שלום לכל חברי הפורום,

דליה.ד

New member
כל הכבוד על הרעיון!

כאשת מקצוע שנתקלה באספרגר ב"מקרה" אני מודעת לעניין שרבים הפסיכולוגים, הפסיכיאטרים, רופאי הילדים, הגננות והמטפלות שאינם מכירים את הנושא. וקשה מאוד לסווג את ההפרעה. בכלל בארץ מאוד נזהרים היום מכל מיני תויות ממיינות... ומסתפקים בכותרות מאוד גבוהות כמו: "ליקויי תקשורת" או "pdd" . אולי תהיה דרך לידע הורים לילדים שכבר נמצאים במסגרות חינוך לאוטיסטים, כמו "יחדיו" באזור המרכז, או המסגרת בקיבוץ חולדה, משום מה נדמה לי שגם הצוות וגם ההורים יהיו צמאים לדעת, לשמוע ולהתעדכן....או שבעצם אני טועה לגמרי... ואסביר עצמי: כמחנכת כיתת cp והילדים בכיתה פגועים מאוד לא רק מוטורית, אלא , לעיתים גם קוגנטיבית ותקשורתית...ההורים פגועים פסיכולוגית. אין לי שיתוף פעולה לחלוטין, אין הכרה במורכבות של הפגיעה, אנחנו צריכים להאבק על מזון מתאים, הרכבת מכשירים, טיפול רפואי... המצב מאוד קשה עם ההןרים. נסיונות להקים קבוצת תמיכה עלו בתוהו. אנחנו מעין בייבי סיטר משוכלל שאסור לו להטריד את ההורים בכלל. אז יכול להיות שבמקומות אחרים המצב יותר טוב.... בכל מקרה: בהצלחה!

Pixy led

New member
שלום לכל חברי הפורום,

אני מנסה לפתוח פורום חדש ב"תפוז" בנושא אוטיזם ותסמונת אספרגר, נושא שמתחבר לתחום הפרעות הקשב וכדומה, והתבקשתי לתת לינקים להודעות בהן אפרסם את הניסיון שלי ב"תפוז"... אז מאחר והפורום שלכם עוסק בנושא דומה, החלטתי לכתוב גם בו.
מכל מקום, אם ייפתח הפורום - כוונתי הוא שיהיה מקום לתמיכה באוטיסטים וקרוביהם ואף מקום לדיון אינטלקטואלי בנושא, שמעניין אותי מאוד... תודה שקראתם, וכמובן שאם הפורום ייפתח - כולכם מוזמנים. שלכם, פיקסי לד.

זהבה נ

New member
פיקסי לד, וברוך הבא לעולם הוירטואלי

בכלל ולפרדס התפוזים בפרט. אני מאמינה שתמצא כאן בפרדס של "תפוז, אנשים" וביחד עמם תתחיל לצעוד עם הפורום החדש. בנוסף ל"בהצלחה" אני רק מאירה באלף שתסמונת אספרגר ואוטיזים זהבתוך הפרעות בתקשורת ולא הפרעות בקשב. מכל מקום אני שוב מאחלת בהצלחה. אני גם מציעה לך לצ´טט באתרים הישראליים בנושא הפרעות תקשורת ואוטיזים ששם גם מתנהלים לם פורומים. ודבר אחרון, בדרך כלל לילדים שסובלים מהפרעות בתקשורת ובתיפקוד גבוה, אלו תלמידי כיתות קטנות של חינוך מיוחד בבתי ספר של החינוך הרגיל, זה מה שנקרא בשפה המקצועית "PDD היי פנקשיין". להתראות ופעם אחרונה , בהצלחה. זהבה, פורום "זכויות הורים" בתפוז

Pixy led

New member
אופס, צודקת...

זה יישמע ילדותי, אבל ידעתי שאוטיזם משוייך להפרעות תקשורת,אלא שהתבלבלתי במילה בגלל שם הפורום... סליחה. ואני בת, וגולשת ותיקה ב"תפוז"...
באשר לHFA (אוטיזם בתפקוד-גבוה), אני מכירה את הנושא... חברה טובה שלי היא אוטיסטית בתפקוד-גבוה. והיא חשבה פעם שיש לי אספרגר... אני לא בטוחה לגבי ההכרה שיש לתופעה בארץ, אבל אני יודעת שילדים רבים עם AFH לא מקבלים את הטיפול הראוי. מכל מקום, תודה על התיקון והאיחולים! אני אבקר גם בפורום שלך (למרות שאני עצמי עוד ילדה. *צוחקת*) ערב טוב.

זהבה נ

New member
אם כבר אז כבר../images/Emo140.gif../images/Emo131.gif

טוב אני שמחה שיש לך את המידע הרחב על התסמונת כי חשבתי לתומי שלא. לא , אין לי שום אפשרות לדעת שאת גולשת ותיקה או בת כך שזה לא מובן מאיליו. ולפני פיזור בקישורי הפורם של זכויות הורים יש אתרים בנושא אוטיזים. בהצלחה. בקשר להכרה זה מעט בעייתי כי למה שתהיה הכרה בכלל לתסמונות שונות אצל הורים רגילים???, בתור אם אני לא זוכרת שהתענינתי בהכרות של תסמונות שונות לפני שגילו קשיים אצל ילדיי, כך שאני משערת שגם במקרה שלך זה כך תמיד מתחילים ממשהו אישי שבגינו צריך פתאום מידע או לאחר שגילו הפרעה או בעיה מסוימת. האם את אם לילד או ילדה עם הפרעת תקשורת??? ממתינה לתשובתך, זהבה

Pixy led

New member
בתשובה לשאלתך,

לא, אני לא אם בכלל. למעשה אני בת חמש-עשרה, אבל לי עצמי יש הפרעת קשב. זה מעולם לא אובחן, אבל מהסימפטומים זה די ברור... העניין שלי בנושא, כפי שכבר הבנת, נובע מהחברה שלי. אני גם רוצה להתנדב עם ילדים אוטיסטים, אבל עוד לא מצאתי איפה אפשר... אולי את מכירה מקום באזור השרון? או מישהו אחר מכיר? ואגב... אני יודעת שזה לא מובן מאליו... רק ציינתי את זה.

shoshlevi

New member
פורום של וואלה - הורים לילדים עם..

בוואלה יש פורום "הורים לילדים עם צרכים מיוחדים" או משהו כזה. מומלץ לפרסם גם שם. בכל אופן בהצלחה.

למעלה