שלום לכל הזפלינים

גודייבה

New member
שלום לכל הזפלינים

לאחרונה הרחבתי ידיעותיי בנושא הרוק המתקדם- על פי הגדרה, לא זוכרת מהיכן, שקראתי, הרוק המתקדם הוא: שילוב של רוק עם כלים חשמליים+ כלים קלאסיים. ומבחינה תכנית: להקות הרוק המתקדם עוסקות בנושאים פציפסטיים של אהבה ושלום.... שאלתי היא: היכן לד זפלין עומדת לאור הגדרה זו? לפי ההגדרה היא אינה "רוק מתקדם" (וגם לאורך כל המאמר היא אינה מוזכרת).. אז אם כן- איך ניתן להגדיר את הלהקה? (לא שאני דוגלת בהגדרות, אך זה סתם מעניין)

jimorrison

New member
אני לא חושב שזפלין היא פרוגרסיב

אבל בהרבה ערבי פרוגרסיב שהייתי בהם הראו גם את זפלין... לפי דעתי הם לא קשורים לזה..אבל מה אכפת לי..

Gezunthait

New member
ההגדרה לא נכונה

רוק מתקדם הוא רוק ששואב הרבה מוטיבים ממוזיקה קלאסית לדוגמא, והנגינה והעיבודים שבו הרבה יותר מפותחים מברוק "רגיל". לעוד מידע על רוק מתקדם: http://mitkadem.homestead.com

גודייבה

New member
אם תקרא טוב...

תיווכח לדעת שזה בדיוק מה שרשמתי.... גם אני קראתי את זה מהאתר הנ"ל-אחלה אתר

בטריה

New member
זפלין נחשבו בתקופתם רוק כבד...

עכשיו הם נכנסים בקטגוריה של "רוק קלאסי" בעיקר..

"רוק קלאסי" זה לא ז'אנר...

זו הגדרה שמצביעה על מוזיקה שנעשתה בתקופה מסויימת (משנות ה-50 ועד שנות ה-70) ולא על סגנון. לד זפלין היו (והינם) רוק כבד. :)

Gezunthait

New member
רוק קלאסי זה לא בדיוק ז'אנר

אבל זה סוג של מוזיקה. כרגע בימים האלה רוק כבד זה משהו אחר ומה שאת\ה אומר\ת לא נכון. הז'אנרים כל הזמן נכנסים לתוקף שונה כשעוברות השנים. לד זפלין הם רוק קלאסי, הם כבר לא כבדים לאוזן החדשה, הם פשוט בלוז רוק כבד.

AeroTom

New member
רוק קלאסי אבל זה לא סגנון

כמו ש-עמית ציינה מקודם- זו הגדרה. זפלין יכולים להיחשב כ-רוק קלאסי. לא בתור סגנון המוזיקה שלהם, אלא בתור להקה. הם לא "מנגנים" רוק קלאסי. כי זה לא ז'אנר או סגנון, זו הגדרה. סגנון המוזיקה של הלהקה או הז'אנר הוא רוק כבד\רוק-בלוז.

AeroTom

New member
ורק לציין גם -

ש-רוק כבד של פעם ממש שונה מרוק כבד של היום... אבל זפלין היו נחשבים כ-Hard Rock בזמנם. כיום זה נראה פחות, כי הרוק הכבד של היום נשמע די שונה ממה שהיה נחשב ככה פעם. אבל הם עדיין נשארו בקטגוריית הרוק הכבד. עם המון רוק\בלוז גם כמובן. כיום, בגלל ההתפתחות והשינוי של הרוק הכבד, זפלין נחשבים יותר, או נשמעים יותר כרוק\בלוז. אך הבסיס שלהם ובזמן שהיו פעילים הם נחשבו לרוק כבד.

