שלום לכל הנכבדים\ת

שלום לכל הנכבדים\ת

אני שמחה לראות שיש פורום כזה .אני בת להורים ממוגדור אשמח להכיר פה אנשים משם ובכלל. ועוד רוצה לשתף אתכם בהצגה מרוקאית שעולה לבימות בארץ בשם "לערבג'" הצגה מצחיקה עד דמעות מומלצת, אשמח לבקר פה שוב .

הודפי

New member
ערב טוב וברוכה הבאה לילות משי בלבן.

שתפי אותנו באמת בהצגה המצחיקה. אבל גם תסבירי לנו מה זה "לערבג"? זה נשמע מעניין!

הודפי תודה על קבלת הפנים

עלילות ההצגה לערבגי' היא כך.משפחה עשירה שלהם שניילדים בן ובת האמא חורגת צעירה האבא ממכובדי העיר מארח בביתו רב חדש שהגיע לעיר.הוא רוצה לשדך לו את ביתו אבל הרב מעוניין באישה העלילה הולכת ומסתבכת שברקע יש עוזרת בית מפולפלת שמבינה את כוונות הרב שהם לא בדיוק כשרות,זה פחות או יותר עם פיתגמים עתיקים הרבה עקיצות וצחוק מהנה מאוד. אחד הפתגמים - לחלאק פלקבינה מתישמש לריחה ועוד מפלפולי מרוקו אז לכולם המשך יום מקסים ומוצלח

הודפי

New member
תודה רבה לך. אכן פתגם נחמד.

אם תזכרי בעוד פתגמים, בין אם זה מההצגה ובין אם זה מידע אישי, נשמח מאוד אם תכתבי אותם כאן. אעקוב בעניין אחר הופעה אפשרית של ההצגה במקום מגורי. מה שסיפרת נשמע מעניין. בינתיים שיהיה לך ערב מהנה.

שרונהה

New member
שלום ללילות משי לבן וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

תודה על השיתוף. אם יש לך איזה מידע על הופעת הצגה זו באיזור חיפה, אודה לך אם תכתבי כאן.

הודפי

New member
אני מודה לך שרונהה על התיקון במילה "עראבג'י"

ודאי שזה עכשיו יותר ברור. אם כי המילה "עראבג'י" כפי שהיכרתיה אני, פירושה "קשקשן" (מקשקש).כמו "כארוואד" כשם נרדף. מנגד, השם רמאי תרגמתיו תמיד כ-" ר'אשאש" GHACHACH .

שרונהה

New member
האמת היא שאני לא בדיוק מכירה את המילה הזו

הסתכלתי באתר שהבאתי למעלה בקישור, ושם כתובה המילה "לערבג'י" עם הפירוש "רמאי" ופשוט העתקתי משם

hanita m

New member
שרונה יקירתי

נדמה לי שהפירוש הנכון למילה עראבג'י, הוא מן "נצלן - רמאי". מישהו יודע איך אומרים "ממורמר" במרוקאית? אשמח לדעת. שלך עליזה

wan

New member
ברוכה הבאה לילות משי לבנים../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה לבית המרוקאי .... היה פה פעם שרשור על פירוש המילה אלערבג'י, נדמה לי שפילו העלה. והיו פירושים שונים . אני תמיד חשבתי שאלערבג'י זה פושע קטן ולא מזיק...מה שנקרא פושטק בסלנג... אך זכור ל ישהיו הסברים נוספים.. בכל אופן עצם השם כבר מצחיק...מעניין מה מעולל הערבג'י הזה בהצגה...
ממליצה לך לטייל פה בפורום ולקרוא ממה שהחברים העלו במשך השנים. ותמיד שמחים לדם חדש שמצטרף אלינו....
ברוכה הבאה. ויום מוצלח לכולם.

הודפי

New member
בוקר טוב WAN. תוכלי בבקשה להביא קישור...

בנושא המילה "לערבג'י"? מסקרן אותי פשוט. מא תעדאס אל-מסוואבה.

wan

New member
בשמחה הודפי אביא אם אמצא

לפעמים קשה למנצוא לפי מילת מפתח בחיפוש החדש הזה...מאז שהחיפוש השתנה ..הרבה יותר קשה למצוא... נדמה לי שזה היה בתקופה שרק הצטרפת..ואפילו זכור ל י פירוש שנתת...אך אל תשאל מה..כי הזכרון כבר לא מי יודע מה....
אנסה לחפש. אם אמצא אשמח להעלות... פילו אתה זוכר שרשור כזה? ותזהר מהפילו החטאף הזה...
הוא בטוח לא רואה את ההודעה כרגע.. אך אם לא תזדרז...ספרים לא תקנה היום...כי הוא כבר על המשר והמשמרת.... אביאדקום שבוע הספר העברי ..איזה כייף לשוטט בין דוכנ יהספרים. בלי קשר..ובלי לדעת ששבוע הספר מתחיל..איזה צירוף מקרים...שלחת יהיום חבליה עם ספרים לנכדתי המתוקה...שכבר מדפדפת במרץ בספרי בד מיוחדים שאנ י רוכשת עבורה כאן. באנגלית...אמא שלה מתעקשת שהיא צריכה כבר לקרוא באנגלית....
אז גם לי היה שבוע ספר קטן..בשוטטי לחפש ספרים עבורה. רק שאת שלה אפשר לכבס גם...
של פילו בטוח מדיפים ריחות רעננים של משקאות ירוקים אניסיים....
(האני תא נתגייאר מהאד פילו די ענדו אספקה שוטפת די האדק אל חדאר...9 אביאדו....ובאכי תא יבכי....
יום טוב לכם. ותהנו בשבוע הספר.

הודפי

New member
אמרי מעתה "פילו לאכדר" (הירוק)../images/Emo115.gif ../images/Emo63.gif

WAN כא תחסיהאלו ב"תחי-תחי" (יודעת מה זה ?) באס הווא מבלי בלקטירה? אין כמוך! אין!

למעלה