שלום לכל החולמים!

JustRain

New member
שלום לכל החולמים!

שמי נגה ואני בת חמש עשרה. לפני כחצי שנה התחלתי להתעניין בחלומות הצלולים (האתר שנמצא אצלכם בטאגליינס תחת הכותרת "האתר של אלון" הביא את מודעותי לנושא) אבל לא הצלחתי, והפסקתי את הניסיונות בעקבות שיחה עם מישהי. לטענתה, התודעה זקוקה להסתובבות חופשיה ללא מגבלות פעם ביום לפחות. היא אומרת שבמסגרת מחקר מסויים העירו אנשים בכל פעם שזיהו כי הם בפתח חלום. כעבור מספר לילות כאלו הנבדקים יצאו מדעתם. בעקבות הדברים האלו הפסקתי לנסות את החלומות הצלולים, למרות שהתשוקה לכל האפשרויות האלו עדיין פיעמה בי, ניסיתי להתעלם ממנה. יש המון דברים שהייתי רוצה לעשות - אבל אני חוששת שאזיק למוח שלי ולעצמי על ידי כך. היום קראתי שוב את כל האתר ההוא ואני כל כך רוצה לנסות. האם זה מזיק, לדעתכם? האם כאשר משתמשים בשיטה כל החלומות צלולים, או שאתם עדיין חולמים חלומות רגילים? לפי פרויד, כל אדם מחולק לשלושה חלקים - אני, אני עליון וסתם. הסתם הוא התשוקות שנחשבות לא-לגיטימיות, כמו משיכות מיניות לקרובי משפחה או הומוסקסואליות. מאחר וה'אני העליון' מתפקד כמסננת, הסתם מחדיר את התכנים דרך שינה, בחלומות, בשינוי צורה (פרטים בספר המרתק "המסתורין של שלגיה וסינדרלה: מסע פרוידיאני אל נבכיהן של אגדות החלום" מאת אורי זילברשייד. הספר אמנם מדבר על אגדות אך מציג תיאוריה לפיה אגדות מסויימות מקורן בחלומות ותכניהן האמיתיים הם שאיפה לגילוי עריות - מומלץ ומרתק לכל מי שמתעניין בחלומות ואגדות). מי שיודע על העניין, האם לדעתכם החלומות הצלולים לא מאפשרים ל'סתם' לבטא את עצמו (לא נשמע לי כדבר חיובי במיוחד, למרות שהוא מבטא דברים שנחשבים ללא-לגיטימיים) או שהתכנים האלו עולים גם בחלומות צלולים? ולסיום, עוד שתי שאלות קטנות: האם יש לרשום ביומן החלומות גם את החלומות הצלולים? האם ניתן לבקר במקומות מתוך ספרים? לדוגמה, לבקר בטירת 'הוגוורטס' מספרי הארי פוטר. המקום נשמע פשוט מדהים, עם המדרגות שמחליפות מקום, הדיוקנאות המדברים, המעברים הסודיים, שבע הקומות וכל המגדלים. האם זה אפשרי? האם ניתן לצפות "מבפנים" בסצנות מתוך הספר, באופן בו אני מדמיינת אותן? האם ניתן לשוחח עם דמויות מהספר? ואם כן - האם הן ישמרו על האופי שלהן מהספר או יתנהגו כראות עיניהן? האם אוכל להכניס את עצמי לתוך העלילה? תודה רבה מראש, נגה.

Roy1232

New member
כמה שאפשר להגיד בנושא...

אני אנסה לתמצת כמה שאפשר: חלומות צלולים, לא משנה איך יסובבו את זה, לא יכולים לגרום לנזק נפשי / מוחי או לבלבול בין חלום ומציאות כשאת במציאות. לגבי המנוחה של התודעה, את ישנה בערך 7-8 שעות בלילה, ומתוכן, אם יהיה לך ממש מזל, תנצלי שעה לכל היותר בחלימה צלולה. זה ממש לא גורם לעייפות או לחוסר כלשהו. הסתם שאת מדברת עליו הוא כנראה התת מודע, וכן, יש לו ביטוי בחלום הצלול. את יכולה לתקשר עם התת מודע, לברר דברים שמציקים לך או סתם להיזכר בדברים שאין סיכוי שהיית זוכרת במודע (כמו איפה שמת את המפתחות לפני חודשיים). אבל זה לא רק זה - השליטה שלך בחלום גוררת מצב שבו את יכולה לעשות כמעט כל דבר - אבל במספר רמות של שליטה. פבל (bluescale) המנהל כאן הביא הסבר מפורט יותר לגבי רמות שליטה ובכלל לגבי חצלולים באתר שלו. את יכולה לבקר בכל מקום שהדמיון שלך לוקח אותך אליו, והוא יהיה מציאותי להפליא. שוב, את בוחרת מה לעשות, ולכן אם תבחרי להיכנס לעלילה זה יקרה.