Gezunthait

New member
מעניין שאתה אומר את זה

אני בדיוק קורא על זה בספר מסוים על תרבות הרוק. לד זפלין שם מתוארים כ-Heavy Metal. מעניין מאוד שפעם לזה קראו הבי מטאל והיום הבי מטאל נחשב לזרם במטאל שבו יש להקות כמו Iron Maiden למשל. לד זפלין כרגע מבחינתי, כמו שאמרתי, הם בלוז רוק כבד. פעם הרוק הכבד היה מורכב מבלוז ורוק בניגוד לרוק המתקדם שהיה מורכב מרוק ומוזיקה קלאסית\אירית.

afon

New member
אמת ואמונה

הבחור שאוהב את אירוסמית' צודק (גם אוהב את אירוסמית' וגם צודק... זה בעייתי) ז'אנרים במוזיקה לא מחולקים על פי איך שזה נשמע ביחס להיום או איך שזה נראה ביחס להיום, קובעים אותם ביחס למצב שהם היו בתקופתם. הבי מטאל, מטאל, רוק כבד לכל הביטוים הנ"ל יש את אותה משמעות, כולם מדברים על הז'אנר שהתפתח מהבלוז רוק בשנות השבעים וממנו צמחו להקות כמו זפלין, ac dc, דיפ פרפל, בלק סבאת' ועוד רבים וטובים...

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif בהחלט

רק -בבקשה- אם אפשר להמנע מאמירות כגון "גם אוהב את אירוסמית' וגם צודק... זה בעייתי", שהריי אין קשר בין אהבתו ללהקה לבין ידיעותיו על מוזיקה ועל זפלין בפרט. הערות כאלו סתם מעכירות את האווירה בפורום, וחבל.

afon

New member
זה בצחוק

אני אמנע מזה בעתיד אם זה באמת מפריע... סתם ציניות.

ובכן

לפי ההגדרה שלך- הביטלס, הרולינג סטונז, פינק פלויד, קינג קרימזון, גרייטפול דד, לינרד סקינרד וג'ופלין- כולם נכללים כסוג אחד של מוזיקה, למרות שבעצם מדובר בסגנונות שונים בעליל?.. ובקשר לסינון המוזיקלי של לד זפלין- אני חייבת להודות, איני מתמצאת ברוק הכבד "של ימינו", כנראה מכיוון שזה לא מעניין אותי. בכל מקרה, בעיני זפלין ישארו רוק כבד, בין עם נטיות לבלוז (האלבום הראשון), לפולק (האלבום השלישי) ולסגנונות נוספים.

בטריה

New member
ביטלס זה פופ-רוק (יותר פופ),

קרימזון זה קצת יותר פרוגרסיב (כמו ג'נסיס וכו')... אבל בעיקרון זה באמת די עצוב שכל הלהקות האלו שהן בעלות סגנונות שונים לגמרי נכללות תחת אותה קטגוריה של "רוק קלאסי" אבל ככה זה... שימי לב שבערוץ רדיו של הממיר הדיגיטלי של הוט תמצאי ערוץ של רוק קלאסי שבו שמעתי פינק פלויד, זפלין, דיפ פרפל, ואפילו בלאק סאבאת'... כמו שאמרתי, בתקופה של הלהקות האלו הן היו תחת קטגוריות שונות (זפלין ודיפ פרפל רוק כבד, ביטלס יותר פופ -רוק וכו')... אבל עכשיו, 30-40 שנה אחרי, כל הלהקות נחשבות כרוק קלאסי, למרות ההבדלים ביניהן... הכללות יהרגו את כולנו בסוף :)

בטריה

New member
240 אם אני לא טועה בערוצי רדיו...

ואם אני כן טועה אז תחפש, אין שם יותר מדי ערוצים

afon

New member
רוק קלאסי זה לא ז'אנר

ככה פתרת את הבעיה. רוק קלאסי שווה ערך בהגדרה שלו לביטוים כמו "שנות השישים" הוא לא אומר על שום דבר מעבר לכרונולוגיה וזמנים.

Mr Peiser

New member
זפלין זה ממש לא מתקדם.

כמו שאמרו כאן..ההגדרה הכי טובה זה 'רוק קלאסי' גם לדעתי. רוק מתקדם לאו דווקא מתבסס על מוזיקה קלאסית, רוק מתקדם זו בדרך כלל מוזיקה מיוחדת יותר, שקצת יותר קשה להתחבר אליה - היא מאוד לא קאצ'ית. יש בה הרבה שינויי משקלים, הרבה אקורדים מוזרים וקטעים אינסטרומנטלים ארוכים בדרך כלל.

למעלה