שלום לכם אנוסים

שלום לכם אנוסים

למה אתם רואים את עצמכם כחרדים בעל כורחם ולא כיהודים בעל כורחם??‏ הרי האנוס כופר גם במושגים של יהודי ולא רק של חרדי.

למה אבא שלי קורא לעצמו חרדי ולא יהודי?

ביום שהוא יקרא לעצמו "יהודי" במקום "חרדי" - אני אקרא לפורום הזה "יהודים בעל כורחם".

ירא אדם

New member
תלוי איך תבחר להגדיר "יהודי"

אם אתה מגדיר "יהודי" כמי ששייך לגזע כלשהו, גנטית, לא שייך לכפור בעצם הקיום של זה.

גם המושג "העם היהודי" על משמעויותיו הלאומיות, שותפות הגורל וכו' לא סותר בכלל את הדעות שבהן אנו מאוחדים, אולי להיפך ואולי לא,

האם אנו יהודים באונס? בזה אין הבדל בינינו לבין אחרים, יש אולי כאלו שהיו בוחרים להיות שייכים לעם המעניין והמטורף הזה, ויש שלא (כנראה הרוב), אבל זה לא משהו שניתן ממש לבחור אותו

אם תרצה להגדיר "יהודי" כמי ששייך לעם נבחר וכו' וכו' וגו', בזה אני כופר, פשוט מבחינתי אין מי שיבחר

בקיצור, סלק את החרדיות ואני מתנהג בסתר בדיוק כבגלוי

כופרnik

New member
אני לגמרי מרגיש יהודי בעל כרחי.

הייתי רוצה להיוולד למשפחה חסרת דת

ירא אדם

New member
אבל אין לזה קשר לאניסות

אתה לא מתנהג אחרת בגלוי בגלל זה, או שאני טועה

ומה הוא מושג של יהודי?

יהודי ללא דת, אינו יהודי.
אנחנו כופרים במושג הדת והוא זה הכופה את עצמו עלינו (ע"י אנשים אחרים)
אז כן אנחנו יכולים לקרא לעצמינו משהוא כמו אנשים שהדת נכפת עליהם אבל...
למה להחליף שם שנתפס כבר.

במבה9

New member
יהודי ללא דת אינו יהודי?

למה את חושבת? כפי שאמר האיש במסיכת הדת, יהודי זוהי הגדרה לאומית וגנטית, אני אוסיף לאומי וגנטית שמבוססת על דת.
בדיוק כמו ההתייחסות הדואלית של מדינת ישראל לנושא, מצד אחד ההגדרה למושג דתית (יהודי הוא מי שנולד לאם יהודיה או שנתגייר)
מצד שני לא חובה שהתגייר כהלכה האורתודוכסית, בנוסף קיימת זכות עליה לכל אדם שלו קרבה מדרגה שלישית לפחות ליהודי.

אנו יכולים להיקרא

יהודים ללא דת
עבריים
ישראלים
פלסטינים דוברי עברית
כנענים מודרנים
הומו סאפיינס דוברי עברית
שמיים
אשכנזים לבנטיניים
אספסוף אתאיסטי
אנוסי התבונה
ליברלים מאותגרים
כופרים בחסד עליון

מומיה26

New member
חרדים זה עם

לא יודע כמה אתה מעורה במה שקורה, אבל לאט לאט העם החרדי מתגבש והופך לזהות לאומית וחברתית נפרדת. כאן בארץ הוא כבר מוגדר כמיעוט מול המיעוט היהודי והערבי.

למעלה