שלום לכל החשמלאים....

usa1980

New member
שלום לכל החשמלאים....

והאלקטרוניים יש לי שאלה : אני הנדסאי אלקטרוניקה - מכשור ובקרה חייל משוחרר היום כדי לעסוק במקצוע (חשמל ,אלקטרוניקה) בכל מקום דורשים ניסיון רב שברור שאין לי מסיבות ברורות (רק עכשיו השתחררתי) אז השאלה איך אני אמור ליצור את הניסיון אם מלכתחילה פוסלים אותי ורבים אחרים כמוני (אני לא לבד)... כי אם אין איזה קומבינה מישהו שיכניס אותך וילמד אותך אין סיכוי להכנס ולצבור את הניסון הדרוש כיום... מה צריך לעשות?

מי שיש לו קשרים טובים....

לא צריך פרוטקציה, ובקיצור, כל מי שאתה שנפגש איתו החל מרגע זה, אתה אומר לו שאתה מחפש עבודה כהנדסאי אלקטרוניקה,שווק את עצמך!! אתה פותח דפי זהב במדורים הרלונטיים, מתקשר לחברות ומפעלים מציג את עצמך בצורה מכובדת ומבקש לדבר עם האחראי על כח אדם. תמיד, אבל תמיד, תדבר בנימוס ובקצרה. דוגמא?? בבקשה. אתה-שלום, מדבר רמי גולדברג מגבעתיים. הם-שלום. אתה-השתחררתי לפני כחודש מהצבא(זה תמיד עושה רושם טוב),אני הנדסאי אלקטרוניקה ומחפש עבודה במקצוע. הם-כן??? אתה-האם אפשר בבקשה לדבר עם האחראי על כ"א?? הם-השאר שם וטלפון ונחזור אליך. אתה-רמי גולדברג טל.נייד 050-1234567 טל.בבית 03-1122334,תודה לכם, עם מי דיברתי בבקשה? הם-עם רונית. אתה-תודה רונית,להתראות. אחרי יומיים, אתה מתקשר שוב לברר וזהו!!!אל תהיה נודניק,זה לא יעזור. אחרי כ-100 טלפונים כאלו, תחזור לכאן ונחשוב הלאה מה לעשות.

רז חשמל

New member
סיפור אישי

ישנן שתי גישות שונות לגבי גיוס כח אדם חדש, הראשונה אומרת לגיים אנשים בעלי נסיון אשר את ה"בית ספר" שלהם עשו ע"ח מעסיק אחר. והשניה, גיוס של כח אדם צעיר עם ראש פתוח שביתר קלות אתה מלמד אותו את השגעונות שלך. אני כמעסיק מעדיף את הגישה השניה וזאת מנסיון בגיוס כח אדם לחברה שלי. והנה הסיפור האישי שלי : כאשר אני סיימתי ללמוד (לפני יותר מיומיים) וכמו כולם הייתי רעב לעבודה ועני בנסיון, טלפנתי לחברה שהיתה עבורי האדיאל באותה תקופה - ניסקו, והצעתי את עצמי לעבודה שם. כאשר נענתי בשלילה בדבר משרות פנויות אמרתי שזאת תהיי טעות מסחרית שלהם לא להיפגש איתי וכך לפחות לדעת מה הם מפסידים. תוך יום רואיינתי בחברה ושבוע לאחר מכן התחלתי לעבוד שם ובעצם עבדתי שם עד שיצאתי לדרך עצמאית בחברה משלי. אגב שבועיים לפני כן עשיתי דבר דומה החברה מתחרה וגם שם רואיינתי, התקבלתי לעבודה אך אני בחרתי בניסקו. לסיכום, אל תתיאש, כל בעל נסיון לא נולד עם זה ואיך שתציג את עצמך כך תיראה. וכמובן, כמו כמעט כל דבר בחיים - הכל עניין של שיווק. בהצלחה !

למעלה