שלום לכל המכובדים.

שלום לכל המכובדים.

יש לי שאלה תאורטית. אודה לכם על התשובה כי זו פשוט התערבות אם איזה חבר שחושב שהוא מבין הכל.:) :) :) :) נגיד ואני מרויח כסף מעבודה צדדית שאני עושה. האם יש אפשרות שחבר ,דוד,או מישהו קרוב אליי,שנחשב לעצמאי -יוציא חשבונית עבור אותה העבודה. הצ´ק יירשם כמובן כנגד החשבונית שהוא ירשום,וכמובן לפקודתו בלבד. ולאחר מכן,הכסף יועבר אליי במזומן. חשוב לציין,שאותו בנאדם שיוציא עבורי את החשבונית ישלם מע"מ על אותה עבודה,(כי הוא הרי מוציא חשבונית) הוא כמובן יוציא תלוש על אותה עבודה,משלם ביטוח לאומי וכל מה שיוצא מזה. כמובן,שאותו אחד מפסיד כי הוא משלם כאילו עבורי את המע"מ ואת הביטוח הלאומי--אבל זה כבר עניין שלו. האם זה חוקי? ההתערבות בעיצומה.

PINIZ

New member
לרועי

זוהי בדיוק השיטה שבה נוקטות חברות הנותנות שרותים לעצמאים המעדיפים מכל מיני סיבות להיות רשומים כשכירים. כך שלכאורה אין בכך עבירה על החוק. אולם ברור כי אם יווצר צורך לשילטונות המס יוכלו ליטעון כי מדובר בעיסקה הנופלת בגדר סעיף 86 לפקודה ולפעול כאילו אתה עצמאי.

ומה זה אומר "ולפעול כאילו אני עצמאי

איך זה בא לידי ביטוי? אמרת שזה לא בניגוד לחוק.אז מה הכוונה שהם יוכלו לטעון כי מדובר בעיסקה הנופלת בגדר סעיף 86 לפקודה,ולפעול כאילו אני עצמאי. שזה אומר? תודה על התייחסותך

PINIZ

New member
לרועי

1. מאחר והינך עצמאי למעשה, אזי אם פקיד השומה יווכח כי בכך הינך מנסה לחסוך מס, רשאי הוא להפעיל את סעיף 86 לפקודה ולשום אותך כעצמאי. פקיד השומה לא ממהר לעשות שימוש בסעיף זה אך יכול.

למעלה