שלום לכם, אני חדשה פה

שלום לכם, אני חדשה פה

אני לא יודעת אם הגעתי למקום הנכון אבל אני אשאל בכל זאת, נכון שבימנו ילדים שעולים לכיתה א' רובם כבר יודעים לקרא ולכתוב הייתי רוצה להתחיל ללמד את הילדה שלי את אותיות האלף בית רק שאני לא רוצה להתחיל מוקדם מידי, אני דיסלקטית ובעיקון הייתי רוצה לתת לבת שלי יתרון כלשהו במידה וגם היא סובלת מקושי למידה מסויים, שעכשיו קצת מוקדם מידי לאבחן. באיזה גיל לדעתכם אפשר כבר להתחיל להכין אותם ובאיזה שיטות לימוד כדאי להתחיל על מנת שזה היה עבורם יותר משיעור אלא משהו יותר חוויתי, אם יש לכם הצעות, או רעיונות,,, כתבו לי

לאה_מ

New member
ברוכה הבאה אלינו ../images/Emo142.gif

אני חושבת שמאד חשוב שלא תגיעי לנושא הזה בגישה לחוצה של "אני חייבת ללמד אותה כדי לתת לה יתרון, כי כולם מגיעים לכתה א' קוראים". אני רוצה לספר לך, מנסיוני, שזה עניין שמאד תלוי בילד - הבן הבכור שלי ממש לא גילה עניין בקריאה וכתיבה לפני כתה א'. הוא ידע, כמובן, לכתוב את שמו, ועוד כמה מילים שלימדו בגן, אבל מעבר לכך - למרות שניסיתי קצת ללמד אותו - ממש לא התעניין בקריאה. הוא עלה לכתה א' לא קורא, ובחנוכה כבר קרא יפה מאד. הבת שלי, לעומת זאת, למדה לקרוא בעצמה, ללא סיוע ממני, במהלך גן טרום חובה. גם הבן הצעיר שלי (בינתיים) לא מגלה עניין באותיות ובמילים. מה שאני מנסה לומר הוא - מה שלא תעשי - אם היא לא תרצה - היא לא תלמד (וזה כשלעצמו לא מהווה אינדיקציה לליקוי כלשהו). לא סיפרת בת כמה הבת שלך, ונשמח אם תספרי לנו, וגם - האם את רואה אצלה עניין כלשהו באותיות, במילים כתובות, האם היא מתעניינת לדעת מה כתוב במקום כלשהו, האם היא מנסה לקרוא? ספרי לנו קצת, ונראה אם יש לנו רעיונות בשבילך.

הגעת למקום הנכון../images/Emo140.gif

הדרך הטובה ביותר זה משחק. אני רכשתי פעם פאזל אותיות גדול ויפה כשראיתי שהם מגלים התעניינות בשפה כתובה. למצא אותיות מהשם שלי בשלטים, על אריזות... לספר סיפור כשיושבים זה לצד זה ואת עוקבת באצבע אחרי הכתוב. בגדול- לעורר עניין בשפה כתובה.

הבת שלי בת שנתיים +

היא מאוד חכמה וקולטת מאוד מהר דברים, העלתי את השאלה הזו בחינוך מיוחד וקיבלתי את התשובה שרציתי, תודה כל אופן על העצות ואני בהחלט לא אלחץ עליה ללמוד דברים שהיא לא מוכנה להם, כל דבר בזמן שלה. אבל אני חושבת לחשוף אותה לאותיות כבר עכשיו, אם היא תתעניין אני אמשיך אם לא, אני יחכה לגיל יותר אטרקטיבי ללמד אותה.

צימעס

New member
שנתיים?

מהשאלה שלך היה נדמה לי שבתך בגן חובה, ואת כבר מתחילה לדאוג

למעלה