שלום לכל הפרוגים!

Kodak997

New member
שלום לכל הפרוגים!

דבר ראשון - יש לכם פורום ברמה! קבלו ח"ח וסופגניה מתקדמת ממני!
דבר שני, בשנה האחרונה פיתחתי אובבסיה לג´תרו טול, בייחוד Songs From The Woods (אחחחחח איזה דיסק, ממש אפשר להריח את אוויר היער!
) שאלתי היא איפה ניתן לשמוע עוד דברים בסגנון הנ"ל - לא רק אצל ג´תרו..... ושאלה נוספת - האם A Passion Play שווה משהו? בתור האלבום שאחרי "Thick As A Brick" - האם הוא עובר את הרף?? תודה מראש, ניר.

orbiti

New member
הממ

לגבי דברים שנשמעים כמו סונגס פרום דה ווד, אני יודע שלג´תרו טאל יש אלבום דומה בשם heavy horses, שממנו אני מכיר רק את שיר הנושא, והוא די נחמד. אני לא מכיר עוד יותר מדי דברים בסגנון, אבל יש להקה שמדברים עליה הרבה בהקשר הזה בשם the strawbs. עוד דבר קטן: ג´נטל ג´איינט, באלבום free hand, הקליטו קטע אינסטרומנטלי קצר ומגניב שנורא מזכיר את סונגס פרום דה ווד בתחושה שלו שנקרא talybont. לגבי פשן פליי: לטעמי זה האלבום הכי מיוחד של ג´תרו טאל. לקח לי זמן להתרגל אליו, כיוון שהוא יוצר אווירה שונה לחלוטין מאלבום אחרים שלהם(שימוש בדיסוננטים, כמעט ללא השפעות בלוז וכו´). אבל היום אני חושב שהוא אולי אפילו מתעלה על "סתום כבלטה" בכך שהוא היצירה הכי מורכבת והכי מעניינת שג´תרו יצרו. לך על זה! חבל רק שלא הוציאו לו רימאסטר עדיין (לא יודע אם אתה מכיר את הרימאסטרים של ג´תרו טאל, אבל הם בד"כ די מדהימים ומושקעים) אייל NP: Emerson, Lake and Palmer: Trilogy

begone

New member
שלום לכל הפרוג

"שאלתי היא איפה ניתן לשמוע עוד דברים בסגנון הנ"ל - לא רק אצל ג´תרו" ההרכב Gryphon עושה אחלה פרוג-פולק מאוד ייחודי. מומלץ האלבום המופתי Red Queen to Gryphon Three שכולל, בין השאר, באסון (Basoon)!. אם אתה מחפש עוד פרוג שמשלב גם פולק, לך על Gentle Giant (כמעט כל אלבום הוא פנינה, משנת 1972 ועד 1977) או על Curved Air שיש להם יציאות יפות עם כינור ופולק אנגלי. ואם אתה מחפש את הצד העצוב של הפולק האירופאי, תנסה להוריד את הקטע הבא של להקת אנגלגארד - מוסיקת פולק שוודית עם הרבה פרוג הארדקור... (ההורדה, אגב, באישור הלהקה, אבל אתה צריך למחוק את הקובץ אחרי 24 שעות לפי הוראות האתר)

begone

New member
התפרקו ואז התאחדו

הלהקה קמה בתחילת שנות התשעים בשוודיה, הוציאה שני אלבומי אולפן מעולים, ואלבום אחד אחרון בהופעה חיה בפסטיבל progfest בארה"ב. מיד אחרי ההופעה הם התפרקו (1994). שנים רבות הם נעלמו מהסצינה כמעט לגמרי (המתופף שלהם דווקא לא נח לרגע, ועשה הרבה עבודות בכל מיני אלבומים שונים, חלקם פרוג), ולאחרונה נודע לקהילת הפרוג העולמית שהם התאחדו ועושים חזרות לקראת אלבום חדש שייצא מתישהו בשנת 2003. לאחרונה נודע שהם גם יופיעו בפסטיבל Nearfest הבא של 2003. בקיצור, שמח. ממליץ מאוד לכל המעונינים להיכנס לאתר הלא-רשמי של הלהקה ולהתעדכן על כל מה שקורה איתם. וכן-כן - יש גם הורדות. לגבי אלבומים: א) האלבום ´היבריס´ עבר רימסטר ואפשר להשיג אותו בכל מיני חנויות פרוג באינטרנט ב) האלבום ´אפילוג´ (השני) נעלם מהשוק ואין להשיגו ג) האלבום בהופעה החיה (Buried Alive) ניתן להשגה בכל מקום, אבל הוא פחות טוב משני אלבומי האולפן (אם כי הוא עדיין שווה בטירוף לדעתי)

CaerBannog

New member
להקה פשוט נהדרת...

