שלום לכל המתוקים..

hkeren

New member
שלום לכל המתוקים..

היי. ראשית אני חדשה בפורום שלכם.. שנית - כל הכבוד על הפורום הנהדר והפורה -תורם לי ידע רב בנושא.. אני נשואה למתוק.. רציתי לדעת האם ביטוח לאומי מכיר בסוכרתיים כנכים, והם זכאים לקבל קיצבת נכות מביטוח לאומי? או אחוזי נכות? בן זוגי אינו מצליח למצוא מקום עבודה עקב הסכרת וזה מכניס אותנו לבעיה כלכלית רצינית. האם יש כאן מישהו שמקבל קיצבה מביטוח לאומי? אשמח לתשובותיכם

יש הכרה של ביטוח לאומי

אבל נמוכה שעוזרת בעיקר בלימודים. נדמה לי 20% על סוכרת ללא סיבוכים ומעט יותר ככל שיש יותר סיבוכים חו"ח -לא חושבת שזה נותן קצבה קבועה. בכל מקרה אנני מבינה למה בן זוגך צריך לומר במקום העבודה שהוא סוכרתי. זה לא חלק מכישורי העבודה שלו ולא עינינו של המעסיק.

hkeren

New member
בכל מקום עבודה..

ובכל ראיון עבודה שואלים את המועמד לגבי מחלות (כרוניות).. אפילו כשממלאים טופס בחברות כ"א לגבי הצעת עבודה. מה אתם עושים כשאתם מגיעים לראין עבודה ונשאלים לגבי בריאותכם? לא מדווחים על הסכרת? האם עליו פשוט לא לומר את האמת בקשר לבריאותו?

מדלגים על השאלה

זה לא חוקי לשאול שאלות כאלה כמו גם מס' ילדים או תכנון הריון או פרופיל צבאי זה פשוט לא חוקי לשאול כאלה שאלות. ואם את לא ממלא - מנסיון- אף אחד לא שואל כלום, כי פשוט אסור להם.

hkeren

New member
../images/Emo26.gifאז תרשי לי לחדש לך..

כשאני חיפשתי עבודה ביחד עם בעלי עברנו בין המון חברות כוח אדם שביקשו מאיתנו ראשית למלא שאלון של פרטים אישיים, ובטופס הזה הם שואלים לגבי מצב בריאות. אח"כ מגיעים עם הטופס הזה לרכזת כ"א, היא מעיינת בו ואם היא רואה שלא ענית על שאלה מסויימת היא שואלת אותה ומציינת את התשובה על גבי הטופס. אז נכון וברור שבעלי לא ציין בקורות חיים שלו שהוא סוכרתי, אבל כמעט בכל חברות כח אדם מבקשים לדעת מצב בריאותי, כמו כן גם מצב משפחתי. אז מה עושים (במצב שהתעלמנו מהשאלה בשאלון) כששואלים לגבי מצב הבריאות? לשקר או לומר אמת ?

../images/Emo41.gifהפנתי את השאלה לפורום דיני עבודה

נראה מה יהיה להם לענות - בכל מקרה, זו בוודאי תהיה תשובה יותר מוסמכת משלי.

אורלי6

New member
מנסיון, סכרת לא צריכה להיות בעיה

כמו ששושן אומרת, לדלג על השאלה, ובשיחה כששואלים למה לא ענית, התשובה צריכה להיות חד משמעית. אני אדם בריא עם סכרת, הסכרת אינה קשורה ליכולתי לבצע את העבודה, והיא אינה חלק מההכשרה והכישורים שלי. הבדיקות הרפואיות נעשות בדרך כלל לאחר הקבלה לעבודה, וכמובן שאין טעם להסתיר את עובדת הסכרת, כמו שלא מסתירים מחלות אחרות. בהצלחה לכולם

ygalg1

New member
לא בהכרח נכון, יש ויש

למשל במשרד המשפטים כשנכנסתי לעבודה הייתי צריך לעבור בדיקות במכון מור בשמם ולוותר על חסיון רפואי. מה שבעצם בוחן את המשך העסקתי אצלם. כמובן זה היה לפני 7 שנים אולי היום אחרת. במקום עבודתי שוותיק בה אני 7 שנים ומעלה אחרי חצי שנה של וותק הייתי כבר זכאי לבקש שיעשו לי ביטוח מנהלים בנוסף ביטוח ריסק הייתי חייב למלאות שאלון בנוגע למצב בריאותי. למזלי הטוב והרע המחלה אצלי באה מאוחר יותר לכן אני בערך מסודר. באחת הכתבות ב YNET (אם זכרוני לא מטעה לגבי סוג העיתון) אשה שהתאלמנה ותבעה את כספי הביטוח של בעלה המנוח לא זכתה במשפט מכיוון שהיה חולה סוכרת והעדיפו לא לציין אף על פי שנדרשו בחוזה. אם המחלה אצלו התפרצה אחרי חתימת החוזה בוודאי הייתה זכאית איך הוא חתם על חוזה בעודנו חולה במחלה והעדיף לא לציין. אנו הסוכרתים מקבלים שירות כמו מילואימניקים, פשוט זיפת לגבי "איל" מישהו אמר בעבודה כשיש תפקיד מנכ"ל בעמותה, זו כבר לא עמותה. אני חש שהאיגוד זה מצא בנו פוטנציאל לייצור כספי. הסמל שגורם לנו לשלם מחיר כפול ממחיר המוצר הרגיל, למה? לא מספיק נענשנו? אני מצאתי לחמים של "לחם חן" יכול להחליף את הלחמים עם הסמל האיגוד ועוד שהנו פחות יקר ומחזיק יותר זמן.

ygalg1

New member
שכחתי לציין...

שהמנוח נפטר מסוכרת ואני חושב שזה לא בYNET כפי שציינתי זה חייב להיות באחת האתרים בנוגע לנושא המשפט וסוכרת כשחפשתי בנוגע לזכויות המשפטיות

TheYoYoMaN

New member
מה ? מי ? איפה ?

איך מבררים בנושא ביטוח לאומי וסוכרתיים ? מה זה אומר 20% בלימודים ? 20% הנחה על שכר לימוד ? 20% יותר בציון באופן אוטומטי ?

hkeren

New member
../images/Emo127.gifאיזה יופי של רעיון

לשאול את המבינים בעניין (פורום דיני עבודה) אני ממש מודה לך על ההתייחסות והטיפול בנושא. מה שכן חבל שלא פניתי אליכם קודם....

למעלה