שלום לכםםםם

vipor

New member
שלום לכםםםם

שלום שלום, אני בעבר הייתי משתתף פעיל פה בפורום בשם דד-מן למי שזוכר זה היה בערך לפני שנה ו3 חודשים. חשבתי שניגמלתי מהאינטרנט אבל מהר מאוד הבנתי שאני עדיין מכור. חשבתי שאם אני יעזוב את הפורום פה, אז אני לא יהיה מכור. אז, החלטתי לחזור לפורום הזה. עכשיו השם שלי זה ויפור אתם יכולים לקרוא לי שי...

e-magine

New member
שלום ויפור, זוכר את דד-מן

הגעת בזמן מעניין, כי בדיוק התחלנו את העבודה על פרוייקט של חיפוש גולשים שהיו מזמן בפורום ועזבו, חשבתי לפנות אליהם ולבקש שיספרו מה עבר איתם ואיך הם מסתדרים. חוץ מזה כמו שאתה רואה, הגעת בדיוק בזמן שאני משנה את אופי הפורום, אתה מוזמן על כן גם להביע את דעתך וגם לספר לנו מה עבר עליך מבחינת התמכרות/גמילה/שליטה על הגלישה.

שאלות

ה vipor לא הייתי פה לפני שנה, אז כנראה שזו הכרות ראשונה שלנו... יש כמה שאלות אליך: למה חשבת שנגמלת?, האם ראיתה ירידה בפעילות שלך ברשת, ועכשיו שמת לב לעליה חזרה, או שזמן האינטנט שלך לא השתנה והדחקת את זה כל הזמן? (או שמה סתם לא נכסת לכאן למרות שידעת שיש לך בעיה?). אני שואל לא סתם בשביל להציק, פשוט נראה לי שאני מצליח להפחית מזמן הרשת שלי (לפחות זה שלא קשור לעבודה), ומעניין אותי מה הסיבות שגורמות לאדם לחזור לפעילות יתר ברשת. חוץ מזה, כמו שאמר אימג´ן הוא מנסה למצוא דרך חדשה וטובה יותר לפורום, אם תוכל להסביר מדוע לא הרגשת צורך לחזור לכאן, הוא יוכל אולי ללמוד מכך על הדרך החדשה שהפורום צריך ללכת בו. ולצערי לי אפשר לקרוא כאן רק הניבלונגים, אומרים לי שיש לי שם גם מחוץ לרשת, אבל, אה..., שחכתי אותו

vipor

New member
טוב אז ככה:

אני אספר את העבר שלי. כשהייתי בן 14 בערך קיבלתי את המחשב החדש שלי עם אינטרנט רגיל בתוכו, התחלתי לגלוש לצאטים ובאיי סי קיו(לא ידעתי אז מה זה פורמים) לאט לאט התחלתי לאסוף דיסקים של מוזיקה והבאתי אותם בעיקר דרך החלפות באיי סי קיו,מה שדורש המון שעות לשבת מול המחשב, במיוחד כשיש אינטרנט רגיל. אם הזמן עשיתי איי די אס אל ואז השימוש רק גבר ואז גיליתי את הפורמים ואת הפורום הזה והתכתבתי עם ילד ברך בגיל שלי בשם יאיר שגם היה מכור . אני זוכר שבאותה תקופה דיברנו על ממש להתנתק לגמרי מהאינרנט וגם על התנתקות מהפורום הזה כי חשבנו שהוא משפיע עלינו לרע(בגלל שכל היום אנחנו חושבים על ההתמכרות שלנו). בקיצור עזבתי את הפורום לגמרי, מדי פעם ביקרתי בו אבל מבלי לשלוח הודעה. ההתמכרות שלי נחלשה באמת בזמן הראשון אבל לאחר חודש בערך חזרתי שוב לתפקוד מלא ואפילו יותר! הייתי צריך להשלים פערים שנוצרו לי באוסף. מתחילת הלימודים אני ממש מרגיש שההתמכרות אצלי התחזקה! הכרתי הרבה אנשים חדשים שיש להם איי סי קיו וזה אחד הגורמים שמשאירים אותי ליד המחשב לילות שלמים. לא רציתי להיכנס לפורום כי רציתי להדחיק את ההתמכרות. והניבלונגים אפשר לדעת רק מה פירוש השם שלך? ובכלל לכל מי שיש עוד שאלות שלא עניתי עליהם מוזמן לשאול! ואולי נעשה סבב של כל חברי הפורון בו כל אחד יציג את עצמו ויספר על ההתמכרות שלו, זה יעזור לי להכיר אותכם , ובכלל יכול לעזור טיפה לפורום. על דרכי יעול אני צריך לחשוב....אני יחשוב ויודיע לכם.

vipor

New member
מה קרה פה?

איפה כל המכורים???? מה קרה ? בלילה אתם מזניחים את המחשב??

e-magine

New member
לא מזניחים את המחשב,

פשוט מאד לא באים לכאן. המקום הזה היה הרבה זמן מפלט אחרון, באים לכאן רק כשאין לאן ללכת.

cardo

New member
לדעתי, אם מישהו ישב כאן בפורום

כל הזמן, זאת תהיה הוכחה שהוא לא מכור.

vipor

New member
cardo

אני פשוט חייב לדעת למה אתה מתכוון? למה אם אני ישב כאן כל היום זה הוכחה שאני לא מכור? בגלל שאין לו מה לעשות במחשב אז זה אומר שהוא לא מכור?