אממ פה יש קצת מידע אליהם אני כב המון זמן מחפש ללא הצלחלה את אחד אלבומים האולפן שלהם,כן גם באינטרנט, אבל כנראה שהם כבר לא בדפוס
ועם ברצונך לשמוע עוד קטעים שלהם, אתה יכול להתחבר לאיציק שנמצא הפרטים שלי...

begone

New member
הנה מה שהאתר הלא-רשמי כותב

In the summer of 1991 Tord Lindman and Johan Högberg were looking for musicians with an interest for the progressive and innovative music of the early seventies. Thomas Johnson and Jonas Engdegård replied to their ads and eventually they met and listened to each others material. They became friends very fast and started writing and arranging songs immediately. In September Mattias Olsson joined the group and influenced the music with his classical training as a drummer. Anna Holmgren joined Änglagård in the spring of 1992 replacing the previously engaged flute player. With their line-up completed the band played several appreciated concerts in their hometown Stockholm. In April they visited Studio Largen and recorded a demo. The following two months were spent rehearsing and arranging the material for their first album "Hybris". The record was the result of not only four months hard work in the studio but the harvest of a one year struggle of creating music far from the commercial, musical nonsense of today. The progressive rock scene raved about the album and eventually the band was invited to play at the annual Progfest in L.A. in May 1993. The new track "Gånglåt från Knapptibble" was recorded in August 1993, because the English magazine Ptolemaic Terrascope wanted to release a single to come with the magazine. It was during a period of energetic flow that the song (which is an early version of "Skogsranden" from the "Epilog"-album) grew to something crazy and funny. In December the band toured the U.S. playing their own compositions as well as a couple of cover-versions. "Epilog" was recorded in the summer of 1994. While "Hybris" featured some moments of somberness, "Epilog" finds this emotion intensified in an all-instrumental setting which is sometimes aggressive, sometimes contemplative and almost always heavy with wistfulness and stoicism. The music sometimes sounds closer to the band´s Scandinavian roots than the more overt symphonic progressive of their first album. Flute and mellotron are both given prominent roles in defining the morose nature of the sound here, while electric guitar and organ are often at the forefront of the harder sections. At this time the band was already falling apart. In November Änglagård headlined the first day of the Progfest in L.A., which would become their last concert. The band stopped rehearsing and writing. A year later they met again to edit the recordings made during the Progfest which were eventually released as "Buried Alive". THE END Well, not really. 2002 sees the band rehearsing again, without Tord Lindman, though. "Wether it is an annoying nostalgia thing or an actual effort time will tell", says Mattias Olsson. הכל לקוח מפה: http://www.anglagard.net/history.htm

Yudokolis

New member
ולמי שכבר מכיר את הלהקה

יש באתר גרסת דמו של Jordok, קטע הפתיחה של Hybris. למי שמכיר אותו כדאי לשמוע על מנת לראות כיצד הקטע התפתח. בהתחשב בכך שאנגלאגארד להקה כה מדהימה, דיי הופתעתי מכמה שהגרסה הראשונית הזו לא משהו. מאוד לא מהודקת, מאוד לא זורמת, מאוד איטית וקצת שמאלצית לפרקים. ובכל זאת, מעניין. אגב פולק - הצד הישראלי: באלבום "קצת אחרת" של שלמה גרוניך, שם טוב לוי ושלמה יידוב יש קטע של גרוניך בשם Spring, שנשמע כאילו נכתב בהשפעת Gryphon הנפלאים. אך זהו פולק של עם אחר. התרגום העברי האמיתי לפולק רוק נמצא בקטע "דבקה" של ששת, אחד הדברים הנפלאים ביותר שיצאו ממדינתנו הקטנה.

Kodak997

New member
תודה לכם

אחלה קטע הג´רונדלוק הזה! אין מצב למצוא מהדברים שאמרת בקאזה הא?

Kodak997

New member
תודה, ובעניין ג´נטל ג´איינט ../images/Emo26.gif

אנא תן אלבום יפה ומייצג שלהם שאני אוכל להתרשם....

RamiSun

New member
בעצם הייתי מציע לך גם לבדוק

את 2 האלבומים הראשוני ם של יס Time And A Word והראשון שלהם שאיני זוכר את שמו, ולהקה שנקראת kansas לא ממש אותו דבר אבל במגרש....

למה לא close to the edge?

או Fragile הראשונים לא שמעתי ממש, אבל הבנתי שהם פחות מוצלחים ולא מגובשים כמו הנ"ל.

RamiSun

New member
משום שנראה לי שהראשונים

יותר קרובים ל-Songs From The wood מ- Close To The Edge וזה מה שהשואל מלמעלה ביקש. ברור שמבחינה של עדיפות האלבומים שהזכרת + טופוגרפיק ורילייר הרבה לפני ברשימה.....

begone

New member
לטעמי, שני הגדולים הם:

Octopus נמכר בכמה וכמה חנויות בישראל. פריט חובה. Free Hand יותר קשה להשגה, אבל מושלם... ואם אתה עמוק בעניין אז: The Power and the Glory בהחלט שווה את הכסף.

zambush

New member
אוהו, עוד אחד שנתפס! ../images/Emo73.gif

ברוך הבא לפורום, באיחור קל. אי אפשר להסביר מה תופס אנשים לאהוב את jethro tull, זה משהו לא מהעולם הזה. "שירים מהיער" הוא האלבום הראשון שלהם שנמצא ברשותי, והוא אף פעם לא משעמם. לגבי "סתום כבלטה", אחרי מספר מה של שמיעות, הוא מתחיל לשעמם ואף להרדים, במיוחד החלק השני. הוא בכלל לא אותו thick as a brick של השמיעה הראשונה, הבתולית, הטהורה. מ- passion play לא התלהבתי יותר מידי, אולי כי לא התרגלתי אליו, או שאולי אני פשוט מעדיף את minstrel in the gallery. לגבי "סוסים כבדים", אלבום טוב, מזכיר את "שירים מהיער", אם כי נופל ממנו מעט. בכל זאת שווה קניה.

למעלה