Bluescale

New member
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo13.gif

תני לי להסיר כל ספק בבקשה: לכל בנאדם נורמאלי ובריא (מבחינה מוחית בעיקר בנושא של ספיחת סרוטונין ואי-שימוש בסמים אשר משפיעים עליו כמו THC) חלום צלול א-י-נ-ו מזיק בכל דרך שתהיה ואפילו מועיל. ה"סתם" שאת מדברת עליו הוא לא בדיוק נקרא כך אך לא מדובר בכינויים שאנחנו מדביקים לנושא עצמו אז: ע"פ פרויד, תת-המודע הינו הרצונות או הפחדים או החוויות הלא נעימות/החשוכות/האפלות אשר אנחנו דוחקים אותם ומנסים לשכוח מהם לגמרי. פרויד לא נשאר מספיק זמן כדי לחקור את זה. נכון, חלק ממה שהוא אומר זה נכון כי זה מרכיב חלק מהתת-מודע ואכן זה הגיוני וזה גם קיים שם אבל תת-המודע מכליל בתוכו זיכרונות ארוכי טווח אשר נדחקו (ולא מרצון) לאיזור האפור בגלל שיכחה. חלום מורכב משליפה ספוראדית לחלוטין מזיכרון ארוך/קצר/תת מודע ולכן לא ניתן לומר בוודאות ממה מורכב החלום מבחינת המקום בזיכרון אבל מכיוון שתת-מודע הוא כבערך 90% מפעילות המוח שלנו אז אני מניח שכולנו מבינים את המתמטיקה שלנו. בכל-אופן, חלום צלול הוא כן חלום, כלומר זה לא זהה כלל לניסוי (שאותו אני גם מכיר) מכיוון שהסטאטוס של האדם הוא חלימה ושינה ולא עירנות. הגוף שלך זקוק לבין 4.5 עד 6 שעות שינה ביום על מנת להירגע ובזמן הזה גם ישנם "מיני חלומות" (אלו בעצם חלומות בשלב NREM חלשים מאוד) וחלום צלול יהיה לך מקסימום אחד ליום בממוצע. (ואני מתכוון מקסימום) אני יכול להעיד לך שבזמנו כשהיה לי את כל הזמן שבעולם לפנות לטובת חקר חלומות צלולים, אני חוויתי כחלום צלול ביום ואני בריא לחלוטין ולא יצאה דעתי
מקווה שזה ענה על השאלות פבל.

JustRain

New member
תודה לשניכם :)

אני מרגישה הרבה יותר רגועה עכשיו לנסות ולהגיע לחלומות צלולים
ה'סתם' הוא סוג של תת-מודע אבל לא אישי של האדם אלא קולקטיבי של זכרון ילדות האנושות. שוב - לפרטים, הספר. אני מאד ממליצה. לסיום, אני רוצה להעלות חשש שמנקר בי: אני ארכנופובית מאד. הבנתי שאם אני אחשוב בחלום צלול על עכביש ענק - הוא עלול להופיע. ההלם והחרדה עשויים להרוג אותי (במלוא מובן המלה). אם אני אראה אקרומנטולה ואחוש לחלוטין במציאות... גם אם לא אמות, אני וודאי אסבול מהטראומה לעוד כמה שנים טובות. מה הסיכוי שזה יקרה? זה מטריד אותי מאד.