האמת היא שכן...

זה אחד הדברים שעשיתי לאחרונה כדי להגמל. בלילה, בערך בשעה שכתבת את ההודעה הזאת, אני מכבה את המחשב והולכת לישון. לא עוד מחשב דלוק כל הלילה.

גמני גמני

כל הכבוד נטע שמתי לב שאם אני מכבה את המחשב בסביבות חצות, זמן האיטרנט שלי יורד בחצי בערך, עד שש שבע אני בעבודה (ועכשיו אני לא יכול לגלוש בעבודה) מה שמשאיר לי שש שעות בבית עד חצות, מתוכן באופן טבעי יורד קצת זמן לאוכל, דיבור עם אנשים, ועוד כל מני דברים, כך שרוב הימים אני ברשת שלוש ארבע שעות לא יותר, כל זה לא נכון לגבי שישי שבת, אבל אז זה לא מפריע, כשמגיעים החופשים, יש לי בעיה, אבל אולי אני אתרגל לקצב הזה ויהיה בסדר גם אז

liz_liz

New member
../images/Emo9.gifשלום לכולם

אני פה ....לפעמים יותר ולפעמים פחות . אני מכורה לכאן וזאת עובדה <לא נמתביישת להודות בה > למישהו שמכור .. כבר אין שעות מסויימות .. וכבר אין זמנים . זה כבר חלק מהחיים . זה חלק מהחיים שלי ....ההתמכרות שלי .. ההתמכרות שלי היא לא שלילית .. היא לא פוגעת בי .. או בבני מישפחתי או באנשים הקרובים לי או בעבודתי. לפעמים אני פה כי משעמם .. לפעמים אני פה שעצוב .. ולפעמים סתם לחלוק איזו שימחה עם אדם קרוב . ההתמכרות שלי היא בכלל לא שלילית .. אולי בעצם חיובית .. תראו ..... לפני שהגעתי לפורומים לצאטים .. היו לי חברים ..בחיים האמיתיים שלי . אבל אני מודה .. לא הרבה חברים אמיתיים .. גם עכשיו בחיים שלי אין לי הרבה חברים אמיתיים . אבל בזכות הצאט והפורומים מצאתי לי עוד כמה חברים אמיתיים . אומנם בודדים .. אבל הם ה ח ב ר י ם . לכן ... בגלל ההתמכרות שלי יצאו גם דברים חיוביים ולא רק שלילייים . ולפעמים התמכרות היא גם דבר חיובי . תלמדו לנצל את הזמן מול המחשב .. תבינו דבר אחד ... זה חלק מהחיים ..... רק צריך לדעת לקחת הכול בפרופורציות הנכונות ולדעת ... שכאן זה מותר .. וכאן זה אפשרי ... וכאן זה תמיד ישאר כאן ... גם אם הולכים .... אנחנו אף פעם לא מפסידים . מקווה שהבנתם את המישפט האחרון שלי .. וזהו ... בינתיים ערב קסום לכולם ... ולך איייי בהצלחה בהכול .. להתראות בינתיים ליז .

e-magine

New member
קודם כל, תודה

חוץ מזה, אני חושב שיש לך מזל שמצאת חברים באינטרנט וגם להם יש שמצאו אותך
עכשיו לגבי מה שאמרת, שנלמד לנצל את הזמן ליד המחשב, אני כמובן בעד, ואשמח אם יש לך רעיונות ועיצות, איך לעשות את זה, ואם כן, בשרשור חדש.

vipor

New member
זה לא ממש קל....

שאדם מכור שניסה עשרות פעמים לשלוט בזמן האינטרנט שלו אני חושב שזה ממש קשה. בכלל, לפי דעתי, אדם שרוצה להיגמל מהאינטרנט צריך להפסיק לגלוש לחלוטין, כמו אלכוהוליסטים....כי אחרת אולי בחודש הראשון אני יפחית את השימוש אבל פתאום זה יבוא בבת אחת ואהבן אדם שוב יבין שהוא מכור ומשקיע את כל כזמן שלו על המחשב.... אשמח לקבל עצות איך לעשות זאת...

vipor

New member
לא ניסיתי....

אבל אני חושב שאם הייתי עושה את זה הייתי מפסיד משהו ענק אבל בעצם מצליח להיגמל.

e-magine

New member
כאן קבור הכלב

כי לנסות דבר כזה זה אומר לוותר מרצון על המון דברים טובים, לכן זה כמעט על אנושי. ואם אנחנו מכורים, סימן שאנחנו אנושיים. לכן אני חושב שיש יותר סיכויים לגישה השניה, שאומרת, אנחנו לא רוצים לוותר על האינטרנט, הוא לא רע כשלעצמו, כמו הסמים, אנחנו רוצים לשלוט על הגלישה שלנ, כמו אדם שרוצה לשלוט על האכילה שלו ולא לוותר לגמרי על האוכל, כי אי אפשר.

למעלה