שלום לכל המאמנים

or25950

New member
שלום לכל המאמנים

אני מתכנתת במקצועי. עזבתי מקום עבודה נוח מבחינת תנאים ויחסים בנאישיים אחרי 10 שנות עבודה כי הרגשתי תקועה ומשועממת. אני לא מצליחה למצוא עבודה במקצוע גם בגלל גילי המופלג (עברתי את החמישים) אבל לא רק. אין לי רעיון מה אני יכולה לעשות חוץ ממה שעשיתי בשנים האחרונות. האם אימון אישי יכול לעזור לי לבחור מקצוע או לחלופין למצא עבודה במקצוע שלי? אם יש משהו ספציפי, אני צפונית (איזור חיפה)

ordanco

New member
שלום

שלום, משום מה נראה לי ששאלת שאלה שצפית כבר את התשובה החיובית. האם למעשה את שואלת מי מהמאמנים הוא צפוני? או שיש שאלה נוספת? אורן

איך אימון עוזר לחפש עבודה? או להחליף מקצוע?

שלום לך
זו שאלה שנשאלתי מספר פעמים בימים האחרונים. אימון יכול לעזור לבחור ולעבור לתחום חדש בכמה דרכים:
לעזור להבהיר מחשבות ורצונות
להבהיר, וגם לעזור להתגבר, על חששות ופחדים (זה יכול לעזור לגלות מה את רוצה - אם היה פחד שהסתיר את הרצון)
להתגבר על דברים אחרים שאולי עוצרים אותך מלממש את החלום שלך, כמו לעזור לפתח יכולות שלא פיתחת עד היום (כמו יכולת שווק) ולגבי מציאת עבודה, גם פה אימון בד"כ יכול לעזור. אמנם האימון לא משנה את המצב בשוק. אבל הוא יכול בכל זאת לתת יתרון על פני מועמדים אחרים, בכמה דרכים:
לחזק את הבטחון העצמי
להתגבר על מכשולים ספציפיים בראיונות, שאת אפילו אולי אינך מודעת אליהם (סתם זורקת בלי שום קשר אלייך: התנשאות? חוסר בטחון? לשדר שהעבודה קטנה עלייך? גדולה עלייך? לשדר שאת לא באמת רוצה אותה? רוצה אותה מדי?) - בד"כ המאמן יכול להבחין בכך די בקלות, ונשאר למצוא את הדרך האחרת שלך בתקשורת.
לברר לעצמך איזו עבודה בדיוק את רוצה, גם זה יכול לעזור. אשה שהשתתפה בסדנה שיתפה אותי שהיא הלכה לשיחה מאוד מלחיצה, כמו ראיון עבודה. היא היתה מאוד לחוצה מהראיון ותרגלה טכניקה שיכולה מאוד להרגיע ולחזק - "התמקדות" - שלוש פעמים בשבוע שקדם לראיון (היא תרגלה עם חבריה מהקבוצה). היא הגיעה אמנם לחוצה, אבל הרבה פחות, ולא מוצפת מהלחץ. השיחה היתה מעולה והיא השיגה את מה שהיא רצתה. הנקודה שהרבה פעמים בעייתית במצב הזה היא התשלום. שמי שמחפש עבודה, פעמים רבות מתקשה לשלם עבור אימון. כאן אפשר להעזר במאמן מתחיל או בעבודה קבוצתית שהיא בעיקרון יקרה פחות. בהצלחה

ממוריה ברגמן מאמנת אישית בחיפה

שלום לך, אימון אישי בהחלט יכול לעזור לך, ייתכן שאפילו יספיקו רק 2-3 פגישות על מנת לבנות לך תכנית פעולה שתתאים למטרתך. לפי דברייך עוד לא ברור לי אם את מעוניינת לעזוב לגמרי את התחום או רק להחליף מקום עבודה . התשובה תקל עלייך בבחירת דרך הפעולה שתרצי לנקוט. כמו כן, הייתי בודקת מה את מחפשת ממקום עבודה - מה הם הקריטריונים עבורך למקום עבודה טוב (מעבר לשכר ולשעות - מה את מחפשת - חברים, איוורור מהבית, עניין וכו') הנקודות האלו יעזרו לך להתחיל. יום נעים מוריה