hugothehand

New member
ישנם סיכונים

שלום נגה מה שעמיתי טוענים הם נכונים אך לא במלואם. אני רוצה להבהיר שאת הדברים שאני מביא כאן (ובהחלט לא לראשונה) הם על סמך ניסיוני האישי וחוויותי הצלולות. אני מחצלל כל חיי. נולדתי ככה - סוג של דפיקות. אם כי התוודעתי לכל עולם המושגים רק לפני שנים ספורות. מצד אחד אני סבור שעליך כן לרכוש את ה"מיומנות" הזו, כמו כל בנאדם אחר בעולם. זה משנה את אופן ההסתכלות בעולם שמסביבך, זה מפיח בו הרבה צבע אם להשתמש בלשון ציורית. אין ספק שלי זה נתן פרופורציה - למדתי לא להתלהב מהצלחות ולא לחרוד מכשלנות. אבל לפני שתיכנסי לעולם הזו, או לסטייט אוף מיינד הזה, מספר מילים נדיבות של אזהרה. יקיצות מדומות. חיים כפולים (במקרה הטוב), חיים מרובים (במקרה הרע). כפילויות (דה ז'ה וו). בלבול (שבנקל עלול להוביל לפרנויה). אפטיות כלפי עולם העירות. אני אפרט. החלומות שחוויתי טרם שנודעתי למושגים ולהגדרות היו מאוד נעימים. עולם שבו אין גבול החוצץ בין המחשבה לבין הקיום. כל רצוני שלט והתממש בסביבה ובתוכנהּ. לאחר שלמדתי את העגה המקצועית על כל שיטותיה (שאכן פועלות מצוין) החדות של החלומות הלכה והתגברה פלאים. התגברתי על הרבה מכשולים שניצבו בפני בעבר ושאבתי מכך סיפוק שאין כדוגמתו באף צורה באף מקום אחר. ואז התחיל הבלגן. במקום שאני אשלוט ואנווט את החלום, החלום התחיל למרוד, החלום שלט בי. אני סבור כי המח משחק איתי גם בשעות שבהן אני ער. כן, באיזשהי מידה ירדתי מהפסים. זה התחיל כשבדיקות מציאות מסוימות חדלו לתפקד עד האחרונה שבהן, זה המשיך ביקיצות מדומות חוזרות ונשנות (יקיצות לתוך חלום ללא מודעות אך צלול בצורה מדהימה), ולבסוף הביא אותי בלבול נוראי, פרנויה וספקנות לגבי כל רשמי החושים ולבסוף לאדישות גמורה לכל המתרחש סביבי. היו תקופות ארוכות שבהן לא הרשיתי לעצמי לישון למעלה מ4 שעות ביממה כדי להיות עייף, טרוד, ובעל שכחה גמורה מחלומות. גם זה לא עזר יותר מידי. מלבד החלומות הצלולים קוללתי גם בזיכרון יוצא דופן - עד היום אני זוכר שיחות עם אנשים איתם דיברתי בגיל 3, וגם חלומות מאותה תקופה. נחלצתי מהמצב דרך מניפולציה פשוטה (שאותה תכננתי במשך שנתיים בקירוב) שאותה לא אפרט כרגע. הרבה אנשים לא אוהבים אותי בפורום הזה כי אני מעלה סוגיות מאוד כואבות ואף מרחיק גולשים מהפורום. אך אין כוונתי כלל ועיקר. פשוט ישנם אספקטים של התחום שעלולים להשפיע לרעה - סוג של תופעות לוואי אם תרצי, או אולי תוצאה בלתי-נמנעת, מי יודע - שחשוב לדעת. אני מוצא לנכון שיחד עם "הוראות השימוש" יופיע גם הפן הזה של העניין. חשוב להכיר את "אחריות המשתמש". הייתי מציע לך להריץ חיפוש על שם המשתמש שלי בדפים אלו ולעיין על ההזהרות השונות שחילקתי בשנתיים האחרונות. ובכל אופן, אם תזדקקי להכוונה אישית ומנוסה אשמח להיות לך לעזר. לילה. הוגו

hugothehand

New member
לא

מטאל, התגעגעתי אליך, טוב לראות פנים מוכרות. אני מעריץ גדול של פיליפ ק. דיק אולם את הספר הזה לא קראתי. האם זה הסיפור שבו יש "מחולל-מציאות" - אותו אור ורוד שפיליפ טוען שהוא ראה בעבר?

MetalSinagouge

New member
../images/Emo13.gif

זה לא אותו ספר, אבל זה נכתב ברוח של VALIS, בשנת 77 אם אני לא טועה. זה די הזוי ופחות מד"ב מהשאר שלו וזה מדבר על סוכן סמים סמוי שסם בשם Death עושה לו באלאגנים במוח, יש אפילו תיאורים מספרי מדע על המוח והכל.

JustRain

New member
אני מבינה שזה רק אצלך כך, לא?

כלומר - זה אמנם מפחיד, אבל אני מבינה שבעיקר אתה סובל מכך. יתכן שזה קשור לכך שאתה עוסק בנושא מגיל כל כך צעיר? בעקבות מה שאמרת אני חושבת שאזהר ואשתדל שלא להשיג יותר מדי חלומות צלולים, אבל אנא פרט - האם אתה ממליץ לי שלא להיכנס לנושא, או רק להיזהר?

Bluescale

New member
אנא אל תעשה אינדוקציה

והכללה על ניסיון אישי והבט בהודעה שלי בריכוז. כמו שאמרתי, אנשים בריאים מבחינת תפקודו של המוח לא יתקלו בשום תופעות לוואי. ישנו הסבר פסיכיאטרי למצבך הקודם ואשמח לשוחח עמך לגבי הנושא בפורום אישי אם תחפוץ בכך. ומה שהצגת כן נכון והגיוני בהתניה הזו.

hugothehand

New member
כנראה שלא הייתי די ברור

אני דיברתי על עצמי. מתוך חוויותי האישיות. אף טרחתי לציין זאת בתחילת דברי. עם זאת, בין אם אדם שפוי ובין אם לא, אני סבור כי ישנן תופעות לוואי וכי ישנו "צד-אפל" בתחום החלימה הצלולה - זהו מכשיר רב עוצמה שעלולה להשתלט על המשתמש ולהפוך אותו לכלי. עם כל הרצון הטוב שלך לעזור לאנשים להגיע לחצלולים, עליך ועל יתר הגולשים בפורום להכיר גם את הפן הזה של העניין. בכבוד רב.

Bluescale

New member
איני שולל

אבל רק בהתניה הזו שציינתי שהיא הפן השלילי בנושא ע``פ התנאים הידועים בזאת. וכן אני מכיר את העניין הזה :)

למעלה