיחסות לצ'אקרה. כלומר שאני מזהה באחת הבהונות או שינוי, אני מסתכל גם דרך הצאקרה המתאימה, ועובר לנקודת היצוג של אותה צאקרה גם בכף הרגל. לגבי השאלה למה 2 צאקרות בבוהן 1 ו-5. לגבי בוהן מס' 1 מפני ש-2 הצאקרות ממש ממוקמות שם. לגבי 5 אני מוכן להשאיר זאת כשאלה פתוחה ולשמוע רעיונות מהחברה. תודה שלומי

shiri240

New member
צ'אקרות

שלום, רציתי לענות לגבי הצ'אקרות באצבע 5. אני חושבת שצ'אקרות 1 ו-2 [צ'אקרת בסיס ומין] נמצאות שם כי המיקום של צ'אקרת הבסיס הוא באיזור איבר המין וצ'אקרת המין הוא קצת יותר למעלה, באיזור הטבור ואצבע 5 היא אצבע האדמה-שם נמצאים איברי המין[צ'אקרת הבסיס] ואיזור הטבור,קצת מעל האגן [צ'אקרת המין]. זה נכון? שירי.

freearth10

New member
תודההה! זו בדיוק החוליה שהיתה

לי חסרה! דרך אגב, יש איזה הסבר לזה למה לאצבעות 5 ו-1 יש יותר מצאקרה אחת ולכל שאר האצבעות מיוחסת רק צאקרה אחת? מאיה

ELADNIR211

New member
אצבעות

אצבע ראשונה- בוהן , מייצגת מחשבות, תובנות, כל מה שבראש. אצבע שנייה- אש, מייצגת מעשים, יצירתיות. אצבע שלישית- היא אצבע האיזון בין אש למים, כל מה שבין מעשים לרגשות . אצבע רביעית- אצבע המים- מייצגת רגשות, כל מה שבבטן. אצבע חמישית- אצבע האדמה- מייצגת צרכים כמו ביטחון, עבודה, קשרים עם משפחה, פוריות, מין. שירי.

ELADNIR211

New member
תגובה

אני יודעת שאהאצבע ליד הזרת, כלומר האצבע הרביעית היא אצבע "המים" ומים זה רגשות וצרכים רגשיים, ואמרת שהיא עולה על האצבע שלידה, השמאלית, שזה אצבע "האיזון שבין האש למים", כלומר מה שמשתמע מפה, שהרגשות והצרכים הפנימיים רגשיים של הבת שלך עולים על אצבע האיזון [מבחינה פיסית הכליה נמצאת באותו מרידיאן], כלומר הם באים לידי ביטוי באופן חזק. כנראה שבתך, אפילו שהיא קטנה מאוד, הצרכים הרגשיים שלה חזקים, היא רוצה וזקוקה להרבה אהבה, ויכול להיות שיש השפעה כלשהי על הכליות. אני מציעה שתבדוק את העניין לגבי הכליה, אתה אמרת שזה נראה בצד ימין, אז ייתכן שיש בעיה בכליה שבצד ימין. אני מדגישה שזה לא מחייב שיש בעיה בכליה. לגבי האוזן, נכון שהאוזן ממש מתחת לאותו איזור, אבל זה גם לא מחייב שיש בעיה כלשהי באוזן.אני מציעה שתתיעצ/י עם רפלקסולוג/ית בכיר/ה. בהצלחה!

csh018

New member
לפני הכול מזל טוב,לnurale

רק יגעה לעולם הגברת וכבר מחפשים, מה לא תקין (גם אנחנו כהורים צעירים בדקנו טוב את "הסחורה"). האבחון שלך לגבי בוהן מספר 4 אכן קשורה לאוזן, יתכן וזה אזור שמזמין בעיות, אך אני חושב שבשלב זה אין לנו מה לחפש שם. כנראה התנוחה ברחם לא הייתה נוחה לגברת. כרגע מניסיוני, חפשי אך לעזור לה בעזרת עיסוי עדין לחזור למקום. ובשלב זה של החיים לעשות חיבור קל בן תזונה מחבל התבור לתזונה ממקור חיצוני ( אני מקווה שאת מניקה). והקלה על מערכת העיכול (גזים וכו') מזל טוב שלומי

avorly

New member
nurale, ברוכה הבאה בצל פורומינו

לפני הכל-
לתינוקת החדשה
בדרך כלל לא נוטים לאבחן רגליים של תינוקות, כיוון שהכל עוד נתון לשינוי. לגבי האצבעות של הקטנה- אם הבנתי נכון- האצבע הרביעית נשענת על השלישית ולא על החמישית. יכול להיות שהמצב נובע מתנוחה מסויימת שבה היא שהתה ברחם, אך גם יכול להיות שאצל אחד מכם, הוריה, קיים אותו כיפוף באצבעות. האצבע השלישית, האמצעית, היא אצבע האיזון שלנו. וסביר מאוד להניח שקטנטונת בת חודש וחצי עוד לא ממש מצאה את האיזון שלה..........
כמו שאמרה אור, עיסוי בהחלט יכול לעזור לגדילה ולא רק לשנות את מצב האצבעות. בשלב שיתחילו הגזים, אשמח מאוד להנחות ולהסביר על איזה אזור כדאי לעבוד. ויותר מהכל- תהנו מגידולה

למעלה