שלום לכל

boaZone

New member
שלום לכל ../images/Emo124.gif

יושבי קהילת הפורום
אחרי שנים רבות של שוטטות ברחבי האינטרנט בכלל, ובתפוז בפרט, נתקלתי בפורום זה לפני ימים מספר, ומאז אני עוקב אחריו באדיקות. עברו כבר שנים מספר, מהימים בהם הייתי קושר את עצמי מידי בוקר ברצועות עור, צם מספר ימים בשנה בלי סיבה, מכה בעוצמה בספסלים מסכנים עם ענפי צמחים מסכנים לא פחות, ועוד פעולות סאדו-מאזוכיסטיות רבות ומשונות. להפתעתי, לאורך כל השנים לא ניתקלתי לא בה.ל.ל, ולא בפורום זה ובדומיו, בעיקר מכיוון ולא חיפשתי. ומכיון ואלוהים מספק לאדם כל צרכיו, סביר להניח שהגעתי לכאן לספק צורך כל שהוא (אחרת למה שהוא יספק לי צורך זה?!). עוד אודותי וקורותי, כמו כמה שאלות שמטרידות אותי לאחרונה אעלה בעתיד הקרוב, בתקווה שבפורום זה אמצא ואספק אוזן קשבת. כמו כן, ראיתי שמתקיימים פה טישים שבועיים (היום?), והייתי שמח לקבל מידע נוסף, אני מודה מראש למרים הכפפה אשר ישאיר לי מסר אישי בתפוז, או באימייל. בועZון

rigoletto111

New member
כעת אתה נקשר ברצועות עור רק בלילה?

ברוך הבא, ותיכף יגיעו קפה ועוגה...

rigoletto111

New member
ואו! כמנהג חסידים הראשונים !../images/Emo164.gif

לא היו מסירים מעליהם את הרצועות כל היום...

boaZone

New member
המקפיץ הודעה בשם אומרה...

...מביאה לראש הפורום!

boaZone

New member
המקפיץ הודעה בשם אומרה...

...מביאה לראש הפורום!

R a c h e

New member
שלום עליך וברוך הבא בשם אדני.....

טוב ונעים לראות עוד חבר כאן, ספר קצת על עצמך: מאיזה רקע? בן כמה היית כשיצאת? למה? ועוד כהנה וכהנה... מאחלת לך בילוי נעים איתנו ולנו איתך. רחל

boaZone

New member
ברוכה הנמצאת...

ע"פ מונחי האתר, אני מניח שאני שייך לזרם הדתל"שי, כלומר הזרם הדתי לאומי. אני מניח שלא ממש יצאתי, כי אני מתקשה להיות שבכלל הייתי. כמו הסיפורים של נשים הלכודות בגוף גברי ולהיפך, מעולם לא הרגשתי שהדת נצרכת ורלוונטית עבורי. וה"יציאה" שלי היתה די טבעית וצפויה. ובכל זאת, יאמר להגנתי כי חיכיתי עד אחרי התיכון (ולמדתי בישיבה תיכונית מכובדת), ובמשך שנים בדקתי וחקרתי, ואני יכול להפריך בטעונים שכלתניים את רובן המוחלט של השאלות והקושיות המועלות נגדי. נפגשתי לפני ימים מספר עם חבר שהיה שייך לקהילה חרדית גדולה בבני ברק, ומדבריו השתמע כי הוא מרגיש שהדרך שאני עשיתי היתה קלה ופשוטה יותר מזו שלו ושל חבריו החרדל"שים. אני מוכן להסכים כי במובן הפיסי של החיים היה לי באמת קל יותר, אבל במישור הרגשי, המשפחתי והחברתי אני לא בטוח כי היה לי, ולדומי, קל יותר. ומה דעתך? בועZון

R a c h e

New member
מסכימה שבמישור הריגשי אין הבדל

בין חרדל"ש לדתל"ש מסוג מסויים. אני בוגרת "צביה", או איך שהיינו מכנות את האולפנא: "הישיבה לצעירות של מרכז הרב", אני חושבת שההבדל ביני לבין חרדית לשעבר הוא בכך שאני אכלתי קודם גם בהכשר הרבנות וחרדית לא וזה נובע מהתפיסה של הציבור הדתי-לאומי או איך שאני קוראת לו, החרדי-לאומי את מדינת ישראל כ"ראשית צמיחת גאולתינו" ולכן גם קיבלו את ההכשר "של המדינה". פרט לכך, קיבלנו את אותו חינוך חרדי, כמעט, בנושאים של הקפדה על קלה כחמורה, במה שקשור לבינו ובינה, שטיפות מח לפי המסורת החרדית כך שגם אחרי 15 שנים בחוץ, לפעמים אני עדיין פוגשת בתוכי את רחל החרדית.... ההרגשה הזאת מוזרה קצת בייחוד לאור העובדה שלא הרגשתי שהדת באה לי "מהלב" מעולם (למשל: תפילה) ושכשיצאתי לא התרגשתי כש"חטאתי" חטא כזה או אחר (כמו: הנסיעה הראשונה בשבת, המאכל הלא כשר הראשון....) במישור המשפחתי, ברור שלא קל, אמנם לא היה לי ספק שלא ינדו אותי (או את אחותי ואחי שיצאו אחרי) אבל היו בלי סוף רגשות קשים כשברור היה לי שאני מקצרת את חייהם של הורי. זהו להיום רחל

למעלה