מסיגל לזרוביץ מאמנת אישית מחיפה

שלום רב, אני מאמינה שאימון אישי כול לעזור לך למצוא את הכיוון/תחום העבודה, המישרה שמתאימה לך וגם לקבל כלי משמעותי להבנת הרגשת התקיעות שלך. כל אלו יאפשרו לך למצוא את הסיפוק, ההנאה וההגשמה בחייך. תקופה ללא תעסוקה יכולה לעורר רגשות של אי ודאות, דאגה וחוסר בטחון. "בגילך המופלג" יש לך נסיון וידע רב שמעסיקים מסוימים מאוד יעריכו. בעזרת מאמן/ת תוכלי לגלות איזו עבודה מתאימה לך ולבנות תכנית איך את מוצאת עבודה. כלומר, לאחר שתתמקדי, יתבהרו רצונותייך ותהיה בפנייך מטרה תוכלי להתחיל לחפש ולמצוא עבודה. בהתאם למטרה זו תעדכני את קורות חייך. במידה ואת שולחת קורות חיים ולא מזמינים אותך לראיון, כדאי לבדוק את הניסוח, אולי ניתן לשדרגם כך שתוכלי לשווק את עצמך בצורה האופטימלית ? במידה ומזמינים אותך לראיון אך אינך מתקבלת לעבודה, חשוב מאוד לבחון את הדרך בה את מביאה את עצמך בראיון, יש אפשרויות שונות לכך שאינך מצליחה בהם ולכולן יש פתרון ומתן מענה הולם. שינויים דורשים מאיתנו דרך ותהליך של בחינת שיקולים ובהתאם קבלת החלטות. חשוב שתבחני מה הפריע לך במקום העבודה, מהם הערכים המרכזיים שלך שנפגעו בו ולכן לא היה לך טוב שם. האם ייתכן ומתאים עבורך התחום של התיכנות ורק נדרש לשנות בו משהו ? אני מציעה שתרשמי את הכל, תבחני את הדברים החשובים ביותר עבורך במקום העבודה וסדרי העדיפויות שלך. התייעצי עם אנשים שמכירים אותך היטב ואת סומכת על דעתם ושירצו בטובתך, אולי יתנו לך זוויות מחשבה נוספות. אני מאמינה שאם תוכלי לתאר לעצמך לפרטים את העיסוק האופטימלי שיתן לך תחושת סיפוק, ענין והנאה תוכלי לקבל את התובנות הדרושות לך לשינוי. אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה ולעזור מאחלת לך המון בהצלחה :) סיגל לזרוביץ, מאמנת אישית לשינוי והתפתחות, מתמחה במציאת קריירה וייעוד טל: 0523-757966 8376461 – 04 [email protected] "אם תגביל את הבחירות שלך רק למה שנראה לך כאפשרי או הגיוני, כל מה שנשאר זו התפשרות" רוברט פריץ

שאלה מעולה - אבל האם זאת השאלה האמיתית שלך?

שלום יקירתי, כבר אמרו לך כמה טוב לקחת אימון למציאת עבודה והשינוי בקריירה. אני רוצה להציע משהו אחר - תפסיקי הכל. עצרת עבודה כי הרגשת תקועה ועכשיו את קמה ואצה רצה לכיוון עבודה אחרת. אולי זה הזמן לעשות לרגע אחד הפסקה מהכל. לעצור את הרכבת. גם ככה ירדת לרגע בתחנה, במקום לעלות על הרכבת הבאה, בואי נעצור ונראה לאן הגענו. אם נראה לאן הגענו, לאן רצינו להגיע ולאן אנחנו רוצים להגיע, נוכל לבחור על איזו רכבת לעלות. אני מציע לך לעבור אימון ויש מאמנים נפלאים בחיפה. אבל לא בשביל למצוא עכשיו מקצוע כזה או אחר. אלא בשביל לעשות לעצמך עצירה בתחנה, להסתכל על הנוף ולהחליט לאיזו רכבת עולים. אולי תקבלי הבנות חדשות שלא חשבת עליהן בכלל אבל תמיד רצית והביאו אותך להרגיש תקועה. אשמח לשמוע ממך ואיך התקדמת.

or25950

New member
רעיון נפלא

רק שאני צריכה למצוא משהו שיפרנס אותי. מקצוע אני מחפשת לא בגלל שנמאס לי מהמקצוע שלי אלא בגלל שהמעסיקים מחפשים משהו קצת יותר צעיר ממני והרבה יותר מנוסה ממני.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
את צודקת

רק שמהניסיון שלי בעבודה עם אנשים בהחלפת עיסוק, קשה מאוד להיות פנויים לחשיבה כאשר יש לחץ כלכלי. לכן יתכן ויקל עלייך אם תראי את המשימה בשני שלבים - הראשון יהיה מציאת עבודה זמנית ואפילו לא מקצועית לתקופת הביניים השני יהיה חשיבה מעמיקה יותר מה ניתן לעשות - מה מעניין אותך, במה הכישורים שצברת יכולים לקדם אותך וכו'. בדרך כלל זה תהליך שלוקח מספר שבועות, גם בסיוע אימון. וכמובן כן למצוא מאמן שיסייע לך, גם סטאז'ר יכול לעזור אם קשה לך לממן מאמן מנוסה יותר. המקום שבדרך כלל נתקעים בו הוא ראיה צרה - זה לא יקחו אותי, זה אני לא מתאימה, בזה אין פרנסה וכו'. צריך לאוורר את החשיבה ולהתבונן מחדש בכל האפשרויות. בדרך כלל עולה משהו שהוא בין לבין - אפשרות שלא נראתה קודם. לפעמים צריך גם אורך נשימה כלכלי כדי לקדם כיוון חדש - למשל עיסוק כעצמאית בדרך כלל לוקח לו זמן להיבנות, אבל זה לא אומר שהוא לא ישתלם ויהיה הדבר הנכון בסופו של דבר.

למעלה